Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Screenshu generator

x.On

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Scr.hu to taki program do robienia zrzutów ekranu. Gdy przyjrzeć się bliżej adresem internetowym zrobionych już przez kogoś screenów, to adres screena każdego użytkownika ma określony początkowy ciąg znaków, przez co wiadomo kto robił te screeny. Jak ktoś zrobi screen to jest on dostępny dla każdego w internecie, wystarczy znać nazwę użytkownika a nazwa screenu jest generowana i ma długość tylko 5 znaków. Mam pytanie, czy jakby zrobić taki generator, który by sprawdzał czy pod danym adresem jest jakiś screen (czyli nie otrzymalibyśmy błędu 404 w odpowiedzi na zapytanie), to czy nie miałoby się problemów z tego powodu np. z policją? Chodzi mi o to, że jak będzie się wysyłało każdą możliwą kombinację liter długości 5 znaków, to prędzej czy później natrafi się na słowo zakazane, po wpisaniu którego na drugi dzień o 6 rano wpada policja do domu (chociażby 5-literowe wybuchowe słowo na literę "b"). Co prawda raczej trzeba by je wpisać bezpośrednio w google a nie jako rozszerzenie adresu jakiejś strony, ale wolę się upewnić.

Opublikowano

Zmienianie literek w linku grozi policją? Pierwsze słyszę.

Oczywiście że policja nie przyjdzie, to jest czysta ludzka ciekawość.

Opublikowano

Zmienianie literek w linku grozi policją? Pierwsze słyszę.

Oczywiście że policja nie przyjdzie, to jest czysta ludzka ciekawość.

Myślę, że kolega ma na myśli możliwość natrafienia na nielegalne zdjęcia.

Tutaj jednak odpowiedzialny będzie jedynie użytkownik, który zrobił dany zrzut ekranu. Ty mogłeś trafić tam przypadkiem i nie jesteś niczemu winny.

Opublikowano

Będziesz szukał schematów bomb wśród sreenshotów  ^^ ?

Pomijając, że takie szperanie w czyichś screenach to zwykłe k***stwo to o ile są one niezabezpieczone i można się do nich dostać jak się zna link to nie jest to nielegalne.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Policji nie interesuje czy ktoś szuka czegoś dla zabawy czy na poważnie, oni mają obowiązek sprawdzić nawet przypadkowe wpisanie w google zakazanego słowa jak gdzieś czytałem. A co do szpiegowania screenów to jestem z tego bardzo zadowolony i żadne krzyki i próby wpłynięcia na moje ego mnie nie przekonają, że tak się nie postępuje. Chce czegoś się dowiedzieć to szpieguje i tyle.

Opublikowano

Myślę, że kolega ma na myśli możliwość natrafienia na nielegalne zdjęcia.

Tutaj jednak odpowiedzialny będzie jedynie użytkownik, który zrobił dany zrzut ekranu. Ty mogłeś trafić tam przypadkiem i nie jesteś niczemu winny.

Nie o to mi chodzi, gdyby odpowiedzialny był ten kto przypadkiem wejdzie na jakieś nielegalne zdjęcie, to aresztowanych byłoby już tysiące albo miliony ludzi z 4chana oglądających zakładkę "b". To o co mi chodzi dokładnie opisałem w pierwszym poście, pytałem czy wpisanie zakazanego słowa jako rozszerzenie adresu jakiejś strony też jest ścigane tak jak wpisanie tego bezpośrednio w google.

Opublikowano

Dobra jeśli nikt nie ma IQ większego od 10 i nie potrafi mi odpowiedzieć na to proste pytanie to ja pier** kur** to wszystko zamykam kur** ten temat i bez pozdrowień mutanty kur** specjalnej troski kur** szampansy pier**lone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...