Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z PS4 na XBOX One

Unga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie, czy opłaca się kupować xbox one ? ( oczywiście ps4 nie będę sprzedawać ). Chodzi mi o to, czy jest lepsza graficznie, jakie ma wady oraz zalety ( chodzi mi głównie o opinie ludzi którzy z niej korzystają bo w necie pisze dużo.. Posiadałam xbox 360 i nawet byłam zadowolona. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Cześć, mam pytanie, czy opłaca się kupować xbox one ? ( oczywiście ps4 nie będę sprzedawać ). Chodzi mi o to, czy jest lepsza graficznie, jakie ma wady oraz zalety ( chodzi mi głównie o opinie ludzi którzy z niej korzystają bo w necie pisze dużo.. Posiadałam xbox 360 i nawet byłam zadowolona. 

Grafika podobna(większej różnicy nie ma, 'lepsza' na ps4). A to czy warto to sama sobie odpowiedz patrząc na gry ex. Ja bym celował w wii u jeśli masz już ps4.

Opublikowano

Grafika podobna(większej różnicy nie ma, 'lepsza' na ps4). A to czy warto to sama sobie odpowiedz patrząc na gry ex. Ja bym celował w wii u jeśli masz już ps4.

a gdzie coś takiego xD. bardziej mi chodzi o opinie xbox one :D ale dzięki za propozycje 

Opublikowano

a gdzie coś takiego xD. bardziej mi chodzi o opinie xbox one :D ale dzięki za propozycje 

Ja mam taką samą opinię jak @Raitmi . Konsole kup jeśli interesują cię exclusive'y. Niczym innym tak naprawdę XONE się nie różni od PS4.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja mam taką samą opinię jak @Raitmi . Konsole kup jeśli interesują cię exclusive'y. Niczym innym tak naprawdę XONE się nie różni od PS4.

no tak,, ale czy na tą konsolę dostanę gry takie jak są na xbox bądź ps4? Czy jakieś mario xD

Opublikowano

no tak,, ale czy na tą konsolę dostanę gry takie jak są na xbox bądź ps4? Czy jakieś mario xD

Mi nie chodziło o WiiU, tylko o to, co @Raitmi napisał o XONE.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Slabsza graficznie, inne gierki. Lepszy internet tzn PSN pada czesciej niz xbox live

Ja nie wiem gdzie ty widzisz różnice w grafice. Możesz nam powiedzieć skąd taki wniosek?

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Graficznie nie ma różnicy bo przecież autorzy gier nie będą robić odzielnych tekstur/modeli dla kosoli bo ta ma minimalnie wyższą moc -,-. Nie wiem jak sprawa wygląda z klatkami na sekundę i rozdzielczością ale powinny być podobne na obu platformach. Po za tym to GRY tworzą konsolę więc patrz na exclusivy

Opublikowano

Graficznie nie ma różnicy bo przecież autorzy gier nie będą robić odzielnych tekstur/modeli dla kosoli bo ta ma minimalnie wyższą moc -,-. Nie wiem jak sprawa wygląda z klatkami na sekundę i rozdzielczością ale powinny być podobne na obu platformach. Po za tym to GRY tworzą konsolę więc patrz na exclusivy

Akurat graficznie jest różnica, bo na Xbone jest gorsza grafika, niż na PS4, a Ty patrz, autorzy robią nawet po 4(!!!!) różne tryby grafiki - low, medium, high, ultra high/ultra na PC. Jeśli chodzi o sam sprzęt, to PS4 jest mocniejsze, jeśli chodzi o exclusivy, to już preferencje.

Opublikowano

Akurat graficznie jest różnica, bo na Xbone jest gorsza grafika, niż na PS4, a Ty patrz, autorzy robią nawet po 4(!!!!) różne tryby grafiki - low, medium, high, ultra high/ultra na PC. Jeśli chodzi o sam sprzęt, to PS4 jest mocniejsze, jeśli chodzi o exclusivy, to już preferencje.

X1 ma nie tyle slabsza grafike, co czasami gry na niej dzialaja w 900p, a nie w FullHD (1080p).

Nie wiem, czy jest sens posiadania 2 konsol, jesli interesuja nas exclusive'y tylko jednej z nich. Poza tym sa to w sumie zamienniki, wiec sugieruj sie ex'ami, jak podpowiadaja na gorze :)

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Rozumiem :D

X1 ma nie tyle slabsza grafike, co czasami gry na niej dzialaja w 900p, a nie w FullHD (1080p).

Nie wiem, czy jest sens posiadania 2 konsol, jesli interesuja nas exclusive'y tylko jednej z nich. Poza tym sa to w sumie zamienniki, wiec sugieruj sie ex'ami, jak podpowiadaja na gorze :)

Wiesz posiadałam ps3 kiedy miałam xbox 360 i szczerze żałowałam zakupy xbox. No i też moje pytanie czy opłaca się wgl ją kupić. Czy wgl czymś się różni ( nie chodzi mi tutaj o pada bądź o wygląd konsoli xD )

Slabsza graficznie, inne gierki. Lepszy internet tzn PSN pada czesciej niz xbox live

no nie zauważyłam aby konsole sony a microsoft aż  tak różniły się grami xD chyba że chodzi tutaj o klasyki, bo większość jest ta sama. Więc nim będziesz chciał coś napisać next razem to sprawdź dobrze informacje

Opublikowano

Ja nie wiem gdzie ty widzisz różnice w grafice. Możesz nam powiedzieć skąd taki wniosek?

Haha wcale nie ma roznicy pomiedzy 1080p a 900p i pomiedzy fpsami? Zobacz sobie wiele multiplatform i powtorz ze nie ma roznic wcale miedzy obydwiema wersjami, a tezy ze psn pada czesciej ni xbox live i ma problemy z predkoscia pobierania potwierdzac nie musze bo kazdy wie jak jest z psn. Hahaha mowisz ze nie ma roznicy w gierkach? To poprosze gierke pokroju halo 5, kolekcji master chiefa na xbox one. Forza motorsport horizon 2 motorsport 6, DriveClub to zupelnie inma gra. Rare replay, god of war remaster, the past of us, bloodborne, scalebound. Znajdz do tych wszystkich gier odpowiedniki na ps4 i xbox one skoro nie ma roznicy w grach i gatunkach. Widac jakie masz pojecia pzdr. Pytasz cy warto kupywac, potem jak.mowie ze sa.inne gry wjezdzasz a sama nie masz pojecia bo jakbys miala to bys sie nie pytala.
Opublikowano

Jestem posiadaczem X1 oraz PS4. Pod wzgledem graficznym nie widze zadnej roznicy, musialbys sie chyba z lupa przygladac. FPS - na obu konsolach gry chodza plynnie i nie widze roznicy. Xbox posiada ex. oraz wsteczna kombatybilnosc. Bralbym X1, bo konsola warta polecenia i mysle, ze wielkiej roznicy miedzy konsolami nie zobaczysz. Gowno burza zawsze bedzie trwala miedzy zwolennikami ps / xbox

lubie sie spowolnic

Opublikowano

Dobra dzieki wszystkim za odpowiedź . Jeszcze się zastanowię. Proszę o zamknięcie

A co do pana Mateo:DDD

pragnę poinformować że każda konsola ma Swoje klasyki, jak i ps jak i microsoft, więc dla mnie to nie ma akurat różnicy, siedzę na konsolach już od pierwszego wydania psx , więc na temat gier wiem dużo. Ale nie liczmy proszę klasyków, bo to zawsze było jest i będzie. Więc widzę że troszkę zacofany jesteś. Bo to tak jak byśmy teraz dyskutowali na temat andrioda a wind

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...