Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem vegas pro, prosze o szybka pomoc

PolishDesigner

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Tworze przerobke, i przez to ze zdjecie wychodzi poza film, bo twarze zmienialem, denerwuje mnie to i psuje tylko to ze dalej twarzy sie wstawic nie da, mam nadzieje ze rozumiecie.

Licze na szybka odpowiedz

post-1406038-0-47564200-1441452556_thumb.png

Pozdrawiam.

76561198230710648.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mało wyjaśnione w temacie.

I trudno powiedzieć czy to wina źle ustawinego PAN/CROP czy zrobiłeś maskowanie.

W sensie że:

2 paski (po lewej i prawej) są wycięte z tła i wstawione jako obraz główny przy czym biednego rocka ustawiłeś między tłem a obrazem głównym.

Pusta przesteń, twarz dalej przesuwasz a ona znika, naprawiłem to klikajac w ustawieniach zdjecia, cos kliknolem, ale teraz zdjecie jest przedluzone

76561198230710648.png

Opublikowano

Mało wyjaśnione w temacie.

I trudno powiedzieć czy to wina źle ustawinego PAN/CROP czy zrobiłeś maskowanie.

W sensie że:

2 paski (po lewej i prawej) są wycięte z tła i wstawione jako obraz główny przy czym biednego rocka ustawiłeś między tłem a obrazem głównym.

Opublikowano

Łatwe rozwiązanie, musisz kliknąć na zdjęcie roca (będąc w vegasie oczywiście) PPM --> Switches --> i odchaczyć to co na obrazku czyli Maintain Aspect Radio i to samo zrobić z tym filmem w tle i zresztą obrazków itp. :D

/edit

a jak zdjęcie jest "przedłużone" to przecież można łatwo zmienić wielkość obrazku klikając w Even Pan/Crop czy coś takiego :)

123wits.png

Przeciez wlasnie usunolem to maintain aspet radio, i zdjecie sie przedluzylo

76561198230710648.png

Opublikowano

Łatwe rozwiązanie, musisz kliknąć na zdjęcie roca (będąc w vegasie oczywiście) PPM --> Switches --> i odchaczyć to co na obrazku czyli Maintain Aspect Radio i to samo zrobić z tym filmem w tle i zresztą obrazków itp. :D

/edit

a jak zdjęcie jest "przedłużone" to przecież można łatwo zmienić wielkość obrazku klikając w Even Pan/Crop czy coś takiego :)

123wits.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...