Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seria pytań i wiele zaległości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Mam wieloletnie zaległości w plikach, wiec mam do was serie pytan :)

1. Nadal uzywa sie VirtualBox ?

2. Pliki stawia sie caly czas na FreeBSD ?

- Jakas konkretna stabilna wersja ?

3. Konfigurowanie IP itd. pod Hamachi jest po staremu ?

4. Czy polecacie jakies w miare bezpieczne GAME na max lvl 150.

- Program do przerabiania game(chyba glownie lvl) nadal jest sprawny ?

- Co glownie trzeba zabezpieczyc w game ? *Pamietam ze kiedys byla komenda, ktora kładła game na kolana

- Czy nadal wiekszosc serwerow pozwala szybko wbic lvl ? Bo chcialbym zmienic exp "prawie na hard" ;)

5. Czy istnieja juz jakies zabezpieczenia przed wypakowaniem plikow? ;)

- Czy da sie rozpakowac plikiw z PL ?

6. Rozumiem, ze hacki nadal sa nieuniknione na priv serwerach ?

7. Czy da sie przepakowac mapy na serwer... o co mi chodzi ? Chodzi mi o to ze np. w m1 jest plac gdzie stawia sie sklepy.

W plikach z tego co pamietam można było dodać taką strefe w dowolnym miejscu. Ale po wypakowaniu plikow i skasowaniu 'strefy' mozna kasowac sklepy itd.

8. Czy ta nowa postac z PL jest juz na priv serwerach ?

9. Czy sa teraz jakies ciekawsze programy, ktore ułatwiały pisanie questów ?

10. Czy mozna szybciej zmieniac game ? Tzn czy jest jakas lista co gdzie lezey pod jakims "binem" czy jak to sie tam zwalo.

Głównie chodzi mi o to zeby np. zmienic pozycje startu nowego gracza na innej mapie.

11. Polecacie jakiegos dedyka/vps do wlasnego użytu na 5-10 osob do testow ? Chodzi mi glownie o cene.

12. Czy wlasny launcher jest jeszcze "w modzie" ? :)

13. Z tego co wiem pojawily sie jakies "sklepy offline", czy to sie sprawdza ?

14. Jest co wierzyć skryptom na IS z forum ? Czy lepiej jest zlecić to jakiejś ogarniętej osobie ?

15. Dedyki z OVH sie sprawdzają ? *Juz nawet nie pamietam ile to trzeba bylo miec ramu i jaki procek, zeby pociągnąć z 5k osob.

16. Jaki jest teraz najpopularniejszy program do pakowania i rozpakowywania plików ? *Z tego co pamietam kiedyś używałem 2 w miare prostych programów z tym, ze jeden juz nie wszystko potrafił spakować.

17. Jezeli macie chęci, możecie napisać mi jakie ciekawostki są teraz na priv serwerach bez ktorych praktycznie nie mozna zyc.

Ostatnio przy plikach grzebalem w 2011 roku... :)

18. Polecacie jakąś gotową paczke z plikami, które oczywiscie i tak będę przerabiał ;) ?

Spodziewałem się, ze teraz każdy potrafi tworzyć własne bronie w 3ds, oraz przenosić moby itd z innych gier ;) Bynajmniej to jeszcze potrafię ;)

Troszkę chaotycznie to rozpisane, ale chyba da sie połapać :)

ps. gdyby coś mi sie jeszcze przypomniało to dam @Edit

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

1. Tak nadal pracuje się na VirtualBox 

2. FreeBSD to system operacyjny na nim stawiamy serwer metin2 (wersja 9.2 w plikach terenzo czyt.dalej )

3. Hamachi nic się nie zmienia ip normalne i 100 pod siebie wpisujesz

4. Na forum masz sporo wersji game jednak ja polecam nieskompilowane source możesz sobie je edytować jak chcesz link to tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-źródłowy-gry-metin2/

5. Tak teraz sporo serwerów zabezpiecza pliki global też (nie wszystkie). Da się rozpakować trzeba mieć do tego dobry unpacker

6. Niestety tak na pl i priv serwerach. Można wprowadzać zabezpieczenia jednak to walka z wiatrakami

7. Da się zrobić bezpieczną strefe nie tylko w kole 

8. Tak likan znajduje się na priv serwerach (w większości zbugowany)

9. Notepad i jedziesz :D

10. Tak można to zrobić na source wiem że serwer globalny tak zrobił jakiś priv chyba też 

11. Oj tego nwm ja pracuje na hamachi dlatego że jest darmowe 

12. Masz kilka na forum a czy robienie jest w modzie to sam oceń 

13. Sklepy offline to świetna sprawa ale dla norlamnych graczy jeden wystawi śmieci na 10 postaciach i tylko zaśmieci miasto a inny wystawi 1 sklep i będzie miał ciekawe przedmioty do sprzedania.

14. Nwm nie sprawdzałem (chyba lepiej wydać troszke kasy i mieć spokojną głowe)

15. Podobno ludzie sobie chwalą

16. Ja stosuje M2ToolUP, Epack32 i Eternexus

17. Hmm sporo masz tego kilka stron w eq, zwiększony limit yang, dungi, nowe mapki, ciekawe systemy ulepszeń, crafting, pasy a teraz przychodzi moda na szarfy i sklepy offline

18. Pliki terenzo polecam podobne do globala z 2013 roku. Możesz też zrobić własne pliki game i db masz w source, locale ymir jest na forum do tego clijent pla.

Opublikowano

1) do pracy?-oczywiście/żeby postawić serwer?-zdarza się,ale nie na dłuższa metę
2)tak,-9.2

3)tak
4) -
5 )http://www.mpcforum.pl/topic/966874-tut-zabezpieczenie-klietna/ | http://www.mpcforum.pl/topic/994841-tut-zabezpieczenie-plikow-w-pack-eix-epk-pp/   |   http://www.mpcforum.pl/topic/870736-tut-zabezpieczenie-clienta-molebox/

6)to chyba logiczne :D 
7)-

8)sporadycznie,chyba są jakieś pliki udostępnione z wolfmanem-nie sprawdzałem/nie wiem,możliwe że dziury są
9)nie mam pojęcia,próbuj http://www.mpcforum.pl/topic/1388827-metin2-quest-helper/albo http://www.mpcforum.pl/topic/1045275-metin2-ultra-tool-by-jachupl/ bo nie wiem w jakim stopniu chodzi Ci o ułatwienie 

10)nie rozumiem ze względu na ten podpunkt że" zmienic pozycje startu nowego gracza na innej mapie." -chyba nie chodzi Ci o plik tekstowy w folderze z mapą town czy jakiś taki? :D 

11) mintshost.pl mozesz za sms kupic vpska :) 
12)jest,jest :-)

13)jak najbardziej
14)nie wierz,lepiej zapłacić :)  

15)średnio na jeża,są lepsze hostingi :) 
16)epack32/eternexus

17)zależy jaki serwer preferujesz,coś pod oldschool czy idziesz w stronę gdzie w metinie za nie długo bedzie można strzelać z ak i m4 :> 
18)terenzo,czyste pliki-najpewniej,najlepiej,ogarnij w googlach bugi w nich (nie jest ich dużo) i będzie git :) 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zabezpieczenie spakowanych plików to jaki jest na to sposób ;) ?

W sensie jak mogę to zabezpieczyć 

Może też źle zapytałem...

Tak linki mam, które podałeś. Z tym ze te poradniki sa z 2013r i nie wiem czy to sie nadal sprawdza

ps. Ktoś korzystał może z programu Themida ?

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...