Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Staż i noszenie ciężkich rzeczy

Gość likeroys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie mam staż i tam każą mi przenosić ciężkie worki po 35kg najlżejszy czasami trzeba przerzucić po 12 do 30 ton takich worków mam 18 lat i chciał bym się dowiedzieć czy jest jakiś limit do noszenia ciężkich rzeczy osobą młodym które jeszcze nie doświadczyły pracy że maksymalnie mogę tam przypuszczalnie przenieść przenosić tylko worki o masie 20 kg 

Bywalec
Opublikowano

Zależy też jak nosisz te worki.

Trzeba pamiętać o tym, że noszenie zbyt ciężkich rzeczy przez długi czas negatywnie wpływa na kręgosłup. 

Opublikowano

Powinni ci jaja zapewnić tobyś przestał marudzić.

Jakby ci kazali nosić na marnym stażu worki po 30kg po pare ton to byś w moment stamtąd uciekał.

Do noszenia powinieneś mieć paleciaka ewentualnie jakiś wózek którym mógłbyś te worki przewozić było by ci lżej i szybciej byś je mógł przenosić.

Chyba, że musisz je przenosić 20m dalej w co wątpie to nie opłaca się tego nawet na wózki pchać.

Co do limitów to każdy ma swój chyba nikt tego nie spisał w żadnym prawie d:

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jakby ci kazali nosić na marnym stażu worki po 30kg po pare ton to byś w moment stamtąd uciekał.

Do noszenia powinieneś mieć paleciaka ewentualnie jakiś wózek którym mógłbyś te worki przewozić było by ci lżej i szybciej byś je mógł przenosić.

Chyba, że musisz je przenosić 20m dalej w co wątpie to nie opłaca się tego nawet na wózki pchać.

Co do limitów to każdy ma swój chyba nikt tego nie spisał w żadnym prawie d:

Ale co ty w ogóle bierzesz go pod uwagę? Co on mógł nosić brudne talerze?

Z czym są te worki? Cement wapno? 

Deus vult

Opublikowano

Jest na stażu(lub praktykach sądząc po wieku?), nie ma pewności czy cokolwiek za to dostanie. Nosi kilka ton dziennie a korzyści z tego ma tylko jakaś memeja za biurkiem w garniturku. Staraj się czasem zrozumieć ludzi
Opublikowano

Burneika za dychę się odezwał, na jego miejscu po dniu tachania takich worów byś pewnie ręką nie ruszył...

Też mi się zdaje że powinni wam jakieś urządzenia do transportu załatwić, w supermarketach zazwyczaj wożą towar na paleciakach, rzadko kiedy widzę żeby wykładacz niósł produkty w ręku.

Opublikowano

Wszędzie tak jest , było i będzie ^ .^ . Jestem w zawodówce i też , teoretycznie ^ samemu nie można nosić więcej jak 20kg . Gdzie my zapieprzamy po kilka godzin dziennie z workami kleju po schodach trzy/cztery/pięć  pięter . Oczywiście praktyki organizowane przez szkołę , czyli motto " wyruchać ucznia jak tylko się da "  ; f .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...