Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać Pukawka czy LvLup?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hosting* Pukawka*

Polecam pukawkę z powodu cena/jakość :)
Miałem tam parę serwerów gier, głosowych i działały idealnie.
Moi znajomi też nie narzekali na pukawkę (maxcraft).

Na temat LVLUP się nie wypowiem bo nie posiadałem tam serwera.

4692515714.png
Opublikowano

Hosting * Pukawka

Miałem serwer na obu hostingach. Lvlup.pro to jedno wielkie gowno.. Pisząc do BOK czekasz kilka dni na odpowiedz. Ja jak najbardziej polecam Pukawke :D

Opublikowano

Polecam Pukawkę

Nie drogo / dobra jakość

Pukawka oferuje serwery do wielu gier. Zarabiasz np. na serwerze minecraft, stawiasz serwer CS:GO możesz grać z kumplami :D

Opublikowano

Oczywiście, że warto wybierać lepszy hosting, czyli Pukawkę.pl. Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości, posiada on również dobre maszyny oraz często są dawane kody rabatowe na serwery na ich oficjalnym FB.

Opublikowano

Pukawka.pl

+Doświadczenie 11 lat

+Panel

+Support telefoniczny

-Po "złowieniu" klienta nie dbają juz o niego w cale. Najpierw liżą, głaszczą po miesiącu odpisują 3 RAZY wolniej. Caly ich program partnerski jest po to żeby był (...) Targuj sie jak jestes nowym klientem, bo zrobią dla Ciebie "wiele". Potem nie licz na cokolwiek.

-Kiedyś byłem administratorem większego serwka, korzystając z tego hostingu nabawiłem sie nie złych problemów tu zmiana IP, a tu jakieś odłączanie maszyny.

Z lvlupem jest rożnie. Wszystko zależy czy pomaga Ci pan Michał czy Jerzy.

+Autorski panel a nie jakieś nozo (mogę Ci wyjaśnić czym jest nozo na PW - nie chce mi sie zbyt rozpisywać ;))

+Indywidulana oferta na potrzeby klienta

+Oferuja WSZYSTKO co niezbędne jest Tobie, do tworzenia serwera minecraft:

•Hosting Gry

•Hosting WWW

•Hosting TS3 (w tym tez TS Music bot)

•Hosting VPS

•Możliwość zakupu domeny pośrednio

+Pan Michał z obsługi

-Hamski Jerzy z obsługi (chętnych po zdjęcia jego wypowiedzi zapraszam na PW)

-Troszkę mało funkcji w panelu zarządzania

-Prowizja, troszkę duża.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

LvLUP,

myślę że ten screenshot wystarczy

8482914416442131377001.jpeg

Jesteś 425 klientem... I co to wnosi do tematu?

Pukawka jest bardziej rozwinięta i posiadają większe doświadczenie z serwerami gier.

W LVLUP mogą Ci zaoferować serwer z SDC (Sprint Data Center) który będzie miał humory :)

O DDoS-ach nie wspominam...

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Polecam pukawke. Sam mialem tam serwery. Sa bardzo mocne. Jesli nie jestes pewien mozesz wziasc mozliwosc testowego serwera. Jesli Twoj serwer jest mocno przeciazony dostajesz wiadomosci. W miare tanio i roznorodnosc serwerow do gier oraz serwer team speak 3

ck3iKPN.jpg

Opublikowano

Pukawka odpada z powodu braku Anty-DDoS - chyba wszystkie serwery mają w SDC, które posiada minimalną ochronę anty ddos.

U lvlup pojawia się oferta "EU" czyli OVH (Francja). Ping może ewentualnie lekko wzrosnąć (max 100ms), ale to jest nic biorąc pod uwagę ochronę OVH. Jeżeli chcesz kupić lepszy serwer (np. 10GB ram) możesz dostać serwer na maszynie z ochroną Game (aktualnie najlepsza ochrona AntyDDoS). 

Odbiegając od tematu: jeżeli nie masz ataków DDoS/flood na serwer (co prawda jak to Atman napisał o tych atakach: "Nie czy, tylko kiedy"), to wybierz SDC (pukawka/lvlup), jeżeli się zaczną ataki - wybierz OVH (lvlup/dedyk na ovh.pl/ soyoustart.com).

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...