Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wrócić po przerwie?

Nafeedowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gold Packa możesz kupić za Kinah od agenta handlowego lub od innych graczy. Na pierwszy Złoty Pakiet dosyć ciężko jest nazbierać z uwagi na ograniczenia sprzedaży itemów do npc, ale mimo to, zanim wbijesz 65 poziom, myślę, że nazbierasz już wystarczającą ilość golda. A jeśli już masz 65 poziom, to jeszcze lepiej, bo najlepszym i najłatwiejszym sposobem na zarobek jest, moim zdaniem, sprzedawanie suplementów ze skrzyń za Medale Walki. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1447937-skrzynki-z-sumplementami-z-garnizon%C3%B3w/

30 września na serwery EU wchodzi patch 4.8, a z nim wiele ciekawych zmian, dlatego uważam, że to dobry moment na powrót. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Dorobek GP to nie jest wyznacznik powrotu. Ja wróciłem i po 2-3 tygodniach gra była monotonna, a wprowadzane przez ten czas patch(e) nie przynosiły wielkiego "wow". Może patch 4.8 jak mówi Little przyniesie coś ciekawszego i urozmaici rozgrywkę bo SWB to mi się już po nocach śniły :D

Opublikowano

Gold Packa możesz kupić za Kinah od agenta handlowego lub od innych graczy. Na pierwszy Złoty Pakiet dosyć ciężko jest nazbierać z uwagi na ograniczenia sprzedaży itemów do npc, ale mimo to, zanim wbijesz 65 poziom, myślę, że nazbierasz już wystarczającą ilość golda. A jeśli już masz 65 poziom, to jeszcze lepiej, bo najlepszym i najłatwiejszym sposobem na zarobek jest, moim zdaniem, sprzedawanie suplementów ze skrzyń za Medale Walki. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1447937-skrzynki-z-sumplementami-z-garnizon%C3%B3w/

30 września na serwery EU wchodzi patch 4.8, a z nim wiele ciekawych zmian, dlatego uważam, że to dobry moment na powrót. ;)

"Zanim wbijesz 65lvl" - 40 lvl to kwestia 2 dni, a po 4 dniach masz już 51 ;P

W ciągu dwóch dni gry po ok. 3-4 godzinki udało mi sie na nowej postaci uzbierać jedynie 6kk. 

Po 4 dniach miałem 8, a jakby grać po 8 godzin dziennie, to ten 65 wbijesz w mniej niż dwa tygodnie, więc takie częste gadanie, że do 65 lvla idzie uzbierać na pierwszego GP, to istny bullshit. 

Na Spatalosie w ciągu 5 dni cena GP skoczyła z 61 do 70, a z tego co wiem, to na Barusie nawet 90-100kk kosztuje GP, więc nie ma mowy, aby uzbierać ponad 60kk przez około 14 dni.

Plus jest taki, że za darmowy np. pierścionek Katalam idzie zarobić te 20-30kk, ale oczywiście trzeba mieć GP, aby go sprzedać.

Aktualne ceny GP są na tyle wysokie, że czasami nawet legiony robią problem o to, aby komuś po prostu pożyczyć na pierwszy GP, gdy ten posiada przedmioty, które od razu może sprzedać i oddać. 

Życzę powodzenia ludziom z Barusa :P

Jeśli mamy bawić się w sprzedawanie skrzyneczek za BM, to także zejdzie kilka tygodni, bo bez Gp jest ograniczenie do około 4-5(?)? ^^ 

Opublikowano

Niestety tak jak mówi Velkoz.. dla całkiem nowego gracza, który nie chce wydać kasy realnej, bedzię udręką gra, bo nawet gdyby stał się nołlajfem, to i tak mu nic to nie da, bo rzeczy które by wydropił leżały by mu w magazynie przez ograniczenie tygodniowej sprzedaży... a na Barusie GP dochodzi do 100kk ( patologia ) przez to moje postacie 65 są totalnie olane przeze mnie i bawię się na twinkach, które jeszcze udało mi się zrobić za ostatnie grosze... za to nowym - powodzenia. 

Opublikowano

@Velkoz21 nie wiem, czy nowy gracz faktycznie wbije 65 w ciągu 2 tygodni... Ja swoją pierwszą postać expiłam do 65 przez 2 miesiące, a nie tygodnie. ;)

Jeśli ktoś gra systematycznie, wykonuje większość misji z lepszymi nagrodami, sprzedaje drop i suplementy do npców, to uzbiera wymaganą ilość kinah.

To, że Ty chciałbyś mieć wszystko na wczoraj, nie oznacza, że coś jest niewykonalne. Trzeba być po prostu cierpliwym.

Opublikowano

" Trzeba być po prostu cierpliwym '' - z tym się zgodzę w 100%, bo sam niejednokrotnie w postach pisałem, że jeśli ktoś jest cierpliwy to nie będzie musiał wydawać ani złotówki na gre ( tak jak między innymi ja ), ale właśnie wymaga to czasu, a nie jest tak, że od razu po 2 dniach się wszystko ma. Z jednej strony to jest fajne, bo się ma potem pojęcie od początku co jest opłacalne a co nie - to jest -> na jakie insty warto pochodzić, jakie misje warto porobić itd. aby coś zarobić. 
No a kwestia expienia, to ja jak robiłem pierwszą postać i to klera, który w wieeelu misjach jest samowystarczalny to zajęło mi to około miesiąca jak dobrze pamiętam, a było to nawet nie cały rok temu. Natomiast teraz trzeba przyznać, że naprawdę ułatwili lvl'owanie i jak robiłem pierwszego twinka to nie miał on od początku zrobionego eq tylko grałem jak typowy początkujący gracz i naprawdę dzięki tym ciemnoniebieskim misjom idzie bardzo szybko wbijać lvl. ALE!  trzeba pamiętać, że mimo łatwiejszego expienia, taki początkujący gracz co ma pierwsze zetknięcie z grą, nie wie wszytkiego od razu i najwięcej czasu mu schodzi na poznawanie co i jak, a nie wykonywanie misji. Także ja bym nie zakładał że nowy gracz zrobi postać znowu tak szybko...  tylko że to co pisałem wyżej, nawet jeśli będzie robił 2 miesiące to nie uzbiera na Barusie na GP z tego względu że podstawowe sprawy :
1. ograniczona ilość sprzedaży śmieci.
2. Od 51 lvl'a ( bo wcześniej nie pamietam ) jakby chciał więcej czasu spędzać robiąc monetki, to musi się liczyć z tym, że będzie potrzebować dużo kasy na kupowanie rzeczy potrzebnych do misji + kupno zwojów powrotu itd. także to wszytko kosztuje, a ktoś kto zaczyna i ma ograniczoną ilość sprzedaży to czasem się wychodzi na minus. 
3. Trzeba też mieć kase na stygmy, które się zmienia i które są bardzo drogie jak dla nowego gracza bo każdy 1kk dla nowego to jest meeega kasa. 

Opublikowano

@Velkoz21 nie wiem, czy nowy gracz faktycznie wbije 65 w ciągu 2 tygodni... Ja swoją pierwszą postać expiłam do 65 przez 2 miesiące, a nie tygodnie. ;)

Jeśli ktoś gra systematycznie, wykonuje większość misji z lepszymi nagrodami, sprzedaje drop i suplementy do npców, to uzbiera wymaganą ilość kinah.

To, że Ty chciałbyś mieć wszystko na wczoraj, nie oznacza, że coś jest niewykonalne. Trzeba być po prostu cierpliwym.

Gwarantuję Ci, że tylko typowy newbie w grach mmo będzie wbijał 65 lvl dłużej, niż miesiąc.

40 minut w porywach do 55 schodzi na zrobienie poety wraz ze zbieractwem na poziom 43.

Zabawa w Verteron, czyli przedział lvlowy 10 - 16 to około 50 minut do 1 godziny 20.

Zrobienie 2x Haramel w celu nabicia lvla 20 to także zerowy problem, bo schodzi na to MAX 45 minut.

Eltnen to już są schodki, ale każdy średnio ogarnięty gracz pokona większą część zabawy w Eltnen  w 2-3 godziny bawiąc się w granatowe questy + 2x Noshana na 25 lvlu, aby nabić 27 + kilka razy FireTemple, aby tylko ponabijać sobie lvle do misji złotych.

Co dalej? Heiron, w którym na starcie właściwie dostajemy lvl 37. Potem bawimy się kilka rady w Kromedę do ok. 43 lvla i GRATULUJĘ!

Tym sposobem mamy 40 - 43 lvl w 2 dni przy zabawie +/- 4h dziennie.

Spędziłem 10 godzin na nowej postaci, aby nabić sobie 221 zbieractwa i 40 postaci. 

Wszystko się da, ale trzeba znać podstawowe mechanizmy tej gry.

Za czasów upadte'u 3.X były nawet sposoby, aby szybko nabijać abyssy i bawić się w ranking ;) 

Gra kiedyś była dużo ciekawsza moim zdaniem, bo wymagała dużo więcej zaangażowania jeśli chodzi o same lvl upy + każdy właściwie uczył się gry, a teraz? Średniej klasy gracz nabije 40-50 lvl w tydzień i co? Nie ma najmniejszego pojęcia o samej grze, mechanice i systemie zadań.

Ponadto uważam, że wprowadzenie Polskiego serwera(Barus) to istna POMYŁKA, a KAŻDEMU YouTuberowi, który zaprosił pierdyliard swoich widzów na serwer Spatalos, powinno się wsadzać kaktusa w cztery litery.

Co mamy na polskim serwerze? Wystarczy wejść i poczytać sam czat, aby sprawdzić, jak Nasi "bracia" zachowują się w stosunku do siebie + jak dymają się na ceny.

Same legiony przypominają mafię, a armia 40 letnich prawiczków regularnie umawia się na godzinę 4:00, aby zrobić instancję przed pracą :D

Niezapomniane historyjki, ehh...

Już polecam grać na serwerze Thor, który jest bardziej cywilizowany. 

Czy warto wrócić po przerwie? Wydaje mi się, że jeśli Aion znudził Ci się kiedyś, to znudzi Ci się także teraz. 

Polecam poczytać o łączeniu serwerów, bo to już w ogóle będzie patologia dla community Aiona. 

To będzie druga pomyłka twórców gry, którą postanowili wprowadzić.

Dlaczego tak uważam? Wystarczy wiedzieć, co się dzieje aktualnie na serwerach, które będą łączone.

Jedna grupa serwerów - Istne badziewie, połączenie środowiska cheaterów z cheaterami + odrobiną normalnych graczy.

Druga grupa - Serwery Niemieckie akurat są w porządku, ale pewnego "odłamu" także nie zabraknie'

NAJWIĘKSZA patologia - Spatalos + Telemachus, hahahahahaha :D  Ciekawe, co pracownicy mieli w głowie, gdy planowali łączyć te dwa serwery? Do tego liczymy jeszcze jeden, ale on akurat znikomo wpłynie na rozgrywkę. 

Barus - pozostaje sam, więc przypuszczam, że wielu Naszych rodaków postanowi się przenieść na Barusa, bo ten serwer nie zostanie połączony z żadnym innym. 

Opublikowano

@Velkoz21 ale o czym my rozmawiamy? :) Napisałam Ci, że ja wbijałam 2 miesiące jako początkujący, ale miałam już styczność z grami tego typu. Dlaczego mi wmawiasz, że jest inaczej? Kolejna rzecz, jeśli ktoś nie chce wydawać PLN na grę, to nie będzie wydawał i kupi Gold Packa w grze, zajmie mu to oczywiście dużo więcej czasu, ale prędzej czy później kupi go za kinah.

Opublikowano

Albo stwierdzi, że chce mieć Aiona na półce i poleci sobie do Saturna, aby kupić pudełkową gierkę za 10zł + wewnątrz będzie miał kod na 30 dniowego Gold Packa ;)

Opublikowano

Ja tak zrobiłam, ale akurat nie sprzedawali tego w saturnie, a uwaga: w Biedrze ;) Co do pytania o goldy. Cóż, wielu Polaków nie wyda kasy, szczególnie w Aionie, gdzie gra wielu małolatów. Ja koksiłam wiele swoich postaci (czy to w Aionie czy Allodsie) bez wpłacania kasy. Owszem, jest ciężej i dłużej, ale później zdziw innych userów, że wszystko to można zdobyć bez wpłacania realnych pieniędzy jest najlepszym co można otrzymać ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...