Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komizm dodawania lp.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem pewną upierdliwa anomalie, nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale pewnie to klątwa.

Za wygraną grę dostaję 18-24lp za przegraną -14-20. Ale tutaj sprawy się komplikują.

Gdy mam w drużynie osobę 0/14/3 która utrudniła nam grę totalnie, ale ją wygraliśmy, dostanę 14 lp

Gdy mam w drużynie taką osobę 0/14/3 i przegramy grę dostanę -26 lp

Gdy przeciwnik ma osobę 0/12/0 a ja mam 91 lp i zaraz serię, po wygranej dostanę 8 lp i enemy zapobiegnięto porażce.

Ten obrazek podsumowuje komizm tej sytuacji http://scr.hu/73gz/xo2w6

Zapewne kolejne gry będą pasmem 10 przegranych.

NA jakiej zasadzie są dobierane te punkty i zapobieganie porażek?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Wygrasz z lepszymi = dostaniesz więcej, jeśli nie lp to i tak MMR idzie w górę

Przegrasz z lepszymi = stracisz mniej

Wygrasz z gorszymi = dostaniesz mało

Przegrasz z gorszymi = zabierze dużo

Statystyki po grze nie mają nic do tego, czy ktoś jest 0:5 czy 10:0 - wszystko jedno.

Opublikowano

chciałbym też przypomnieć że Gdy Rankingowe działają na zasadzie Win Ratio: Jeżeli Masz powyżej 55% zaczniesz dostawać słabszy team i lepszych przeciwników bo League of Legends stara Się utrzymać gracza na poziomie 50% Win Ratio, takze nawet jezeli jestes smurfem i wygrasz swoja linie, przegrasz grę jeżeli masz za duże win ratio bo dostaniesz noobów :P 

Gracz:
League Of Legends
Metin2

iIChaampIon_eune_412_3.png

Opublikowano

chciałbym też przypomnieć że Gdy Rankingowe działają na zasadzie Win Ratio: Jeżeli Masz powyżej 55% zaczniesz dostawać słabszy team i lepszych przeciwników bo League of Legends stara Się utrzymać gracza na poziomie 50% Win Ratio, takze nawet jezeli jestes smurfem i wygrasz swoja linie, przegrasz grę jeżeli masz za duże win ratio bo dostaniesz noobów :P 

Nie zgodzę się, można utrzymać wysokie/ogromne win ratio do wysokiego diamentu.

Opublikowano

Nie zgodzę się, można utrzymać wysokie/ogromne win ratio do wysokiego diamentu.

Tak Tylko Slyszalem ;p ale czesto byo tak ze wygralem 8+ gier pod rząd a pozniej z 6+ po rząd przegrałem ;) 

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Wygrasz z lepszymi = dostaniesz więcej, jeśli nie lp to i tak MMR idzie w górę

Przegrasz z lepszymi = stracisz mniej

Wygrasz z gorszymi = dostaniesz mało

Przegrasz z gorszymi = zabierze dużo

Statystyki po grze nie mają nic do tego, czy ktoś jest 0:5 czy 10:0 - wszystko jedno.

Do tego dochodzi blue side i purple side. Za blue dostajesz mniej, tracisz więcej. Na purple side na odwrót :)

Opublikowano

Do tego dochodzi blue side i purple side. Za blue dostajesz mniej, tracisz więcej. Na purple side na odwrót :)

Nie Pitol xDD Serio ; DD?

Gram 3 lata w lola i nie wiedziałem :)

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Chyba o to chodzi aby teoretycznie utrzymać win ratio na 50%? ( no, prawie ) jeżeli więcej wygrywasz, to teoretycznie dobierze ci albo i słabszych sojuszników i lepszych przeciwników ( słabsi sojusznicy z toba to średnio tak jak przeciwnicy ) albo tylko słabszych sojuszników, którzy z tobą ( jeżeli wygrasz 'za dużo' ) będą mieli podobne MMR, albo po prostu silniejszych przeciwników. To jest chyba normalne w systemie lig, i każdym innym ( cs, lol itp. ), że im lepiej grasz tym ci daje lepszych przeciwników?

Opublikowano

Jak grasz duo z osobą, która ma mniejszą dywizję - sprawdzałem twoją historię, w tym przypadku G3 (509/518 W/L) to co się dziwisz, że dostajesz tak mało LP. Dodatkowo na SS'ie przeciwnicy loss prevented, więc logiczne że dostaniesz wtedy max 10 lp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...