Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań - pliki Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem Was zapytać, czy istnieje możliwość zrobienia na plikach Terenzo takich oto rzeczy:

• zniesienie limitu yang
  • dodanie 3 zakładek do eq (łącznie 5)
  • powiększenie handlu
  • powiększenie sklepików
  • zwiększenie limitu stack (np. do 1000/2000 itd)

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

­1. ściągasz gotową maszyne / ew instalujesz wlasna freebsd 9.3 (najlepiej) instalujesz porty, instalujesz gmake, gcc, pythona, mysql(jeżeli chcesz tam serwer postawić) itd.

2. ściągasz oryginalny source i postępujesz według instrukcji...

http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/

3. dodajesz własne modyfikacje i kompilujesz game i db

4. przenosisz DB i Game do plików

5. uruchamiasz serwer.

Jeżeli się nie znasz, ściągnij gotową maszyne terenzo i postaw hamachi, zaoszczędzisz sobie czasu. Główne foldery do edycji:

src/mainline_released/mainline_sg/SRCS/Server/game/src && src/mainline_released/mainline_sg/SRCS/Server/db/src

z Novaline nawet nie kombinuj, bo nie dasz sobie rady. Powodzenia ;)

Prościej nie mogłem chyba

Opublikowano

Co do tych plików na forum nie da się usunąć limit yang, przynajmniej ja nie mogę max yang 4kkk zrobiłem, więcej nie da się. Pobierz source z deva. Musisz wszystkie gold,money itp zmienic na ULL.

e3e0ug.png+ 4gb ram.

Opublikowano

Dzięki, już ściągam pliczki i spróbuję to zrobić. Mógłbyś mi w razie czego podać jakiś szybki kontakt do siebie (np. gg)? Gdybym miał jakieś wątpliwości to bym pisał... :D

Jeszcze tylko szybko: Jak już to zrobię, to muszę pobrać klienta do serwera z tego poradnika???

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Co do tych plików na forum nie da się usunąć limit yang, przynajmniej ja nie mogę max yang 4kkk zrobiłem, więcej nie da się. Pobierz source z deva. Musisz wszystkie gold,money itp zmienic na ULL.

Co ty gadasz to source z mpc jest chyba prosto z wycieku więc limit yang raczej da rade zmienić. Na devie zapewne jakiś gotowiec :D

Opublikowano

Nie wiem jak Ty to robiłeś ze udało Ci się tylko 4kkk. Oczywiście, że się da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...