Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza farma w danej minucie

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

70/150/200

Tak średnio . Zależy to od tego kim grasz oraz sytuacji w grze . Jeśli macie mocny mid game to wymuszacie walki w okolicach 20 minuty i wtedy raczej nie farmisz .

Opublikowano

Ogólnie na standard to:

10 - +70

20- +150

30 - +220

Ale wszystko zależy od ujemiętności, match-upa i championa.

Jak uważasz że jesteś dobry to:

10 - +90

20 - +200

30 - +320

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak wymagana farma zawsze miej więcej od przeciwnika o to chodzi (y). A ye liczby wyżej go zwykle pieprzenie, chodzi tobie o przewagę nad przeciwnikiem, a nie za wszelką cenę uzyskanie x farmy w x min

graphic.png

Opublikowano

Na pewno w 45min powinieneś mieć 600 farmy.

10 114

20 228

30 342

\nx2bd3.jpg

//

Poprawiam post. 342 powinieneś jednak mieć w 24 minucie 

2ex82o.jpg

Opublikowano

Minimalna

100 farmy 15 minuta

200 farmy 30 minuta

300 farmy 45 minuta

dobra

150 farmy 15 minuta

300 farmy 30 minuta

450 farmy 45 minuta

przy czym minimalna to tylko 50% zebranej farmy

a dobra farma to zbieranie jej w 90% 

100% Zebranej farmy:

185 farmy 15 minuta

370 farmy 30 minuta

555 farmy 45 minuta

//Edit:

posty wystawione tutaj to jakiś śmiech... minimum 100 farmy w 15 minucie inaczej nie licz 

nawet na dywizję wyższą niż ślver... nie wyobrażam sobie Platyny+ która w 15 minucie robi 80 farmy...

Opublikowano

No tak na 15min 100 żeby była 

na 30 200

40+ 300

22695116389755711104.gif

Opublikowano

posty wystawione tutaj to jakiś śmiech... minimum 100 farmy w 15 minucie inaczej nie licz 

nawet na dywizję wyższą niż ślver... nie wyobrażam sobie Platyny+ która w 15 minucie robi 80 farmy...

To wytłumacz mi dlaczego większość graczy w Platynie ma 100 farmy w 25 minucie gry? Praktycznie w każdej grze to samo. Mało ludzi potrafi farmić nawet w Platynie.

Nawet na LCS toplanerzy średnio mają 35 farmy w 10 minucie gry, gdy grają agresywnie.

Przykład:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/e73fa2e76e2c58c2

Opublikowano

No z tego co wcześniej grałem to taki standard to do 15 minuty mieć minimum 100 farmy.

Zależy kogo jeszcze masz na linii i na jakiej jesteś, bo przy niektórych nie da się dobrze farmić :D

Opublikowano

Wszystko jest zależne od linii, czy przeciwnik gra agresywnie i jesteś zmuszony grać deff pod wieżą i nie zawsze uda się lh, czy enemy jungler babysittuje linię, czy ty sam roamujesz.

Średnia to pewnie około 80 cs w 10 min, 160 w 20 min i ~250 w 30.

Opublikowano

To co napisałeś Gamus to prawda... ale nie zmienia to faktu że:

co 30 sekund pojawia się nowa fala

fala zawiera:

3 miniony Andrzeje z Toporami

3 miniony Janusze z różdżkami

i co 3 fale pojawia się Mega Super Andrzej...

oznacza to że co 90 Sekund pojawia się 19 minionów

1 Minuta 30 Sekund = 19 farmy

więc

3 Minuty = 38 farmy  

6 Minut = 76 farmy

12 Minut = 152 farmy

152+38= 190 farmy w 15 Minucie...

oznacza to że MINIMALNA jak to nazwałem jest NISKO postawiona tak jak powiedziałem POŁOWA ( czli 50% ) albo 1/2 czy 2/4 xD

oznacza to że JEŚLI zabijesz 3 miniony na każdej fali ZROBISZ MINIMALNA

jeśli jednak twoja farma wynosi np. 70/80 w 15 minucie 

oznacza to że zbierasz 2 / 3 miniony na fale... a przypominam że jest ich aż 6 czasami 7 z zniszczonym inchibitorem nawet 9

nie jest sukcesem zebranie 3 minionów na fale...

nawet jak nie było cie długo na lini wystarczy zebrać jedna fala i już masz... nadrobione 2 MINIMALNE fale

oczywiście niewiele jest osób które potrafią zebrać te 200 na 15 minut...

czy też zrobić dobrą farmę czyli 4/5 cs-ow na fale

tak w ogole ciekawi mnie czy jest ktoś tutaj w tej rozmowie kto potrafi zrobić... więcej farmy:

WildHero: 45 minuta 600 farmy

Tobi: 29 Minuta 430 farmy

można zrobić osobny temat do takiego "Rankingu Farmera" xD ( świetna nazwa co ? :P )

Opublikowano

fala zawiera:

więc

3 Minuty = 38 farmy

6 Minut = 76 farmy

12 Minut = 152 farmy

:P )

weź pod uwagę fakt ze fala minionkow musi dojść na linie co tez trochę trwa
Opublikowano

Na lini pojawia się po okresie 30 sekund...

nie ma znaczenia to ile mają drogi do przejścia... raz na 30 sekund pojawia się fala...

Opublikowano

Prawda, raz na 30 sekund, ma to znaczenie tylko w pierwszych 2 minutach - które trzeba od tych obliczeń odjąć - 1:30 zanim miniony się pojawią i 30 sekund zanim fala dojdzie ( potem to się już nakłada, więc wystarczy te 30 sekund raz dodać, bo jak miniony przyjdą o 2 minucie, to potem już przyjdą o 2:30 ) a więc tak naprawdę w 15 minucie do tych obliczeń powinienes dać tylko 13 minut, taki mały szczegół:),
według mnie nie ma minimalnej farmy, najważniejsze mieć więcej od przeciwnika, jeżeli wygrywasz/jest to możliwe, choć też czasami przeciwnicy nie umieją farmić, dlatego staraj się brać po prostu jak najwięcej - nie ma minimum. Nie ma minimum, jeszcze raz powtórzę - nie myśl, o - zebrałem kilkadziesiąt minionów, już nie muszę farmić - NIE. Staraj się farmić cały czas, nawet najlepsi gracze czasami nie trafią w jakies miniony i kluczem jest próbować cały czas więcej sfarmić.

Opublikowano

Na pewno w 45min powinieneś mieć 600 farmy.

10 114

20 228

30 342

\nx2bd3.jpg

wtf serio to z tobą grałem, gralem duo z d5 i skads kojarzylem twoj nick :D @Wildhero Feedowales mi meczyk ostatnio kappa.

@top

Ludzie nie przesadzajcie z tą farmą, zalezy na jakiej linii grasz - na ADC dobrze by bylo miec te 80 w 10. Osobiscie zauwazylem, ze ludzie w goldzie sie wiecej farmia niz nawet w wysokim diamencie, no chyba, ze dochodzi rzeczywiscie do takiej sytuacji, gdzie tylko sie farmisz bez drake/trade itd. to taki diax wiecej wyciagnie niz gold xD Ale ogolnie, to mniej wiecej powinno byc 80-10 150-20 220-30. Wiecej tak na prawde nie potrzeba, najwazniejsze brac objectivy i pomagac druzynie.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ludzie nie przesadzajcie z tą farmą, zalezy na jakiej linii grasz - na ADC dobrze by bylo miec te 80 w 10. Osobiscie zauwazylem, ze ludzie w goldzie sie wiecej farmia niz nawet w wysokim diamencie, no chyba, ze dochodzi rzeczywiscie do takiej sytuacji, gdzie tylko sie farmisz bez drake/trade itd. to taki diax wiecej wyciagnie niz gold  xD Ale ogolnie, to mniej wiecej powinno byc 80-10 150-20 220-30. Wiecej tak na prawde nie potrzeba, najwazniejsze brac objectivy i pomagac druzynie.

W pełni się z Tobą zgadzam. 

Opublikowano

fala zawiera:

więc

3 Minuty = 38 farmy  

6 Minut = 76 farmy

12 Minut = 152 farmy

oznacza to że MINIMALNA jak to nazwałem jest NISKO postawiona tak jak powiedziałem POŁOWA ( czli 50% ) albo 1/2 czy 2/4 xD

oznacza to że JEŚLI zabijesz 3 miniony na każdej fali ZROBISZ MINIMALNA

jeśli jednak twoja farma wynosi np. 70/80 w 15 minucie 

oznacza to że zbierasz 2 / 3 miniony na fale... a przypominam że jest ich aż 6 czasami 7 z zniszczonym inchibitorem nawet 9

nie jest sukcesem zebranie 3 minionów na fale...

nawet jak nie było cie długo na lini wystarczy zebrać jedna fala i już masz... nadrobione 2 MINIMALNE fale

oczywiście niewiele jest osób które potrafią zebrać te 200 na 15 minut...

czy też zrobić dobrą farmę czyli 4/5 cs-ow na fale

tak w ogole ciekawi mnie czy jest ktoś tutaj w tej rozmowie kto potrafi zrobić... więcej farmy:

WildHero: 45 minuta 600 farmy

Tobi: 29 Minuta 430 farmy

można zrobić osobny temat do takiego "Rankingu Farmera" xD ( świetna nazwa co ? :P )

Ranking farmera? Proszę bardzo, 342 cs 24min.

2ex82o.jpg

Opublikowano

Wild tylko to nie do końca miejsce na to xD...

"Ranking farmera" dałem 4Fun :P

ale...

//Edit: to jest Farma dzielona na czas ;x...

600 / 45 = 13,33

430 / 29 = 14,83

346 / 24 = 14,41

Mimo wszystko tutaj to raczej "odbieganie" od tematu...

btw. dzięki za spam na prywatnych wiadomościach prawie mam już przepełniona skrzynka <3

jakby było więcej farmerów można by chyba zrobić taki ranking 4Fun xD

Opublikowano

Minimalna

100 farmy 15 minuta

200 farmy 30 minuta

300 farmy 45 minuta

dobra

150 farmy 15 minuta

300 farmy 30 minuta

450 farmy 45 minuta

przy czym minimalna to tylko 50% zebranej farmy

a dobra farma to zbieranie jej w 90% 

100% Zebranej farmy:

185 farmy 15 minuta

370 farmy 30 minuta

555 farmy 45 minuta

//Edit:

posty wystawione tutaj to jakiś śmiech... minimum 100 farmy w 15 minucie inaczej nie licz 

nawet na dywizję wyższą niż ślver... nie wyobrażam sobie Platyny+ która w 15 minucie robi 80 farmy...

10min 70-80 farmy jest ok, 15min około 100-110. To nie jest farm simulator, a sama farma nie zapewni Ci wygranej gry. Większość farmy da się wyciągnąć jeżeli wygrywamy lane. W momencie gdy np. enemy nas pushuje, gdy enemy jungler działa, gdy ktoś wygrywa lane etc etc tracimy farmę. Owszem, farma jest ważna, ale farmić możesz sobie przy pasywnej gierce gdzie nic się nie dzieje, a nie przy dynamicznej.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...