Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacze do laptopa.

JJA

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam.

Jestem w posiadaniu laptopa Lenovo IdeaPad Y550. Jakiś czas temu oryginalny zasilacz sie zepsuł, więc dokupiłem nowy PA 1900-24. Problem polega na tym, że gdy gram laptop zwyczajnie się nie ładuje, czasem również nie ładuje się przy rutynowym korzystaniu z internetu. Wtedy trzeba go wyłączyć, poczekać aż bateria naładuje się wpełni, i dopiero mogę swobodnie korzystać z przeglądarki. Niestety, gdy chcę pograć dysponuję tylko czasem zależnym od naładowania baterii, a że w tym modelu notebooka baterie są słabe, jest on bardzo nie wielki. Zdawać by się mogło, że obecny zasilacz po prostu nie nadąża z dwoma funcjami naraz i muszę zaopatrzyć się w silniejszy, jednak oba modele (oryginalny zasilacz do Y550 oraz PA 1900-24) mają takie same parametry (Moc maksymalna: 90W Napięcie: 19V Natężenie prądu: 4,74A w obu modelach) A nie przypominam sobie, bym miał takie problemy z oryginalnym zasilaczem, którego właśnie chciałem zakupić. Jedyna różnica między nimi to że PA 1900-24 czyli mój obecny zasilacz jest dedykowany dla laptopów Acer. Czy to może być przyczyną problemu? Czy mimo wszystko powinienem kupić oryginalny zasilacz? Czy raczej zaopatrzyć się w zupełnie inny silniejszy od tych dwóch model? Dziękuję za uwagę, docenię każdą wypowiedż (chociaż wolałbym by wypowiadały się osoby znające się na temacie).

Dodam jeszcze że to raczej na pewno wina zasilacza, gdyż mogę korzystać z laptopa nawet po wyjęciu baterii, jednak gdy włączam grę laptop po prostu się wyłącza. Pozdrawiam.

@Edit: Korzystam z laptopa zawsze w trybie oszczędzanie energii.

Opublikowano

Uszkodzony jest pewnie laptop , układy zasilania albo ładowania

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Rekrut
Opublikowano

Mógłbyś rozwinąć wypowiedź? Powiedzieć dlaczego tak twierdzisz i czy jest to kosztowna usterka?

Opublikowano

Nie wiem, dowiesz się jak sprawdzisz a koszty powie ci serwis 

To w twojej gestii leży załatwić sobie oryginalny zasilacz by zobaczyć czy normalnie wszystko działa, przynajmniej wiadomo będzie że to jednak stary zasilacz nawalił a nie układy zasilania na płycie które w pierwszej kolejności padają, czasem tylko bateria. 

Nie mam zamiaru ci mówić co maże być na płycie uszkodzone bo NIE WIEM nie widząc i nie sprawdzając. Naprawa jest prosta w sumie, podobne usterki naprawia się w 30 minut, ale i tak jej nie potrafisz zrobić. 

W ciemno to sobie można  kota w  worku kupić a nie zdiagnozować uszkodzone układy. 

Mam zamiennik ten sam w Lenovo z i7  i Acerze z i5 , działa idealnie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...