Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska ilośc fps mimo dobrego komputera

plokm123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 dni temu kupilem nowy komputer jest to Acer Aspier TC-705 specyfikacje:

procek: intel core i5 4460

karta graficzna:nvidia geforce gt720 2gb

pamiec ram: 8gb DDR3

Mimo tak dobrego(jak dla mnie) komputera podczas gry w cs go na najnizszych ustawieniam mam 60-80 fps. Na początku mi to nie przeszkadzalo podczas grania DM, lecz gdy odpalilem turniejowke i zaczalem grac to podczas wjazdow na bombseit gdzie leza 2/3 smoke fps spadaja do 30. Co moze byc problemem takich spadkow?

Opublikowano

problem w tym, ze jestem zielony w tych sprawach, więc jak to sprawdzic i zmienic?

Daj screena z opcji karty graficzne w menedżerze urządzeń.

Opublikowano

Slaba grafa i tyle w temacie.

W srodku zasilacz 300w panie nawet grafiki sobie nie zmienisz na lepsza praktycznie, oddaj ten shit najlepiej albo kup inny zasilacz i dokup grafe

Opublikowano

Masz kartę graficzną za 200 zł i się dziwisz? Komputer z allegro? Jak kupujesz komputer to się zapytaj na forum, a nie gunwo kupujesz. Teraz musisz karte dokupić i pewnie też zasilacz.

Opublikowano

problem w tym ze jest to komputer prosto media expert poniewaz przed nim mialem lapropa za 3200 i zepsula sie klawiatura po zgloszeniu reklamacji powiedzieli ze mam wybrac inny to wzialem oto ten nie upewniajac sie przed tym dokladnymi parametrami i teraz tak wyszlo... wiec mozecie polecic jakas karte w przystepnej cenie zeby ogarnela tego cs'a gta 5 i tego typu gry?

Opublikowano

Podaj jakis budzet, a nie przystepna cena, po za tym zasilacz tez bedziesz mial do wymiany bo nie masz w nim nawet zasilania do grafy ;d

Opublikowano

800zl? Zasilacz chieftec 400-450w za ~100zl na allegro używana no i do wyboru gtx 950 lub r9 270x z nowek bądź używana gtx 960 na gwarancji

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

3 dni temu kupilem nowy komputer jest to Acer Aspier TC-705 specyfikacje:

procek: intel core i5 4460

karta graficzna:nvidia geforce gt720 2gb

pamiec ram: 8gb DDR3

Mimo tak dobrego(jak dla mnie) komputera podczas gry w cs go na najnizszych ustawieniam mam 60-80 fps. Na początku mi to nie przeszkadzalo podczas grania DM, lecz gdy odpalilem turniejowke i zaczalem grac to podczas wjazdow na bombseit gdzie leza 2/3 smoke fps spadaja do 30. Co moze byc problemem takich spadkow?

Dlaczego masz tak mało fps? Prosta odpowiedz ponieważ masz bardzo słabą kartę graficzną, która nie jest do gier, a do co najwyżej komputerów biurowych czy latania po internecie. Dziwnie składałeś ten komputer, ponieważ masz bardzo mocny procesor, a grafika jest o 5 klas za słaba pod ten procek. Gdybyś chociaż miał takiego GTX 750 to nie miałbyś 80 fps, a 200-300 fps i żadnych spadków w smoke. Także jeżeli chcesz coś z tym zrobić to zostaje ci wymiana grafiki.

@DAx na twoim miejscu nie pchałbym się w Redeony, jak już to sobie kup tego GTX 950.

Opublikowano

Jak możesz to zwróć komputer. Jedyne co z tego komputera jest to tylko procesor, reszta pewnie do śmieci. Grafika to kupa, zasilacz w zestawach Acera też są kupami, ramy też pewnie noname, dysk również, mobo może będzie markowe, ale też być nie musi.

Kupuj GTX950 i używanego Chiefteca 500W albo R9 270 i Aerocool VP450.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano
geforce gt720 2gb

gtx 720 słaba? ja mam 650 2gb i wszystko śmiga, procesor mam taki sam. wydaje mi się, że to wina systemu? może jakiś wirus

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

A kiedy wypuścili gtx 720? Bo chyba coś mnie ominelo ://

Ale ty pajac jesteś porównując gtx 650 do nieistniejącej karty i do tego twierdząc, że jest lepsza xD

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...