Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta do starego PC?

pvp13a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam problem.

Dostałem od wujka kompa w miernym stanie 

Parametry

Procesor: Intel®  Core i3 CPU

Pamięć RAM : 2GB

Karta Graficzna: Intel® HD Graphics 

Mam problem odpalam Cs i zaczynają sie lagi (rzucenie smoke=spadek fps)

Wiem ze to moze byc wina karty graficznej bo jest zintegrowana 

Wiec prosze o pomoc !!

Za takiego kompa prosze nie hejtować

Opublikowano

Wiem ze to moze byc wina karty graficznej bo jest zintegrowana 

Na takiej karcie nie masz co liczyć na komfortową rozgrywkę w tej grze. Możesz zmniejszyć rozdzielczość i przestawić wszystkie ustawienia graficzne na minimalne, wyłączyć programy obciążające pamięć ram oraz procesor, wyczyścić komputer z kurzu.­

Opublikowano

a jaka karte moglbym kupic tak do 100-150zl zeby pograc bez lagow ???

Musisz podać model płyty głównej. Za 100-150zł też cudów nie będzie, ale zawsze coś.­

Opublikowano

Na takiej karcie nie masz co liczyć na komfortową rozgrywkę w tej grze. Możesz zmniejszyć rozdzielczość i przestawić wszystkie ustawienia graficzne na minimalne, wyłączyć programy obciążające pamięć ram oraz procesor, wyczyścić komputer z kurzu.­

To wina nie tyle samej karty co tego ze jest w połączeniu z i3. Na Intel HD 4600 + i5 4690k mam 150fps na niskich
Opublikowano

Smoguś proszę mi powiedzieć po co ci wiedzieć jaką ma płytę główną? Jeżeli ma PC to wejdzie tam każda karta graficzna(jeżeli jest dużo miejsca w obudowie). Chyba że o czymś nie wiem :)

Opublikowano

Widzę znawcy plytę główną potrzebują ;D Napisz jeszcze jaki masz zasilacz. Powinnien pociągnąć kartę, ale w razie ''w''.

Opublikowano

Płyta główna: Aspire M5811

Zasilacz taki "gowniany" czyli zwykly . xDDDDD

ale pisze ze mam service pack 1 a league of legends chodzi na 70 fps bez lagow wszystko plynnie lol

Opublikowano

Możesz podać dokładny model procesora? 

Za 150 zł jeśli chcesz to mogę Ci poszukać używanych kart graficznych. Wtedy coś się znajdzie w miarę dobrego, gdzie pójdzie CS. 

Opublikowano

Powodzenia na karcie graficznej z typem pamięci ddr3. No, chyba że ktoś lubi mieć spadki di 20fps

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

@matizal77 proszę, zamilcz wkoncu i przestań się oodzywać nna tym forum. Po co podajesz my kartę biurowa która będzie 10% lepsza od integry? Czy ty masz pojęcie na temat komputerów i co z czym się je?

Gtx550 Ti około 200zl na allegro. Jak masz dużą płytę główną (rozmiar ATX) czyli zajmuje dużo miejsca w obudowie to się zmieści. Oczywiście na mniejszych też się zmieści bo tylko PCI Express 3.0 się liczy. Matizal nawet na 2.0 by działała tylko trochę wolniej!

Opublikowano

@Renuś po pierwsze obraziles mnie przyjacielu a po drugie gowno wiesz bo autor nie ma pci 3.0 tylko 2.0 ta karta chodzila by wolniej

A na pci 2.0 lepsza by byla ta ktora podalem

1. No mechanical retriction to support for double slot, full length graphics cards in the single PSIe X16 slot

2.

Extension slot
Support one PCIe x 16 slot
3. Złącze PCIEX16 odpowiada standardowi PCI Express 3.0
4. Nie nazywaj mnie swoim przyjacielem. Mam większą wiedzę o hardware niż ty (ty polecałeś procesor intel do płyty AMD...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...