Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura do 500zł (Sporo pisania+ trochę grania)

TheReconFox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jako że skrzynka właśnie przyszła, to zwracam się do was z prośbą o polecenie mi jakiejś klawiatury mechanicznej do 500zł.(Oczywiście nie znaczy to że cena musi wynosić 500zł, ale żeby jej nie przekraczała).

Zastanawiam się pomiędzy cherry mx blue/brown. Jak w temacie sporo piszę, ale także lubię sobie pograć. Miałem styczność z cherry mx blue i red. Ze względy na "gładkość" redów o wiele bardziej spodobała mi się wersja blue. Nie zależy mi na bajerach typu 16mln kolorów podświetlenia, ale chciałbym żeby jakiekolwiek było, bo podnosi ono komfort pracy przy zgaszonym świetle. Byle nie było czerwone.

Słyszałem że brown to wersja pomiędzy tymi dwoma, skąd pytanie o to czy pisze się na niej przyjemnie.

Zakup jest zaplanowany na listopad/grudzień, więc jeśli nie szykuje się jakaś mega rewolucja, to chciałbym być przynajmniej odrobinę zorientowany w cenach.

Jeśli to ma jakieś znaczenie, to do tej pory cały czas używałem wbudowanej klawy w moim lapku [lenovo idea pad Z570].

Opublikowano

Jak pisanie to blue, jak gaming to browny.

Można powiedzieć, że browny to lekko cichsze blue, ale jednak trochę cięższe.

Ja brałbym browny, bo blue są zdecydowanie za głośne.

http://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-tk-cherry-mx-brown-sgk-4020-gkcm1-555015/

Białe podświetlenie, browny.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...