Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - kilka pytań

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie wiedźmina 3.

Czy jak włożę jakieś ulepszenie np do broni i potem je usunę to wraca ono do ekwipunku? Bo sprawdzałem to i osobiście nie otrzymuję go spowrotem, ale może trzeba przeczytać jakiś schemat czy coś?

Czy da się wytwarzać te ulepszenia? Jak tak to u kogo?

Lepiej mieć składany komplet np kota w moim przypadku ( W zdolnościach dałem 1pkt na ekwipunek lekki ) Czy lepszy będzie jakiś składany?

Jakie schematy opłaca się zbierać ( Nie korzystam z alchemii ) ?

Czy znaki zapytania ( skarby, itp ) polecacie robić od razu czy w późniejszym etapie gry? To samo pytanie chciałbym zadać odnośnie zleceń wiedźmińskich. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

1. Można usuwać ulepszenia, ale chyba przedmiot ulega zniszczeniu. 

U rzemieślników. Ulepszenie chyba zależy od tego czy kowal, płatnerz itd. 

Wszystko zależy od upodobań, ale niby zbroje wiedźmińskie są lepsze.

Alchemia na poziomie normalnym i łatwym jest zbędna. Jak grasz na trudnym i wyżej to zbieraj co się da, i używaj ich zależnie od sytuacji. 

Staraj się utrzymywać taki poziom, żeby dostawać dużo doświadczenia. Nie jest dobrze, kiedy masz 20 poziom, a misje na 10. 

Opublikowano

1. Można usuwać ulepszenia, ale chyba przedmiot ulega zniszczeniu. 
  2. U rzemieślników. Ulepszenie chyba zależy od tego czy kowal, płatnerz itd. 
  3. Wszystko zależy od upodobań, ale niby zbroje wiedźmińskie są lepsze.
  4. Alchemia na poziomie normalnym i łatwym jest zbędna. Jak grasz na trudnym i wyżej to zbieraj co się da, i używaj ich zależnie od sytuacji. 
  5. Staraj się utrzymywać taki poziom, żeby dostawać dużo doświadczenia. Nie jest dobrze, kiedy masz 20 poziom, a misje na 10. 

Właśnie jeśli chodzi o misje to sporo mam już na ,,biało'', najwięcej pobocznych :/ 

Nie będę za nich dostawał expa, ale reszta zostanie?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Za moich czasów (maj-czerwiec) exp był normalny, teraz podobno dostaje się po 5 za misje na które masz za wysoki poziom.

Kurde.. teraz nie wiem czy przechodzić od nowa :/ 

Już trochę przeszedłem i szkoda mi od nowa wszystko zdobydwać.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Kurde.. teraz nie wiem czy przechodzić od nowa :/ 

Już trochę przeszedłem i szkoda mi od nowa wszystko zdobydwać.

Moim zdaniem nie warto dla takiej małej rzeczy grać od nowa. Wiedźmin to jest gra w którą się nie gra jeden raz w życiu ;) Jeszcze się nagrasz w niego.

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto dla takiej małej rzeczy grać od nowa. Wiedźmin to jest gra w którą się nie gra jeden raz w życiu ;) Jeszcze się nagrasz w niego.

W sumie tak, jak skończę na tym savie to zacznę grę od nowa.

Za moich czasów (maj-czerwiec) exp był normalny, teraz podobno dostaje się po 5 za misje na które masz za wysoki poziom.

A czy np jak znaki zapytania odkryje na 15 lvl to itemy lecą mniej więcej na ten lvl? A jak na 30 to na ten lvl? Czy po prostu każda mapa ma tam jakiś przedział np w Velen lecą mniej więcej do 20, a na Skellige od 30 do 40?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...