Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny za 1200zł

neelon7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zakupić komputer stacjonarny za około 1200zł. Mogli byście podesłać jakiś link, do owego komputera w tych pieniądzach, lub napisać mi sprzęt do złożenia kompa. Komputer głównie do gier - Counter Strike Global Offensive, League of Legends. Zależy mi, by był z kartą graficzną od Nvidia, oraz Procesorem od Intela, ponieważ do innych firm nie jestem jakoś przekonany. Jeśli jestem w błędzie, wyjaśnijcie dlaczego. Pozdrawiam.

Opublikowano

W tej cenie to R7 260X i Intel G3258 (można go podkręcać) :)

http://www.morele.net/inventory/info/CmtgMt/

• Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!

Opublikowano

Tylko właśnie ten Radeon, do którego nie mam przekonania za bardzo.

Mam jeszcze takie pytanie, czy jest sens złożyć komputer w sklepie komputerowym? Pan w sklepie powiedział mi, że może mi złożyć PC za około 900-1000zł, na którym zagram na dobrych ustawieniach w Wiedźmina 3, GTA V itd. Powiedział, że ma dostęp do używanych części za niskie pieniądze, ale nadal w dobrym stanie (jak np. Nvidia GeForce nowa około 1000zł, to on załatwi za 300zł lekko używaną). Wiem, że to ryzykowne, ale chce się zorientować, czy choć trochę sensowne?

Opublikowano

Tylko właśnie ten Radeon, do którego nie mam przekonania za bardzo.

Mam jeszcze takie pytanie, czy jest sens złożyć komputer w sklepie komputerowym? Pan w sklepie powiedział mi, że może mi złożyć PC za około 900-1000zł, na którym zagram na dobrych ustawieniach w Wiedźmina 3, GTA V itd. Powiedział, że ma dostęp do używanych części za niskie pieniądze, ale nadal w dobrym stanie (jak np. Nvidia GeForce nowa około 1000zł, to on załatwi za 300zł lekko używaną). Wiem, że to ryzykowne, ale chce się zorientować, czy choć trochę sensowne?

W takim razie poproś go, żeby przedstawił wykaz części na papierku i wstaw tutaj.

Z używanych podzespołów to można zrobić zestaw na wypasie (i5 + 6970).

416231423689480320491.png

Opublikowano

W takim razie poproś go, żeby przedstawił wykaz części na papierku i wstaw tutaj.

Z używanych podzespołów to można zrobić zestaw na wypasie (i5 + 6970).

Wstawię, ale to dopiero w poniedziałek najwcześniej, dziś już nieczynne o tej godzinie.

Można zrobić zestaw na wypasie, tylko nie wiadomo ile taka karta graficzna, czy procesor wytrzyma, bo nie wiadomo jak była eksploatowana. Tego właśnie się obawiam.

Opublikowano

Wstawię, ale to dopiero w poniedziałek najwcześniej, dziś już nieczynne o tej godzinie.

Można zrobić zestaw na wypasie, tylko nie wiadomo ile taka karta graficzna, czy procesor wytrzyma, bo nie wiadomo jak była eksploatowana. Tego właśnie się obawiam.

Od Pana ze sklepu też nie wiadomo, ile wytrzyma ;).

416231423689480320491.png

Opublikowano

Od Pana ze sklepu też nie wiadomo, ile wytrzyma ;).

O tym właśnie mówię, że jest ryzyko kupić tak od niego PC z używanymi częściami. Tylko różnica w wydatku jest duża, a mi szkoda aktualnie dać z 3000zł za kompa.

Opublikowano

Takich części jak cpu bardzo ciężko zajechać, nie ma co się bać używek, wystarczy wszystko dokładnie czytać, analizować konta i najważniejsze jeśli chcesz być bezpieczny używać allegro, za 1k zł z nowych nic nie masz dobrego, z używek komputer do wiedzmina 3 na spokojnie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A mogli byście napisać mi, jakie lepsze procesory będą działać na moim kompie?

Moja płyta główna to MSi G41M-P33 Combo

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-g41m-p33-combo-intel-g41-socket-775-matx-g41m-p33-combo-535657/

Procesor aktualnie

Inter Core 2 Duo E8400 3Ghz

Karta graficzna

Nvidia GeForce 9500GT

-------------------------------------------------------------- Edit --------------------------------------------------------------

Podajcie mi, jaka lepsza płyta główna będzie działać z moją kartą graficzną i do niej jakiś lepszy procesor.

post-1428010-0-89664100-1441525543_thumb.jpg

Opublikowano

Raczej wymiana Twojego obecnego procesora na c2d nie ma sensu bo to jest i tak jeden z najlepszych, quady kosztują tyle, że starczy chociaż na g860 + mobo h61 (przyszłościowe rozwiązanie), poradze Ci, że warto wymienić na początek kartę graficzną na przynajmniej gts 450

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...