Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop vs World Of Warcraft

d0bek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich - jestem zmuszony zamienic swoj sprzet na takiego laptopa:

Laptop HP 6460b

Procesor Intel Core i5-2520M 2.5 GHz (2 rdzenie - 4 wątki)

Pamięć RAM 4 GB DDR3

Karta graficzna Intel HD Graphics 3000

Mam następujące pytanie - czy ten laptop zapewni mi płynną grę w World Of Warcraft na WotLKu bądź na Cataclysmie na prywatnym serwerze?

Z góry dziękuję za pomoc.

Nick w grze: GiorgioDobko lub D0BS0N

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Aż tak słabo? Myślałem, że z procesorem i5 drugiej generacji i stosunkowo dobrą grafiką zintegrowaną powinno być trochę lepiej. Laptop sam w sobie ma max 3 lata.

Opublikowano

Gdyby była inna karta graficzna to by na ultra nawet poszło :P A tak to pozostają ci niskie, średnie; może pójdzie na wysokich jak zredukujesz cienie, wodę..

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Ok, a powiedzcie mi ostatecznie czy w takim razie lepszy będzie piecioletni dell e6410 z procesorem i5 pierwszej generacji i karta graficzna nvidia quadro nvs 3100m czy trzyletni hp 6460b z procesorem i5 drugiej generacji i karta zintegrowana intel 3000 ? Obydwa po 4 gb ram

Opublikowano

Bez przesady - nie będzie tak źle. Srednie powinno obsłużyć bez większych przeszkód. Intel hd3000 to nie jest cudo, ale też nie jest taka słaba. Nvidia 3100m jest troszeczkę lepsza od intela, ale znacznej różnicy nie ma.

Na zupełnie najniższych to chodzi na moim dziadku dellu z prockiem core duo T4400, grafiką 965GMA i kosmicznymi 2GB ram ddr2 :P

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Postanowiłem że wydam na laptopa 800 zł i mam dwa sprzęty do wyboru, które mają już troszeczke lepsze wymagania:

1.Sony Vaio VPCCA3S1E

processor Intel Core i3-2330M 2 rdzenie/ 4 wątki, Cache L3 - 3MB

Pamięć DDR3 - 4GB

Grafika - AMD Radeon HD 6470M - 512MB

HDD - 320GB

2.Hp probook 6570b

Procesor: Intel Core i3 3120M 2.5GHz

Pamięć:1x4GB 1600MHz

Twardy Dysk:320GB 7200obr./min.

Karta graficzna:Intel HD Graphics 4000

Co będzie lepsze i czy to pociągnie mi wowa płynnie na low detalach?

Opublikowano (edytowane)

Z tych co podałeś 2-gi jest lepszy, jednak jeśli chcesz kupić, to najlepiej załóż temat w dział komputery-sprzęt-kupno, tam lepiej pomogą(może być jeszcze lepszy wariant).

A co do WoWa, to oczywiście pociągną i to na wyższych niż low.

Ten laptop co pierwszy podałeś zaczynając temat bez problemu uciągnie tą grę(jak już pisałem), więc zastanawiam się, po co kupować inny. Chyba, że naprawdę zależy ci na wyższych detalach.

Edytowane przez Arkzyw

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Ja to na netbooku gram na średnich , na tablecie z win8 ciągnie na niskich a więc problemu nie będzie ;) Na średnich na pewno powinieneś dać radę ;) bo mam słabszego netbooka o wiele a średnie ustawienia spokojnie ciągnie. Zależy też od internetu ;) bo dużo rzeczy można przenieść na internet co polepsza płynność jak masz dobry internet. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten jest lepszy 

.Sony Vaio VPCCA3S1E
processor Intel Core i3-2330M 2 rdzenie/ 4 wątki, Cache L3 - 3MB
Pamięć DDR3 - 4GB
Grafika - AMD Radeon HD 6470M - 512MB
HDD - 320GB