Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przejsciówka

Michlopa123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem ostatnio na allegro przejściówkę ponieważ mój laptop nie ma wejścia na mikrofon ale gdy podłączę mikrofon do niej to tak słabo mnie słychać że inni mnie nie rozumieją (mikro w lapku też do dupy) I teraz czy znajdę jakąś przejściówkę która zapewni mi dobrą jakość mojego mikrofonu taką jaką miałem w komputerze lub coś.

http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-minijack-do-laptopa-telefonu-i5055929054.htmlposiadam te coś.

graphic.png

Opublikowano

Tak zadziała. Ale tak swoją drogą sam mam kartę dźwiękową na USB. Jest to jakiś totalny chińczyk za 5 złotych też z Allegro i muszę przyznać, że jakość dźwięku jest taka sama jak na zintegrowanej karcie dźwiękowej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Przejściówka co  podałeś nie jest ta co potrzeba , masz mieć wtyk Jack 4 pin z wyjściem na dwa gniazda ( masz odwrotnie 2 Jack na gniazd ) 

By dobrać trzeba sobie sprawdzić przejściówkę czy zadziała bo są 4 typy twoja jak widać nie pasuje  , najlepiej kupić jak wyżej ci podano kartę na USB albo od razu mikrofon na USB , czasem mikrofony zintegrowane sa z kamerą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przejściówka co  podałeś nie jest ta co potrzeba , masz mieć wtyk Jack 4 pin z wyjściem na dwa gniazda ( masz odwrotnie 2 Jack na gniazd ) 

By dobrać trzeba sobie sprawdzić przejściówkę czy zadziała bo są 4 typy twoja jak widać nie pasuje  , najlepiej kupić jak wyżej ci podano kartę na USB albo od razu mikrofon na USB , czasem mikrofony zintegrowane sa z kamerą 

sorry za odświeżanie ale http://www.komputronik.pl/product/187694/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Delock_Adapter_2X_Stereo_miniJack_M_Stero_miniJack_F_gnizado_4PIN_Tablety_Smartfony_Laptopy.html?gclid=CLbVve3BhMgCFaHhcgodFJoIjw&gclsrc=aw.dso to Ci chodzi ? Jeżeli tak to jak ja mam to w ogóle podłączyć xD

graphic.png

Opublikowano

Przecież to jest ta sama przejściówka, którą już posiadasz!

Chodziło nam o kartę dźwiękową na USB, nie o przejściówkę i.t.p. Tu masz taką kartę:

http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyczna-na-usb-5-1-hurt-f-vat-i5209723577.html

Jest to najtańszy chińczyk. Jak cię stać, to możesz sobie kupić lepszą, ale tym samym droższą. Ta którą ci podałem jest porównywalna do karty dźwiękowej montowanej na płycie głównej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Przecież to jest ta sama przejściówka, którą już posiadasz!

Chodziło nam o kartę dźwiękową na USB, nie o przejściówkę i.t.p. Tu masz taką kartę:

http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyczna-na-usb-5-1-hurt-f-vat-i5209723577.html

Jest to najtańszy chińczyk. Jak cię stać, to możesz sobie kupić lepszą, ale tym samym droższą. Ta którą ci podałem jest porównywalna do karty dźwiękowej montowanej na płycie głównej.

Dobra dzięki xD

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...