Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży ping na serwerze, OVH

Maniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam aktualnie przeniosłem się do OVH na ofertę gamę problem jest w tym że gracze NA SERWERZE mają duży ping i tzw puste hity;

2hq9y5z.jpg

1220rjq.jpg

9a4spu.jpg

Na ostatnim ss tablista (PING), niby może przekłamywać ale w rzeczywistości jest tyle pingu tylko na serwerze, tak więc wina leży po stronie konfiguracji raczej serwera gdzie mogłem zrobić błąd? Nie używam proxy.

Wszyscy gracze a przynajmniej większość mają ten problem.

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

Opublikowano

Masz źle skonfigurowanego anty ddosa :)

Nie AntyDDoS a firewalla, który jest skonfigurowany przez OVH, zauważ że pingując serwer w cmd nie ma tego problemu.

Opublikowano

Nie AntyDDoS a firewalla, który jest skonfigurowany przez OVH, zauważ że pingując serwer w cmd nie ma tego problemu.

Nope, miałem to samo, wystarczyło kilka telefonów w celu ustalenia dobrej konfiguracji pod minecraft, antyddosa oraz firewalla misiaku :*

Opublikowano

Popraw zdjęcia, są one niewidoczne.

Czy wszyscy gracze mają problem? Pokaż zdjęcia to Ci opowiem w czym rzecz ;)

Poprawione ;)

Opublikowano

Ale czekaj, co Wy za farmazony wypisujecie, przecież ping jest w normie. :DD

Ba, 40-50 ms, to bardzo mało - całkowita norma, dolna granica w przypadku serwerów z Francji.

Ja do SDC (Olsztyn) mam +/- 30 ms opóźnienia, więc 40-50 ms do Francji, to jest absolutna dolna granica. 

P.S. W Minecraft nie odczujesz różnicy pomiędzy 40 a 200 ms. Na starym protokole sieciowym (1.6.4 w dół) ping był wyższy, przy OVH norma to była 150 ms.

5465845486.png

Opublikowano

Ale czekaj, co Wy za farmazony wypisujecie, przecież ping jest w normie. :DD

Ba, 40-50 ms, to bardzo mało - całkowita norma, dolna granica w przypadku serwerów z Francji.

Ja do SDC (Olsztyn) mam +/- 30 ms opóźnienia, więc 40-50 ms do Francji, to jest absolutna dolna granica. 

P.S. W Minecraft nie odczujesz różnicy pomiędzy 40 a 200 ms. Na starym protokole sieciowym (1.6.4 w dół) ping był wyższy, przy OVH norma to była 150 ms.

A widzisz ja do SDC miałem pingu 16, a na serwerze max 30 a tutaj jest ~~40 do serwera i 200 na serwerze i te 200 jest normalnie odczuwalne.

Opublikowano

Serwer nie nadąża z odpowiedzią bo masz za mało ramu. Dodaj go to zobaczysz. Miałem kolegę co tak miał, ale kupił więcej i lagi i ping ustąpiły.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Masz źle skonfigurowanego anty ddosa :)

:yay:

Nie wiem skąd masz takie informacje.

Ping jest odpowiedni jak na OVH, dodatkowo zależy w jakiej lokalizacji masz dedyka :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Serwer nie nadąża z odpowiedzią bo masz za mało ramu. Dodaj go to zobaczysz. Miałem kolegę co tak miał, ale kupił więcej i lagi i ping ustąpiły.

Nie pisz tymi literami bo każdy twój post już mnie tak wk*rwia, na dodatek się nie znasz bo pamięć ram nic nie ma do pingu...

ale tak coś for u;

154hmx4.jpg

Wolna pamięć w essentials jest zbugowana ;) ale wykorzystanie przy 200 osobach to 1gb ;D

:yay:

Nie wiem skąd masz takie informacje.

Ping jest odpowiedni jak na OVH, dodatkowo zależy w jakiej lokalizacji masz dedyka :)

Dedyk we Włoszech

Gdzie masz tego dedyka lub VPS'a

Report już poleciał, "Witam aktualnie przeniosłem się do OVH na ofertę gamę". W tych szkołach nie uczą już czytania ze zrozumieniem?

Opublikowano

No jak to nie

odpal sobie serwer na 1 gb to zobaczysz że będą straszne lagi...

Krótko: dołóż ram

Q8eOMob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...