Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Absurdy logiczne z róznych Anime - temat zbiorowy

Z4raki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem na taki pomysł, żebyśmy pisali rzeczy z anime które przeczą logicznemu myśleniu :) Na pewno nie raz mieliście tak podczas oglądania, że coś było całkiem bez sensu. Ja zacznę od Kuroko no Basket, a mianowicie od rzutów Midorimy za 3. Niby spoko, rzuca skąd chce za 3, ale przecież Kagami i ten drugi wielki co ma coś z kolanem mogliby spokojnie ktoś 1 z nich zostać pod koszem i bronić tych rzutów bo doskakują do kosza bardzo łatwo. Macie jakieś propozycje? :D

Opublikowano

>doszukiwanie się logiki w anime

xD

To samo mógłbyś napisać o filmach i serialach aktorskich bo anime są ich animowanymi odpowiednikami. A logika powinna być i zazwyczaj jest, no chyba że brak logiki jest celowy (np w celu humorystycznym).

Wpadłem na taki pomysł, żebyśmy pisali rzeczy z anime które przeczą logicznemu myśleniu :)

Był taki odcinek Code Geass. Główny bohater ma swoich wspólników i ciągle walczą przeciwko tym samym wrogom. Jednak w tym odcinku przywódca wroga się z nimi spotyka i oznajmia, że główny bohater nie jest do końca tym za którego się podawał (to znaczy oszukiwał ich i traktował jak marionetki) i momentalnie wszyscy obracają się przeciwko jemu. Dziwne, że nie wzięli pod uwagę tego, że wróg mógł celowo chcieć ich skłócić (np mówić półprawdy) bo faktycznie o to mu chodziło. :D
Opublikowano

Walnie Cię dziewczyna i wypadniesz przez okno z 5 piętra ? To żaden problem wracasz do tej samej klasy z siniakiem pod okiem.

Proszę podawać nazwy anime, żeby można ewentualnie sprawdzić daną scenę.

Jednak jak pisałem wyżej to celowe sceny humorystyczne i raczej sporadyczne w anime bo skrajnie głupie.

Opublikowano

Ja zawsze daję za przykład kurokami bo jakoś mi tak zapadło w pamięci. Nauczyciel klepie bohaterkę a bohater stoi jak słup soli i się temu przygląda przez kilka minut.

Tego jest sporo w różnych anime ale szczególnie nic nie oglądam ostatnio więc nie mam jak o tym napisać ;)

@Edit @down

prosze Cię daj już sobie z tym spokojem spokój

Opublikowano

Ja zawsze daję za przykład kurokami bo jakoś mi tak zapadło w pamięci. Nauczyciel klepie bohaterkę a bohater stoi jak słup soli i się temu przygląda przez kilka minut.

Oglądałem to dobre anime, ale to chyba jakiś duży absurd nie jest. Ludzie różnie reagują, a główny bohater był bardzo spokojny.
Opublikowano

@KimAhYoung

Jak już mowa o Amagi Brilliant Park to w Mahou Shoujo Madoka Magica też takie coś było, że jedna dziewczynka wyciągała bronie spod spódniczki. ­

(Swoją drogą. Uwielbiam ten OST <3 Wygląd tych wiedźm mnie trochę wkurzał, ale anime ogólnie dosyć fajne, psychologiczne)

Opublikowano

@KimAhYoung

Jak już mowa o Amagi Brilliant Park to w Mahou Shoujo Madoka Magica też takie coś było, że jedna dziewczynka wyciągała bronie spod spódniczki. ­

https://www.youtube.com/watch?v=HS_ZDI8ipoo

(Swoją drogą. Uwielbiam ten OST <3 Wygląd tych wiedźm mnie trochę wkurzał, ale anime ogólnie dosyć fajne, psychologiczne)

Wiedźmy akurat wyglądały imo fajnie, wiadomo, jakby częsciej pokazywali to troche by oczy bolały, ale doceniam ten taki grotestkowy pomysł, oryginalny ;) 

A co do tego, ze absurdalne według Ciebie jest, ze dziewczynka wyciągała bronie spod spódniczki - dlaczego?

Magiczne dziewczyny mialy specjalne umiejetnosci, dostosowane do wlasnej osoby, tak mi sie wydaje, nie widze wiec nic dziwnego  tym, ze ta blondynka wyczarowywala bron spod spódniczki.

Opublikowano

Codzienne potykanie się I Pod spódniczkę ! [To Love Ru ?]..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Mahou Shoujo Madoka Magica też takie coś było, że jedna dziewczynka wyciągała bronie spod spódniczki.

Jak w anime jest magia to coś takiego nie nazwałbym absurdem.

Wygląd tych wiedźm mnie trochę wkurzał, ale anime ogólnie dosyć fajne, psychologiczne)

Najlepiej wyglądała ta najsilniejsza wiedźma. A ogólnie to anime jest genialne. Jako dosyć fajne określiłbym większość serii.

A od siebie dodałbym paniczne reakcje na widok nagiej lub częściowo nagiej dziewczyny. Na przykład główny bohater w Sakurasou.

Opublikowano

Dawajcie te wasze rozważania w spoilery, bo niektóre naprawdę wiele zdradzają, a zgodnie z regulaminem za spoilerowanie grozi kilka punktów.

Another:

W klasie od kilkudziesięciu lat giną co rok ludzie? "Niczego nie róbmy, niczego nie podejrzewajmy, dajmy do 3C nowego ucznia w środku roku" i inne dziwne rzeczy.

Silver Spoon

Każdy uczeń technikum rolniczego jest dojrzały psychicznie i inteligentny

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

>Tokyo Ghoul 2

>Fabuła

Wybierz jedno :D Ten sezon sam w sobie jest absurdem.

Cross Ange.

Gdy Chris przeszła na stronę Embryo, zabiła jedną z pilotek mecha. Gdy przeszła znów na "dobrą stronę mocy", wszyscy jej to wybaczyli

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...