Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Melisa, moze cos innego?

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popijam sobie jakąś herbate z melisą z biedronki, może jakoś dziala, ale na pewno nie jest to to samo co prawdziwa melisa w formie jakichs liści, czy nie wiem jakie jeszcze są formy, ktore umozliwiają bardziej intensywne dzialanie owej melisy. Moze wystarczy kupowac po prostu jakies droższe herbaty z melisą? A moze robic napar z czegos innego, co ma podobne wlasciwosci? Moze po prostu kupc prawdziwą melise i z niej robić napary? Ale jak to sie robi? Gdzie to kupic? Pomozecie mi?

@Edit

a i, czy do takiej herbaty mozna dodawac cukier? Ja nie dodaje, wydaje mi sie, ze wlasciwosci pobudzajace cukry kłócą się z zastosowaniem melisy, czyli takim uspokjajacym, ale moze w rzeczywistosci dodanie cukru nie niweluje efektu melisy? Nie wiem, nie znam sie

tutaj cos znalazlem interesującego, ale czy nie jest to podejrzanie za tanie? http://allegro.pl/melisa-lisc-melisy-ziola-50g-dary-podlasia-i5399707463.html

Opublikowano

Jezusie Nazarejski, idź do pierwszej z brzegu apteki, tam na pewno jest melisa ._. . Ja nie wiem co to teraz za ludzie w internetach są, jak nie pokażesz paluszkiem to nic nie zrobią, zero pomyślunku...

Opublikowano

To co kupiłeś to jakaś mieszanka melisy z innymi półproduktami. Możesz to bez wahania słodzić.

Herbatę z samej melisy kupisz w aptece, ewentualnie jakimś sklepie ze ekologiczną żywnością lub sklepie z ziołami.

Prawdziwych ziół nie słodzi się bo cukier zabija ich właściwości za to możesz dodać miód. 

Oczywiście, żeby zioła w pełni działały trzeba je parzyć pod przykryciem z 5-10min, pić ciepłe oraz małymi łykami. ;)

Opublikowano

To co kupiłeś to jakaś mieszanka melisy z innymi półproduktami. Możesz to bez wahania słodzić.

Herbatę z samej melisy kupisz w aptece, ewentualnie jakimś sklepie ze ekologiczną żywnością lub sklepie z ziołami.

Prawdziwych ziół nie słodzi się bo cukier zabija ich właściwości za to możesz dodać miód. 

Oczywiście, żeby zioła w pełni działały trzeba je parzyć pod przykryciem z 5-10min, pić ciepłe oraz małymi łykami. ;)

Dzięki, no to pójdę do apteki i kupię jakąś porządną melise. Jak mi sę spodoba to może zamówie jakieś zioła ze sklepu czajnikowy.pl, mają tam tego sporo, a czemu by takich nie pić, na pewno są zdrowe, przynoszą pozytywne efekty. Słyszalem też coś o jakichś mieszankach ziół specjalnie pod jakiś efekt, np. anty depresyjne, czy coś. No nie wiem, w kazdym razie chyba juz wszystko wiem, temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...