Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Visual c++ 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć ;) Mam pytanie, otwieram nowy projekt i tam są takie rzeczy :

1. Class library

2. CLR Console Application

3. CLR Empty Project

4. Empty Project

5. Makefile Project

6. Win32 Console Application

7. Win32 Project

8. Windows Forms Application

Które tutaj wybrać mam dla osoby początkującej, zeby pisać kalkulatory itp itd

Haki w ktorym mam pisać

Gry w ktorym mam pisać ?

Opublikowano

@DasteR

W Visualu możesz pisać dwa typy aplikacji c++:

• klasyczne - nie używające środowiska .NET
  • używające środowiska .NET

Nr 1 (Class library) Cię na początek nie interesuje, nr 5 (makefile) też nie.

Jak chcesz korzystać z środowiska .NET:

2. CLR Console Application - jak sama nazwa wskazuje do tworzenia aplikacji konsolowych
3. CLR Empty Project - pusty projekt, do którego możesz ręcznie dołączać komponenty w miarę potrzeb (np. gry)

8. Windows Forms Application - do tworzenia aplikacji okienkowych (z graficznym kreatorem)

Jak nie chcesz korzystać z .NET:

4. Empty Project - pusty projekt, do którego możesz ręcznie dołączać biblioteki w miarę potrzeb (np. gry)
6. Win32 Console Application - do tworzenia aplikacji konsolowych wykorzystujących WinAPI
7. Win32 Project - do tworzenia pozostałych aplikacji wykorzystujących WinAPI (np. okienka, choć jak nie chcesz operować bezpośrednio na WinAPI to możesz użyć nr 4 i dodać sobie jakąś wygodną bibliotekę)

Lektura obowiązkowa:

.NET: http://4programmers.net/C_Sharp/Wprowadzenie/Rozdzia%C5%82_4

WinAPI: http://4programmers.net/WinAPI

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Hans Kloss PL

Kalkulatory pisać w CLR Console application ?

Z ksiązki jezyk c++ Wydanie VI stephan prata, będę już wiecej ogarniał c++ aby napisać np grę?

Opublikowano

Kiedyś wziąłem jakiś gotowy kod na kalkulator to jakiś error wyskakiwał w empty projekt 

Pewnie brakowało jakiś bibliotek (jakbyś wybrał inną opcję też nie jes gwarantowane, że by były) - czytaj treść błędu i będziesz wiedział co i jak dodać, a przynajmniej będziesz wiedział czego szukać.

Zależy co rozumiesz pod nazwą kalkulator.

Z ksiązki jezyk c++ Wydanie VI stephan prata, będę już wiecej ogarniał c++ aby napisać np grę?

Nie znam tej książki, mało tego - nie programuję w c++. Poza tym znowu - zależy jaką grę.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Hans Kloss PL

Nie programujesz w c++ czy po prostu wolisz coś innego php ? A jak programowałeś to gdzie się uczyłeś c++ ?

Haki do gier, boty w jakim typie pisać ? empty project ?

Opublikowano

Nie programuję i nigdy nie programowałem w c++ poza podstawami w konsoli 10 lat temu - podpowiadam Ci na podstawie wiedzy ogólnej.

Polecam Ci ogarnąć podstawy w Empty project i poczytać linki które Ci podałem oraz poszukać informacji na temat pisania botów, gier w c++ - jest tego tyle w necie, że naprawdę nie widzę sensu, żeby Ci to osobno tłumaczyć (tym bardziej, że nie zrobię tego lepiej z racji braku wiedzy o konkretnie c++).

Jak przerobisz podstawy i poczytasz trochę to sam będziesz wiedział, który typ wybrać do konkretnego zastosowania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Hans Kloss PL

Empty Project bez .NET.

To jest taki powiedzmy "czysty" C++, a nie C++/CLI.

@ Edit

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby używać C++/CLI do takich rzeczy, lecz w tamtej książce uczą Cię C++ a nie C++/CLI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...