Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recenzja gry Unturned - projekt Redakcji!

Szymon.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ihuLrR4.png

Witajcie!

W imieniu całej Redakcji Unturned chcemy zaprosić Was do zobaczenia naszego wspólnego projektu - recenzji gry.

Temat pozwoli Wam lepiej poznać ten tytuł - przedstawimy w nim produkcję pod względem graficznym i technicznym, oraz opiszemy co ją wyróżnia (wady i zalety).

Mamy nadzieję, że dzięki nam skusicie się na odwiedzenie świata Unturned.

Zapraszamy!

o4ie365.png

Unturned to produkcja stworzona przez szesnastoletniego Nelsona Sextona. Tytuł łączy w sobie grafikę Minecrafta i mechanikę DayZ. Głównym celem rozgrywki jest przetrwanie. Czeka na nas eksploracja ogromnego świata, w celu znalezienia potrzebnych do życia surowców. Tytuł daje nam możliwość grania samemu, bądź z innymi użytkownikami, z którymi możemy współpracować lub rywalizować. W Unturned znajdziemy dość rozbudowany system craftingu, pozwalający chociażby na stworzenie własnego domku. Produkcja jest nieustannie rozwijana przez autora, dzięki czemu błędy gry są szybko eliminowane, a wprowadzane zmiany.

vbAAUc6.png

Wymagania:

Minimalne:

• System: Windows 7 32-bit
  • Procesor: 2 GHz
  • Pamięć ram: 2 GB
  • DirectX: Wersja 9.0c
  • Pamięć na dysku: 1 GB dostępnego miejsca

Rekomendowane:

• System: Windows 10 64-bit
  • Procesor: 3 GHz
  • Pamięć ram: 8 GB RAM
  • DirectX: Wersja 11
  • Network: Broadband Internet connection
  • Pamięć na dysku: 4 GB dostępnego miejsca

ALvX2em.png

Tytuł Unturned jest stworzony dosyć pomysłowo i kreatywnie, co sprawia, że produkcja zauważalnie wyróżnia się na tle innych gier MMO. Cechą rozpoznawczą sandboksowej pozycji jest przede wszystkim "Minecraftowa grafika", która tutaj została bardzo szczegółowo dopracowana. Równie wielką role w kreowaniu obecnego wizerunku odegrała mechanika, oparta na popularnym modzie DayZ.

Produkcja oferuje graczom tak na prawdę nieograniczone możliwości; całkowitą dowolności w poruszaniu się, wznoszeniu konstrukcji, czy obraniu celu gry.

Unturned był tworzony przy ścisłej współpracy z graczami, co powoduje, że jest ciągle rozwijana w kierunku obranym przez użytkowników. Ten element to wielkie wyróżnienie, które ten tytuł w sobie posiada.

gxsrFVA.png

Plusy:

- Gra jest już w dużym stopniu rozwinięta,

- Unturned jest łatwo dostępny dla każdego - darmowy,

- Rozgrywka nie jest monotonna, gdyż posiada wiele aspektów i możliwości,

- Produkcja jest cały czas aktualizowana, dzięki czemu możemy poznawać w niej coraz to nowsze przedmioty, miejsca,

- Jest ona bardzo intuicyjna, co sprawia, że bardzo łatwo zaczyna się w nią grać.

Minusy:

- Nie jest ona jeszcze bardzo znana na polskim rynku,

- Produkt ma dosyć duże wymagania sprzętowe.

4UqWZCK.png

1. Kto jest twórcą gry?

Odp.: 18 letni Kanadyjczyk - Nelson Sexton.

2. Kiedy produkcja powstała?

Odp.: 7 lipca 2014r.

3. Czy gra jest darmowa?

Odp.: Tak, jest darmowa.

4. Gdzie mogę pobrać Unturned?

Odp.: http://store.steampowered.com/app/304930/?l=polish

5. Jakie typu jest to produkcja?

Odp.: Jest to zombie-survival osadzony na otwartym świecie. W grze jest również możliwość budowania.

6. Czy dostępny jest tryb multiplayer?

Odp.: Tak, mamy dostępną bardzo dużą liczbę publicznych serwerów, jednak możemy pograć na własnym, prywatnym świecie działającym w sieci Hamachi.

7. Czy są jakieś usługi premium?

Odp.: Przede wszystkim mamy możliwość kupienia konta Gold, które dostarcza nam nowe przedmioty, złoty nick, i wiele więcej. Ostatnio do gry dodany został również rynek Steam, co pozwala na sprzedawanie przedmiotów z gry, za prawdziwe pieniądze!

s0BWd0p.png

880281440511159904952.jpeg

198321440511159904952.jpeg

495861440511159904952.jpeg

564751440511159904952.jpeg

137501440511159904952.jpeg

426291440511159904952.jpeg

7LSzFMj.png

mNWLIcb.png

Na Unturned natknąłem się przypadkowo. Podczas przeglądania MPC, zauważyłem nowy dział - właśnie tej gry. Była to jeszcze wersja 2.0, gdzie gra nie była bardzo rozwinięta, jednak już na tak niskim poziomie na jakim była, miło mnie zaskoczyła. Od tamtej pory, gra bardzo się zmieniła, na plus oczywiście.

Unturned jest tym, czego szukałem od bardzo dawna. Własna ekipa, baza, pełno broni i ciągle ktoś, kto próbuje Cie zabić. Można powiedzieć, że gra jest słaba, bo grafika jest nie taka, zombie są kwadratowe jak w Minecraft, a sarny pasą się pod wodą. Według taką opinię może mieć tylko osoba, która nigdy nie grała w Unturned lub po prostu nie umie grać. Gra jest naprawdę ciekawa i to z wielu powodów, a żeby się o tym przekonać wystarczy ją tylko włączyć.

Unturned poznałem tak naprawdę dzięki moim znajomym. Zacząłem grać głównie ze względu na tryb multiplayer. Grało mi się całkiem przyjemnie, choć jeszcze wiele brakowało do szczęścia. Byłem pełen podziwu, gdy usłyszałem, że to wszystko stworzył 16-letni chłopak. Od tamtej pory gra zmienia się z dnia na dzień, wychodząc przy tym na plus. :)

xDaygSp.png

Mamy nadzieję, że nasz wspólny projekt pokaże chociaż odrobinę prawdziwego piękna produkcji.

Wierzymy, iż pomogliśmy Wam zapoznać się z grą.

Życzymy powodzenia i dziękujemy za uwagę!

Przy projekcie pracowali:

@Α i Ω

@szymo02

@Dzienny

@.LuxarPL

@Nysharrr.

@xOstateczny

Grafika: @MeTroSS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...