Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura WP, czyli wiedza ogólna

Reive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Sura Weapon

W tym poradniku opiszę wam 'moją wiedzę' na temat Sury WP.

Wiele ludzi ciągle się myli na temat tej profesji, główny problem polega na bonach jak i statusach. Często spotykam się na serwerach że ludzie na chama pchają podstawowe bony na WP. Ta klasa jest jedną z najpotężniejszych jakie istnieją, żeby dobrze 'bić' surą wp należy pomyśleć pod co chce się jechać iż każdy bon działa na coś innego dziś opiszę wam tak:

1. Bony INT/ZR w eQ
  2. Bony INT/SIŁA w eQ
  3. Przyszywające uderzenie 

Zaczynajmy!

1. Testowałem na każdym serwerze dosłownie te bony 'INT/ZR' i ciągle te bony działały pod skile takie jak ~rozproszenie ~smoczy wir. Ciągłe pytanie graczy jest w co ładować czy w siłę czy zr, ja zawszę idę pod 'ostre rozpro' iż jak wiadomo na tego skila nie ma abs, więc przy dobrym rozkładzie pod rozpro można ładnie nim kasować konkurencję.

2. Jak wiadomo siła działa 'lekko' na hity więc przy taktyce pod hity polecam te bony, iż dają wartości do ataku + trochę do skila Uderzenie Palcem. Jak wiadomo w palcu wbudowane jest szanse na przebicie (przyszywka) więc wypadało by pod tą taktykę ładować dużo przyszywającego uderzenia.

3. Teraz najlepsza część programu, jak wiemy metin jest grą która posiada owe bugi, a mianowicie działanie maxymalnego krytycznego ciosu, większość myśli że im więcej kryta tym częściej będzie go miał, lecz tak nie jest. Serwery prywatne mają to do siebie że na większości działa około 100-200 na krytyczne uderzenie. Więc zawsze podporządkowuje się pod serwer, ładuje tą minimalną ilość kryta i później przychodzi czas na Przyszywające Uderzenie. Powiedziałbym że przyszywka jest nawet ważniejsza niż krytyczny cios, iż ma to do Siebie że zwiększa maksymalne DMG skila, i jak pisałem wcześniej sura WP w palcu ma wbudowane już 12% na przebicie to jest dużo, dodać do tego bony z itm na przeszywające uderzenie daje nam to większy dmg i to nawet sporo, nasze dmg może się różnić nawet o 10k. Wydaje się mało jak na serwery prywatne gdzie ma się po 200-300k hp, ale biorąc fakt że zadasz trochę tych skili i z każdego będziesz bił więcej to znacznie podniosą się twoje szanse na wygranie pojedynku.

Grając wp zawsze wybieram 'zestaw' numer 1, zawsze wolę bić więcej z tego rozpro i wira niż z palca, bo jak wiadomo wir ciężej spalić niż palec + zbugowane rozpro robi swoje.

Poradnik 'mało' pokazuje lecz może bardzo pomóc graczom nowym lub tym którzy o tym niewiedzą :)

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Gratuluję wbijania zr w surze wp. Z pewnością jesteś kosa w pvp. No ale w końcu 'redaktor metin2'. Można się było tego spodziewać.

Dobre, robisz WP pod skille (co jest debilne, zresztą pomijam, że rozpro zwiększa tylko inteligencja, a zręczność pozostałe skille atak. w takim samym samym stopniu, co siła) i jeszcze wciskasz przeszyfkę "zwiększającą DMG" (co jest jeszcze bardziej debilne). Nie wiem, gdzie ty to "testowałeś", ale 'to coś' na pewno nie było Metinem.

Opublikowano

Nie wiem za co Ty dostałeś redaktora, no ale spoko. Taki 'poradnik' był spory czas temu i zniknął. Nikt mądry chyba Twoim poradnikiem się nie posłuży. :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gratuluję wbijania zr w surze wp. Z pewnością jesteś kosa w pvp. No ale w końcu 'redaktor metin2'. Można się było tego spodziewać.

Dobre, robisz WP pod skille (co jest debilne, zresztą pomijam, że rozpro zwiększa tylko inteligencja, a zręczność pozostałe skille atak. w takim samym samym stopniu, co siła) i jeszcze wciskasz przeszyfkę "zwiększającą DMG" (co jest jeszcze bardziej debilne). Nie wiem, gdzie ty to "testowałeś", ale 'to coś' na pewno nie było Metinem.

Jeśli nie wiesz jak działa przeszywka na skilach to się nie udzielaj. Pograłbyś chociażby na takiej pandorze to byś zobaczył ile daje szycie u Sury WP. No ale faktycznie jak ma się 100 level z drewnianym eq, to te bony nic ci nie dadzą niestety. 

Z kolegą Liskiem grałem na wielu serwerach i na każdym miał najlepszego lub jednego z lepszych WP'ków, więc wie o czym pisze. :)

Poradnik ładnie opisany, mogłeś jeszcze trochę posiedzieć i opisać ekwipunek, ale jest okej. 

denzel.png

Opublikowano

Jeśli nie wiesz jak działa przeszywka na skilach to się nie udzielaj. Pograłbyś chociażby na takiej pandorze to byś zobaczył ile daje szycie u Sury WP. No ale faktycznie jak ma się 100 level z drewnianym eq, to te bony nic ci nie dadzą niestety. 

Z kolegą Liskiem grałem na wielu serwerach i na każdym miał najlepszego lub jednego z lepszych WP'ków, więc wie o czym pisze. :)

Poradnik ładnie opisany, mogłeś jeszcze trochę posiedzieć i opisać ekwipunek, ale jest okej. 

To w daggerze, zamiast zręczności, zacznijmy dawać w inteligencję. Na przekór tego, co piszą twórcy tej gry i tysiące graczy. A dlaczego nie? Jak obalamy fakty, to wszystkie na raz!

Tak nawiasem, to co pisałem wyżej jest "wpisane w grę" od początku, więc racji raczej nie macie. 

Ps. bonusy (poza procentami) dodają zawsze taką samą wartość, niezależnie od levela, czy poziomu ulepszenia eq.

Opublikowano

To w daggerze, zamiast zręczności, zacznijmy dawać w inteligencję. Na przekór tego, co piszą twórcy tej gry i tysiące graczy. A dlaczego nie? Jak obalamy fakty, to wszystkie na raz!

Tak nawiasem, to co pisałem wyżej jest "wpisane w grę" od początku, więc racji raczej nie macie. 

Ps. bonusy (poza procentami) dodają zawsze taką samą wartość, niezależnie od levela, czy poziomu ulepszenia eq.

Ja piszę o szyciu, a a ten mi o statusach pisze, lol. Przeczytaj najpierw to co napisałem, a dopiero potem się wypowiadaj. 

Akurat ja sam preferuję bardziej siłę u Sury WP, niż zręczność. No ale ty wiesz lepiej co napisałem. Ok  o.O

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no tak średnio bym powiedzial, jeszcze ten kolor czcionki :/ nic nie widać na telefonie

graphic.png

Opublikowano

Poradnik niby ujdzie w tłoku, aczkolwiek znajomi inaczej dysponowali tą postacią w swoich rękach. Szczerze nie wiem jak działa wp z zręką, ale klaasycznie proponuję wybierać siłę. Sam pisałeś, że to działa na dwa skille, a Wp to nie tylko umiejętności. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...