Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy maszyna wytrzyma moje pluginy?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam duży dylemat. Mianowicie kupujemy reklamę od znanego YT +14 tyś sub i live. Na start będzie około 300 - 400 osób i boje się że serwer nie wytrzyma.

Hosting jednak mnie zapewnia że jest super jednak wszystko zależy od poprawnej konfiguracji. Czy jest ktoś wstanie mi sprawdzić konfigurację mojego silnika, pluginów i sprawdzić
czy serwer jest wstanie udźwignąć 300 osób czy nie. Jeśli tak jaki hosting możecie mi polecić i jaką ofertę na nim.

Proszę o kontakt skype: jasiogaming
Na skype mogę wysłać pluginy dać screeny maszyny ITP...

Jeśli ktoś chce może oczywiście pisać tu ale najlepiej się komunikować na skype.

Pozdrawiam Grupa HypeCore...

Opublikowano

To zależy jaki masz soft i ile optymalnie napisany

Dla ciebie to jasne ja nie wiem co to soft. Posiadamy jakieś tam autorskie pluginy... Chcę wiedzieć jak serwer pójdzie... Możesz podać szczegóły?

Opublikowano

soft - software

Najlepiej zrób sobie test serwera na kilku - kilkunastu znajomych graczach grając normalnie jak gracze. W czasie trwania takiego testu zrób timingi.

Q8eOMob.png

Opublikowano

400 na jednym serwie nie utrzyma za c***a nawet serwerownia z nasa 

i moze napiszesz jaka to maszyna jest ?

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Możecie zmienić temat? Co mnie teraz MCHC tu obchodzi. Hosting zapewnia że przy w miarę dobrej konfiguracji maszyna uciągnie 400 osób bez lagów. Chyba że wbije 400 w 1 sek to wtedy może lekko zlagować.

Ja potrzebuję tylko wiedzieć czy moje pluginy są optymalne i nie lagują...

Opublikowano

Możecie zmienić temat? Co mnie teraz MCHC tu obchodzi. Hosting zapewnia że przy w miarę dobrej konfiguracji maszyna uciągnie 400 osób bez lagów. Chyba że wbije 400 w 1 sek to wtedy może lekko zlagować.

Ja potrzebuję tylko wiedzieć czy moje pluginy są optymalne i nie lagują...

Jak to czytam to za glowe sie lapie.

Czlowieku czy ty jestes normalny?

"Ja potrzebuje tylko wiedziec czy moje pluginy sa optymalne i nie laguja..."

Nie no jprdl a my to mamy wiedziec? Uzywalismy ich kiedy kolwiek? Widzielismy ich kod?

Mam wrazenie, ze do normalnego IQ troche Ci brakuje.

Co do tematu.

Odpowiedz tak, beda lagowac jesli wykonawcy tych pluginow nie maja podstaw javy i pomagali sobie tutorialami np z youtube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...