Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7

motorolas90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie mam xp i chce zainstalować win 7 .

1.Czy dyski mi się sformatują ?

2.Czy nowy Windows zastępuje poprzedni? bo mam na dysku C mało pamięci a win 7 zajmuje ok 20 GB .

3.Co się może stać jak instalacja nie pójdzie zgodnie z planem?

4. Czy 2 systemy na 1 pc jest dobre?

5. Jak potem usunąć xp? Czy może najpierw?

Przepraszam jeśli zły dział

Opublikowano

1. Tylko 1 partycja (na tej na której bedziesz instalował system) a jak masz miejsce to możesz miec 2 systemy wtedy nie musisz formatować(patycji).

2. Nie mozesz mieć 2 systemy lub sformatować partyzje i instalować na czysto tylko 1 system.

3. Nic próbujesz od nowa :D

4. Raczej nie ma to znaczenia bo i tak odpalasz tylko 1 system.

5. Patrz punkt 1

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

1. Tylko 1 partycja (na tej na której bedziesz instalował system) a jak masz miejsce to możesz miec 2 systemy wtedy nie musisz formatować(patycji).

2. Nie mozesz mieć 2 systemy lub sformatować partyzje i instalować na czysto tylko 1 system.

3. Nic próbujesz od nowa :D

4. Raczej nie ma to znaczenia bo i tak odpalasz tylko 1 system.

5. Patrz punkt 1

Czyli xp sam się usunie podczas instalacji?
Opublikowano

Jeżeli będziesz instalował Windows z Pulpitu a nie przez BIOS to będziesz miał dwa systemy na jednej partycji (nie będzie możliwy format dysku C )... co nie oznacza , że będziesz mógł korzystać z wcześniejszego w twoim wypadku z XP (choć mogę się mylić),więc tak szczerze lepiej instalować przy rozruchu kompa jeżeli instalacja sama się nie rozpocznie najpopularniejszym sposobem jest po prostu F12 :D będziesz miał możliwość sformatowania dysku C zrób to niepotrzebna kopia XP będzie zawalała Ci pamięć .

Opublikowano

Jeżeli będziesz instalował Windows z Pulpitu a nie przez BIOS to będziesz miał dwa systemy na jednej partycji (nie będzie możliwy format dysku C )... co nie oznacza , że będziesz mógł korzystać z wcześniejszego w twoim wypadku z XP (choć mogę się mylić),więc tak szczerze lepiej instalować przy rozruchu kompa jeżeli instalacja sama się nie rozpocznie najpopularniejszym sposobem jest po prostu F12 :D będziesz miał możliwość sformatowania dysku C zrób to niepotrzebna kopia XP będzie zawalała Ci pamięć .

W momencie gdy wybieram partycję na której się zainstaluje win jest możliwość formatu dysku i wtedy sformatować dysk C ?

Czy będzie potrzebny jakiś klucz(Windows) bo mam zgranego na płycie?

Opublikowano

Rób jak chcesz, nie trzeba formatować nigdy jeśli nie chcesz, stary system wystarczy potem skasować tylko z dysku. Ze skasowaniem nigdy nie ma żadnych problemów. 

Przecież to normalne że masz mieć klucz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...