Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop fps/freezy

Mizzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przejdę od razu do rzeczy. Jak zaczynałem grę w cs miałem mniej więcej ale stałe 60 fps na swoim turbo gniocie. Od kiedy zmieniłem system na 64-bit zacząłem mieć jakieś freezy/ dropy fpsów. Uznałem więc że wrócę do x86 lecz problem nadal pozostał. Te dropy/freezy następują jak np. flesz wybucha na ryju, zmiana broni, strzelanie itp. Jakieś porady? Mój lapek był czyszczony w środku, wymieniłem paste, czyściłem ccleanerem system, defragmentowałem dyski, czyściłem malware, zmieniłem w panelu nvidii na wydajność a nie jakość, zmieniłem plan zasilania na wysoką wydajność, ustawiłem tryb klasyczny windowsa, sterowniki mam aktualne. Moje parametry startowe:
-nojoy  -cl_forcerepload 1 -novid -threads 2 -nod3d9ex -high  -processheap

Liczę na jakieś trafne porady, pozdrawiam :)

@Edit

zapomniałem o specyfikacji...

Windows 7 Proffesional x86

Intel Core 2 duo t7700 2x2,40 ghz

4gb ram (z uwagi na 32 bitowy system dostępne 3 gb)

nvidia quadro fx 1600m 512 mb

@Edit 2

Problem występuje przy wybuchu flesza, strzale z awp lub innej broni, rzadko jak sie swobodnie poruszam po mapie.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Zainstalowałem starszą wersje sterownika do karty graficznej, z tamtego roku. Pomogło, do zamknięcia.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...