Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo ?

raxortv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, pisze ten temat ponieważ około 3 miesiący temu kupiłem komputer Acer Predator G3-605 i5-4460 8GB 1000GB R9-255 W8.1 na raty w sklepie RTV Euro AGD.

Przeglądałem dzisiaj swój komputer programem CPU Z i okazuje się ,że posiadam zupełnie inną kartę graficzna niż ta co była w umowie dokładnie jest to : AMD Radeon R7 Series / HD 9000 Series . Jak myślicie co mam teraz zrobić i czy mam jakąś szanse odzyskać pieniądze ?

Bo w końcu r9 kosztuje te 400zł więcej od r7 

Ps: A i dodam, ze komputer jest ciągle zaplombowany  

Opublikowano

Tak jeżeli wystąpiła tutaj pomyłka, to tak może pan się ubiegać o ową reklamacje. Jeżeli karta oczywiście nie było odpinana i przypinana to tak o wtedy można było by podejrzewać pana, ale jeżeli komputer jest z plombą to jest ogromna szansa.

Opublikowano

Posiadając paragon, kwitek zakupu tego modelu, nie masz się czym martwić, że się skompromitujesz, to ich skompromitujesz.

Opublikowano

R9 255 jest produkowana tylko na rynek OEM i jest odpowiednikiem Radeona HD 7750, czyli coś koło wydajności r7 250. Jak dla mnie nie zostałeś oszukany, tylko oznaczenia się nie zgadzają.

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Bywalec
Opublikowano

Więc nie bardzo wiem co zrobić teraz ...

Tak czy siak idź do sklepu i poproś żeby Ci to wytłumaczyli - po co masz mieć jakiekolwiek wątpliwości.

Opublikowano

Tak czy siak idź do sklepu i poproś żeby Ci to wytłumaczyli - po co masz mieć jakiekolwiek wątpliwości.

Taaa, bo Panowie bądź Panie z marketu będą mieli jakiekolwiek pojęcie co w tym sprzęcie siedzi. Przecież to jest gotowiec Acera. Sklep to tylko go wystawia na półkę i sprzedaje z takimi danymi jakie podał im producent. R9 255 to OEM, który na normalnym rynku występował jako HD 7770 bądź też jako rzadko spotykana, podrasowana odmiana R7 250. Zatem wszystko jest ok, a zwyczajnie programy rozpoznają ją po oznaczeniu z normalnego rynku, a nie z rynku OEM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...