Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy wyjdzie wersja Minecrafta 1.9? Pytanie dotyczące współpracowania pluginów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś kiedy dokładnie wyjdzie 1.9 i czy pluginy z 1.8.8 beda współpracować na 1.9? albo z 1.8?

Nikt nie zna dokładnej daty. Myśle, ze wyjdą odpowiednie wersje pluginow na 1.9 ale wszystko z czasem. Prawdopodobnie pluginy powinny Ci działać.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć, jasnowidzami nie jesteśmy. Im nowsza wersja tym bardziej skopana, więc nie spodziewaj się cudów, takie jak były do 1.7 ;) Pluginy z 1.2.5 poprawnie działają na 1.7. Już tak nie ma z 1.8.
Kiedy wyjdzie? Na chwilę obecną również nie wiadomo - obecnie trwają testy wersji (snapshot).

bannergif.gif

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć, jasnowidzami nie jesteśmy. Im nowsza wersja tym bardziej skopana, więc nie spodziewaj się cudów, takie jak były do 1.7 ;) Pluginy z 1.2.5 poprawnie działają na 1.7. Już tak nie ma z 1.8.

Kiedy wyjdzie? Na chwilę obecną również nie wiadomo - obecnie trwają testy wersji (snapshot).

Jezeli uwazasz ze "Im bardziej nowsza wersja tym bardziej skopana" to zakladam ze grasz na 0.1 In-Dev ? 

Co do 1.9 to pluginy z 1.8 powinny smiga o ile nie zrobia jakichs drastycznych zmian w silniku.

Opublikowano

Kocham takie gadanie, "nowsze głupie"

a tak naprawdę jakby wszystko stało w miejscu to już byście nie grali w MC, bo tak szybko by się znudził

mym skromnym zdaniem nie powinno być problemu z pluginami, a kiedy wyjdzie to nawet szef projektu nie wie :D

takich rzeczy nie da się przewidzieć w tej branży 

Opublikowano

Drastyczne zmainy oczywiscie ze beda, dual wield nowe strzaly, nie sadze ze uda im sie to zrobic na aktualnych pakietach napewno duzo sie zmieni w trzymaniu w rece wiec zapewne pluginy ktore maja zwiazek jakis z pakietami od rak pojda sie pierdolic ; >

Opublikowano

A gdybym zrobil jakiegos izihaceka na 1.9 to by ktos gral? I ile po wyjsciu 1.9 bedzie spiggot? Mozna sie spodziewac dosc szybko? I czy ma ktos linka do jakichs spiggotow od 1.7.2 do 1.8.8?

pJIegsk.jpg

Opublikowano

może być taka sytuacja że wyjdzie taki spigot 1.8.X - 1.9.X i wtedy wszystkie pluginy z 1.8.X powinny działać na tym serwerze.

A gdybym zrobil jakiegos izihaceka na 1.9 to by ktos gral? I ile po wyjsciu 1.9 bedzie spiggot? Mozna sie spodziewac dosc szybko? I czy ma ktos linka do jakichs spiggotow od 1.7.2 do 1.8.8?

Link bezpośredni

http://tcpr.ca/files/paperspigot/PaperSpigot-1.7.10-R0.1-SNAPSHOT-latest.jar

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/15d0f83359561769a7c5c737b05b495a49ffddc06df30cd0f28999eea4fbf133/analysis/1441722325/

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

1.8 zostalo przejęte przez spigota, i zdecydowali się oni na pewien krok, który niestety popsuł troche pluginów, ale za to wyprowadzili bukkita ze średniowiecza, a dokładniej zaktualizowali 10-15 letnie libki do jakiś sensownych wersji.

I to nie powinno pojawić się ponownie z 1.9 itd.

Sami tez przeportowali mase pluginow ktore sie popsuly, a zamiana jest na prawdę piękna, bo w koncu mamy dostęp do sesnownych libek, a nie 15 letnich gówien

Co do tematu, tak jak pisalem, czesc bedzie dzialac, ale jak ZAWSZE, nie wszystkie, bo jak wykraczaly po za API, to raczej sie popsują/

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...