Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

hiszpanski

TenyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem sie zapisać na hiszpanski noi i zadzwoniłem. Nastepnego dnia mobiltek wyslal mi wiadomosc Chcesz sie uczyc hiszpanskiego? Przez telefon 3 dni itp. Czy oni podsłuchują?

ZfGn5Lk.png

Opublikowano

Czy podsłuchują? Na każdym kroku. Czaty internetowe, odwiedzane strony, setki cookies w przeglądarce tylko czyhają aż wpiszesz jakieś słowo kluczowe żeby boty mogły je zarejestrować i użyć w wyświetlaniu reklam, statystykach, analizach rynku, poszukiwaniach ludzi.

Ale czy rozmowy telefoniczne? Nie ujawniali by się z tym (choć robią to na pewno). Jeśli firma do której dzwoniłeś zajmuje się wyłącznie uczeniem hiszpańskiego, to sam fakt wybrania ich numeru wpisał Cię na listę odbiorców tego SMS.

Korporacje wiedzą o Tobie więcej niż rodzina. Takie czasy, nie powinno Cię to dziwić.

Opublikowano

A mam takie pytanie ;p

Zalogowałem się na nowym lapku na stronie orange na swoje konto . Pośmigałem trochę na niepotrzebnych nikomu stronach . Strony metina jakieś prezentacje , strony ts-ow , strony wow-a , strony serwisów reklamowych itd.

Następnego tygodnia przez dwa dni napływała mnie fala sms-ow oraz telefonów . Jakieś wyprzedaże , wystawy w mojej okolicy ( nie wiedzieli dokładnie gdzie , ciekawe :) ) , starty serwerów metin , wróżbici , horoskopy , konkursy , jakieś gołe zdjęcia ^^  . W przeglądarce niby , ze pewne dane się zapisują , tak jak w pewnym pliki na komputerze wszystkie dane użyte przy logowaniach tak ? Więc skąd te serwisy miały mój numer telefonu ? Mi tu pasuje to , że ktoś / bot wyciągnął mój numer telefonu . A czy to nie jest przypadkiem włamanie na mój komputer , naruszanie moich danych itp. itd  ?

etc.  z telefonu nigdy nie wysyłałem smsów na numery ^ dodatkowe ^

Opublikowano

Użyj jakiegoś programu do usuwania oprogramowania szpiegowskiego. Twoim oczom ukaże się cała lista tzw. szpiegowskich cookies (albo co gorsza, jakiś spyware). Do tego dochodzi Google (Alphabet Inc.) i Facebook. Ich aplety są na prawie każdej stronie (reklamy Google oraz te bloczki z lajkami) one zbierają ogromne informacje o Tobie, mają jakieś 90% Twojej historii przeglądarki. Filtrowane są też Twoje czaty, maile, wiadomości. Wystarczy że wysłałeś numer znajomemu, albo przez chwilę go upubliczniłeś na FB..

Takie bazy danych to wielkie pieniądze, a w nieodpowiednich rękach groźniejsze od bomby atomowej. Wspomnicie moje słowa jak za kilkadziesiąt lat jak nasze dzieci będą pracować za darmo gorzej od chińczyków, a my to będziemy oglądać zza murów obozu koncentracyjnego.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, wszystko jest sprawdzane miały być acta ale nie ma jest więcej plików cookie które wszystko ci sprawdzą, wiedzą o tobie więcej niż ty sam. Więc najlepiej w internecie pisać głupoty nad głupotami i się nie przejmować. 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

A ACTA nie dotyczy praw autorskich? Wtedy co gimnazja wychodziły na ulicę bo myśleli, że zabiorą im Torrenty.

W każdym razie podoba mi się że coś zrobiono w tym kierunku, szkoda że to jest walka z wiatrakami. Wymóg, żeby strony informowały o cookies to była dobra inicjatywa, szkoda że zamiast zwrócić ludziom uwagę na problem, to dostali nagonkę że pop-upy są zbędne i tylko denerwują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...