Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o jackpoty

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym się zapytać was o kilka rzeczy, mianowicie.

Czy jeżeli kupie vps'a w USA i postawie na nim wszystko (Strone / bota / baze danych) to czy z prawnego punktu widzenia strona jest przestrzegana przez prawo polskie.

Drugą sprawą jest to, czy trzeba odprowadzać podatek ze strony gdy przekroczy on daną kwotę, podaną przez państwo i czy trzeba to robić tylko z pieniędzmy który uzyskamy w prawdziwym życiu, czyli np przez sprzedaż na allegro, czy także z przedmiotów które uda nam się uzyskać (Skinów w cs'ie)

Strony typu skinomat / csgobestpot są polskie, a są legalne - są postawione w stanach z tego co mi wiadomo. 

Jeżeli ktoś się na tym zna i jest mi w stanie pomóc to będe wddzięczny.

Opublikowano

­

Cześć, chciałbym się zapytać was o kilka rzeczy, mianowicie.

Czy jeżeli kupie vps'a w USA i postawie na nim wszystko (Strone / bota / baze danych) to czy z prawnego punktu widzenia strona jest przestrzegana przez prawo polskie.

Drugą sprawą jest to, czy trzeba odprowadzać podatek ze strony gdy przekroczy on daną kwotę, podaną przez państwo i czy trzeba to robić tylko z pieniędzmy który uzyskamy w prawdziwym życiu, czyli np przez sprzedaż na allegro, czy także z przedmiotów które uda nam się uzyskać (Skinów w cs'ie)

Strony typu skinomat / csgobestpot są polskie, a są legalne - są postawione w stanach z tego co mi wiadomo. 

Jeżeli ktoś się na tym zna i jest mi w stanie pomóc to będe wddzięczny.

Chcesz odprowadzać podatek od pikseli w grze? lol. Wyślesz do US assimova, czy jak? xD Nie odprowadzasz podatku, bo nie masz od czego. Jeśli nie zarabiasz prawdziwych pieniędzy (sprzedawanie skinów się nie liczy) to się do niczego przyczepić nie mogą.

Jackpot to jackpot, nic Ci za to nie zrobią, nawet jak gniewny gimbus pójdzie do sądu, bo przegrał skiny warte 4€.

tenor.gif

Opublikowano

lol co ty jebiesz jak sellasz rzeczy na allegro to placisz normalnie podatek - sprzedawaj na opskins to nie bd musial :)

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

­

Chcesz odprowadzać podatek od pikseli w grze? lol. Wyślesz do US assimova, czy jak? xD Nie odprowadzasz podatku, bo nie masz od czego. Jeśli nie zarabiasz prawdziwych pieniędzy (sprzedawanie skinów się nie liczy) to się do niczego przyczepić nie mogą.

Jackpot to jackpot, nic Ci za to nie zrobią, nawet jak gniewny gimbus pójdzie do sądu, bo przegrał skiny warte 4€.

No ale w polsce jest ta ustawa anty-hazardowa, możemy miec jakieś problemy, czy jak to jest?

@ Jeśli będe miał dostęp do vps'a, ale nie będe jego włascicielem, to prawnie ja odpowiadam za całość, czy tylko ta osoba która to zakupiła?

Opublikowano

No ale w polsce jest ta ustawa anty-hazardowa, możemy miec jakieś problemy, czy jak to jest?

@ Jeśli będe miał dostęp do vps'a, ale nie będe jego włascicielem, to prawnie ja odpowiadam za całość, czy tylko ta osoba która to zakupiła?

­

Jest zakaz prowadzenia jakichkolwiek hazardów.

Niestety - takie prawo

Jackpota możesz prowadzić, ale musisz wiązać się że poniesiesz odpowiedzialność karną za prowadzenie hazardu. 

­

Opublikowano

Jest zakaz prowadzenia jakichkolwiek hazardów.

Niestety - takie prawo

Jackpota możesz prowadzić, ale musisz wiązać się że poniesiesz odpowiedzialność karną za prowadzenie hazardu. 

­

W takim razie strony typu skinomat.com / csgobestpot.com - są nielegalne? Toż to stoją już taki długo i nic się z nimi nie dzieje..

Opublikowano

W takim razie strony typu skinomat.com / csgobestpot.com - są nielegalne? Toż to stoją już taki długo i nic się z nimi nie dzieje..

skinomat.com ma maszyny w stanach zjednoczonych, a tam jackpot jest legalny.

Opublikowano

skinomat.com ma maszyny w stanach zjednoczonych, a tam jackpot jest legalny.

Tak jak napisałem, chce zakupić vps'a na którym wszystko postawie w stanach, czyli mi tak samo jak im nic nie grozi?

Opublikowano

Tak jak napisałem, chce zakupić vps'a na którym wszystko postawie w stanach, czyli mi tak samo jak im nic nie grozi?

Nie powinno, aczkolwiek zawsze jest ryzyko

Opublikowano

A tam c***a nie ryzyko. G****o Ci zrobią nawet tego nie sprawdzą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko jak postawisz w polsce będzie legalne :)

Polskie prawo ma pewnie dziury. W polsce jest ustawa anty hazardowa ale dla pieniędzy a nie skinów.

Z jackpota nie musisz się też rozliczać. Przecież nie wyślesz skinów jako podatek :P­

sygnatura.png

Opublikowano

Możesz postawić jackpota w Polsce ponieważ skiny mają wartość w wirtualnej gotówce.
Hazard był by wtedy gdy dało by się wypłacać pieniące ze steam'a.

Pozdrawiam.

4692515714.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...