Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Priest PVP

KillZonePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć swoją przygodę z Terą. Wybrałem priesta i mam kilka pytań:

1. Czy jest opłacalne wbijanie max lvl i robienie go pod full pvp

2. Jaka rasa myślałem nad Człowiekiem oraz Baraką. ( Proszę o propozycję)

3. Jakieś porady co do setu expa. ( przypominam jestem newbie).

Opublikowano

1. Nie wiem jak teraz, poniewaz po nowej aktualizacji nie gralam w TERE. Ale wydaje mi sie, ze zawsze oplaca sie wbijac max'a i robic eq pod pvp. ;)

2. Co do rasy, zawsze polecam grac Elin - po pierwsze, ze trudniej ja wywrocic po drugie jest mala i zwinna. :P

3. Co do setu expa. Napisze tak. Jezeli chodzi o grupowe dungi jakotako healer duzo do roboty nie ma. Owszem sa wyjatki, w niektorych dungach, ze trzeba brac moby na siebie i biegac.. jednak ja kierowalam sie w zdobywaniu itemow z healem i szybkoscia ataku. A jezeli chodzi o solo to no coz. Opierasz sie na ataku. Ogolnie to jest mase poradnikow na internecie. Sama opieralam sie na jednym anglojezycznym. Zawsze mozesz pokierowac postac we wlasnym kierunku, poniewaz postac postaci nie jest rowna i mozesz ja zrobic na kazdy sposob. ;)

Opublikowano

Zle się wyraziłem. Chodzi mi o sytuację gdy wbije max lvl i jakieś  tam eq do pvp ogarne czy Priest nie bedzie odstawał z dmg. Zdaje sobie sprawę że wszyscy maja anty klasy ale nie wiem czy Sprawdzi się on na pvp. Np:  Wpada wemnie warrior i ja nie mam szans mimo ze mamy podobne eq.Jak jest u niego ze stunami/slowem itd. 

Opublikowano

2. Co do rasy, zawsze polecam grac Elin - po pierwsze, ze trudniej ja wywrocic po drugie jest mala i zwinna. :P

Elinki trudniej wywrócić? Co to za teorie... Ponad połowa graczy gra elinkami ( nie wiem czy to nie podchodzi już pod pedofilie ) i jeszcze powstają te ''teorie'' typu : elin ma szybsze animacje, ma większy zasięg ataku, jest mniejszy i trudniej go trafić... Nigdy w życiu nie zagram elinką i jest ona największa pomyłka w tej grze -.- Tak naprawdę to nie ma znaczenia jaką rasę przydzielisz swojej klasie, bo nie wydaje mi się żeby te 1m większy zasięg, czy szybsze auto atak miały jakikolwiek wpływ na pvp.

Opublikowano

Elinki trudniej wywrócić? Co to za teorie... Ponad połowa graczy gra elinkami ( nie wiem czy to nie podchodzi już pod pedofilie ) i jeszcze powstają te ''teorie'' typu : elin ma szybsze animacje, ma większy zasięg ataku, jest mniejszy i trudniej go trafić... Nigdy w życiu nie zagram elinką i jest ona największa pomyłka w tej grze -.- Tak naprawdę to nie ma znaczenia jaką rasę przydzielisz swojej klasie, bo nie wydaje mi się żeby te 1m większy zasięg, czy szybsze auto atak miały jakikolwiek wpływ na pvp.

Napisze tak. Co do szybkości ataku i blabla - nie wierze w to. Jednak miałam porównanie humana z elinką i człowiek niestety więcej razy leżał - nie wiem może to kwestia szczęścia. Tak czy owak zazwyczaj bierze się elin, barake lub elfa ze względu na skille rasowe. Piszę tylko to co wiem lub zauważyłam z własnego doświadczenia. :P

Opublikowano

zazwyczaj bierze się elin, barake lub elfa ze względu na skille rasowe

Elin/popori-brak przydatnych skilli rasowych

elf-przywracanie many po resurekcji

baraka-full hp z cd na 10min/stamina nie spada poniżej 30%

Ludzie wybierają rase elin bo:

-Lubią tą klase

-Postać jest mniejsza więc lepiej się wtłumić i nie wyróżniać w mass pvp.

Opublikowano

Ludzie wybierają rase elin bo:

-Lubią tą klase

-Postać jest mniejsza więc lepiej się wtłumić i nie wyróżniać w mass pvp.

Albo są pedofilami -.- Rozumiem jak dziewczyna gra elinką, ale jak widzę chłopa 30 lat stremującego swoją elinką w ubraniu dziw*i to aż mnie krew zalewa...

Czytałem wieeele tematów i wynika z nich że elinki są przydatne jako lancer ( +2m zasięgu z combo ataku )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...