Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wyspotowany czołg = mało fps

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od wczoraj jest problem.. Gdy czołg zostanie wyspotowany to fps spadają do 20, gdy 2 to około 15 a jak więcej to już całkiem sie zacina na 2-3 sekundy. Ping wskakuje na 120+, cały czerwony.. Postawiłem nową windę i dalej to samo. Wcześniej miałem mody i było git, nagle z dnia na dzień zaczęło się coś odwalać.
PS. Kierwa, nie ta gra. Może mod przenieść do WOTa? Taki wkurzony byłem.

6cluij.gif

Opublikowano

Hy.. hy.. hy.. Panowie. Nikt tu nie pisał, to napisałem na forum wot-a. Tam też, że to wina dysku. Wszyscy tak mówili. No ok, kupiłem ssd. Plextora m6s. 300 zeta. 0 poprawy. 
Mojego quada 6700 podkręcałem - nic. moją grafę 9800gt podkręcałem - nic. Zmieniłem cpu z quada na c2d e7200 - tak samo, może ociupinkę prawie niezauważalną gorzej. Już dzisiaj po południu jadę wpiąć gtx570 do kompa i sprawdzić czy ujrzę jakąkolwiek poprawę. Mam 6 gb ramu, grając zżera 2.2, cpu do 50%, gpu do 30%.
Nawet moją neostradę porzuciłęm i podpiąłem LTE. 30 ping, 50 mb/s down/upl - 0 poprawy. :v
i nie mam od tego patch'a. W pewnym momencie, parę dni po patchu zaczął wyskakiwać ten problem. Gram bez modów - to samo, z modami jeszcze gorzej. 
Jeżeli wpięcie gtx 570 nic nie da, to odstawię chyba grę to kolejnego patcha, bo się nawet zastanawiałem nad zakupem nowego pc-ta. Tej 570 + i5 4460.
Btw. np. filmiki izaka na 1080 60p mi tnie, na 720 też. Może faktycznie siada płyta/proc/grafa?
Nawet pastę zmieniłem, na cpu, na gpu i kierwa dalej nic. >.< 
W środku się w sumie błyszczy, kabelki uporządkowane, kurzu niet. Win 8.1 64biciory

6cluij.gif

Opublikowano

Może coś z systemem? 

Hy.. hy.. hy.. Panowie. Nikt tu nie pisał, to napisałem na forum wot-a. Tam też, że to wina dysku. Wszyscy tak mówili. No ok, kupiłem ssd. Plextora m6s. 300 zeta. 0 poprawy. 
Mojego quada 6700 podkręcałem - nic. moją grafę 9800gt podkręcałem - nic. Zmieniłem cpu z quada na c2d e7200 - tak samo, może ociupinkę prawie niezauważalną gorzej. Już dzisiaj po południu jadę wpiąć gtx570 do kompa i sprawdzić czy ujrzę jakąkolwiek poprawę. Mam 6 gb ramu, grając zżera 2.2, cpu do 50%, gpu do 30%.
Nawet moją neostradę porzuciłęm i podpiąłem LTE. 30 ping, 50 mb/s down/upl - 0 poprawy. :v
i nie mam od tego patch'a. W pewnym momencie, parę dni po patchu zaczął wyskakiwać ten problem. Gram bez modów - to samo, z modami jeszcze gorzej. 
Jeżeli wpięcie gtx 570 nic nie da, to odstawię chyba grę to kolejnego patcha, bo się nawet zastanawiałem nad zakupem nowego pc-ta. Tej 570 + i5 4460.
Btw. np. filmiki izaka na 1080 60p mi tnie, na 720 też. Może faktycznie siada płyta/proc/grafa?
Nawet pastę zmieniłem, na cpu, na gpu i kierwa dalej nic. >.< 
W środku się w sumie błyszczy, kabelki uporządkowane, kurzu niet. Win 8.1 64biciory

Dysk kupiłeś, a czy WoT'a i system przerzuciłeś na ssd xD?

Opublikowano

Ja nic takiego nie mam, ale skoro nie jesteś jedyną osobą mającą taki problem, to może coś z wotem. Ewentualnie zostaje format B)

Opublikowano

Format nowo postawionego windowsa? To jakby kupić auto i od razu odkurzyc.

Byłem u kumpla, gtx 570+jego zasilacz zapodany i bez zmian na minimalnych. Jeszcze spróbuje z ramami coś się pobawić jak nic to proc słaby A raczej coś wrzucili,jakiegos minipatcha i obciąża procesor.

A Ty juri jakiego masz kompa?

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...