Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawo jazdy

RychuxPeja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema kończę pomału kurs prawa jazdy pare godzin zrobiła nam teorii (4-5), teraz praktyka końcówka i mam wrażenie że mnie oszukuje brakuje mi ze 4 godziny.. 

Czy wliczają się postoje na odpoczynek i gaz/paliwo? 

I czy trudno jest?, mówią że jakiś procent muszą specjalnie udupić żeby hajs się zgadzał..

Opublikowano

Co do czasu postoju zależy od szkoły ale jak brakuje Ci aż 4 godziny to albo się pomylili albo Cię oszukują.

Ja zawsze miałem w Lce paliwo a czas na odpoczynek to było raptem 5 minut (wliczało się w jazdę) 

Wątpię, żeby mit o % który musi nie zdać jest prawdą. 

Teoretyczny, jeśli się przygotujesz jest do zdania jest dość łatwy a praktyczny zależy od tego czy będziesz sie stresować, jaki egzaminator , jaka trasa i czy umiesz jeździć d:

Idzie to zdać do 3 razy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

może trochę przesadziłem z tymi 4, więcej niż 2 godzinki

Ja 2 raz po paliwo byłem to k***a mowiła że system się zawiesił a ona przyszła z żarciem d****a ..

postoje bo ona chce odpocząć, i przychodzi mi z żarciem a ja głodny i wilk ..

w c***a mnie robią od początku ale kłócić się nie wiem czy jest sens bo to 2 godziny ;/

opłaca się kupować te testy na zdamyto? bo tam tylko 3 testy darmowe a szkoda ;/

z płyty zrobie bo zostało mi jakies 1500 pytań 

Opublikowano

Zależy na kogo trafisz ;p . A jakie postoje na odpoczynki i paliwo ? Ja jeździłem , z pracownicą znajomego po 3/4h ( cztery ostatnie dni pod rząd )  bez żadnej przerwy , bez tankowania . Zatankowanie auto to jak dla mnie zasrany obowiązek twojego instruktora który powinien wykonać przed przyjęciem ucznia .

Egzamin zależy od Twojego szczęścia ;p . Ja olałem sobie teorię , pierwsza jazda autem spod szkoły prosto w miasto . Teoria zdana za pierwszym , praktyka za pierwszym ( jeśli się zestresujesz to się spalisz ) . Na luzie podejdź do jazdy i ( jeśli nie masz problemów podczas jazdy z nauczycielem ) gwarantuje , że zdasz ; chyba , że trafisz na prawdziwego ***ja który jest nastawiony na oblacie Cie .

Ja miałem takie szczęście , że dostałem instruktora z którym podczas egzaminu chwile pogadaliśmy o dupie maryni , zobaczył że potrafię jeździć i wszystko na luzie zleciało ( ok. 40min ) . Jeśli będziesz wybierał godzinę do egzaminu pamiętaj jaki jest ruch . Nie wiem jak wolisz jeździć ; ja wybrałem godzinę 9;20 ze względu na mały ruch jednak jeśli wyjedziesz o godzinie koło 13 to pamiętaj , że możesz stać w korkach 40min i jeździć 10 min po mieście  :p

Opublikowano

MISIEK, to mam tej kurwie powiedzieć czy wliczany jest czas postu do kursu? (jak powie tak to mam jej strzelić z liścia czy potrącić jej hajs? bo nie dałęm całego)

Myślałem żeby wybrać taką godzine żeby był duży ruch :P zawsze to sobie lukne na goscia z przodu

Opublikowano

Odpoczynek itd nie powinien się wliczać w twój czas, czy tankowanie - jest to obowiązek instruktora.

Wiesz ... jak umiesz jeździć i się nie stresujesz, to egzaminator to widzi i myślę, że nie miałby problemu z przepuszczeniem ciebie. Natomiast jak w kilku zadaniach bedziesz miał 1błąd i wgl stresował się to według mnie bedzie cie trzymał dłużej i znajdzie coś, aby cie "udupić". Trzeba mieć szczęście, bo to też zależy od ich "Nastorju", ale fakt muszą jakiś % oblać.

Opublikowano

Zrób jak uważasz :p . Jak masz zanotowane ile godzin jeździłeś w który dzień możesz się trochę pokłócić , jednak jeśli jazda nie sprawia Ci problemu nie robiłbym tego . Zapytaj się normalnie czy wlicza te wszystkie postoje na jakieś jedzenie czy tankowanie , powiedz , że nie podoba Ci się to i zapytaj czy da ci przynajmniej z jedną czy tam dwie godziny więcej . Jeśli nie płaciłeś całej kwoty .

Jeszcze jedna opcja to iść do szefa jeśli ona niem nie jest i pogadać z nim na ten temat . Może dostaniesz jakąś rekompensatę .  Pamiętaj , że ona też jest człowiekiem :) . Jednak nawet podczas umawiania się na jazdy powinna zrobić sobie chwilę (np. 30min ) przerwy na jedzenie i odpoczynek .

Opublikowano

teraz praktyka końcówka i mam wrażenie że mnie oszukuje brakuje mi ze 4 godziny.. 

Nie dają Wam do podpisania listy wyjeżdżonych godzin? Wiem, że u mnie w szkole jazdy takie coś było gdy robiłam prawko. Po każdej jeździe podpisywałam listę, na której był też podpis instruktora oraz godziny w których jeździłam - gdyby u Ciebie taka lista była to mógłbyś ich spytać czy mogą pokazać ile wyjeździłeś godzin.

Czy wliczają się postoje na odpoczynek i gaz/paliwo? 

Do praktyki się te godziny wliczają oczywiście jeśli Ty jedziesz akurat tym samochodem po paliwo lub odpoczywasz bo tego chcesz. Tankowanie to też nauka jakby nie patrzeć, poza tym akurat wtedy Ty jedziesz więc instruktor jedzie razem z Tobą czyli czas jazdy Ci się liczy.

a ona przyszła z żarciem d****a ..

postoje bo ona chce odpocząć, i przychodzi mi z żarciem a ja głodny i wilk ..

Wydaje mi się, że skoro Twoja instruktorka robi sobie postoje często to powinieneś z nią o tym pogadać, powiedzieć wprost że nie chcesz marnować kasy a jak będzie miała pretensje to idź do szefa i ewentualnie powiedz, żeby Ci kasę oddawali (chociaż część). Założę się, że nie będzie zadowolony jeśli się dowie że ludzie skargi składają na jego instruktorkę. Nie masz takiej opcji by instruktora zmienić?

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Ariela

To nie tak do końca prawda :p . Z tego co wiem  . ..  instruktor zaczym wsiądzie do Ciebie podczas egzaminu już na 90% wie czy Ty zdasz czy nie  . . .  Znajoma jeździ lepiej niż ja , zdała za siódmym razem : x . Podczas nauki ciągle jeździłem na najtrudniejszych skrzyżowaniach , rondach , parkingach . Tylko to uratowało mi dupę . Jeśli Cię to interesuje zdawałem w Kaliszu , nie jest to wielkie miasto ;p

Polecam nie wciskać zbyt mocno gazu podczas jazdy : p I zwrócić uwagę na wszystkie kontrolki kiedy wsiądziesz do auta . Może być ręczny , niedomknięte drzwi ze strony instruktora lub coś innego . . .

Opublikowano

Mówisz, że brakuje ci 2h? Masz kartę jazd którą powinieneś podpisywać po każdej jeździe.

2h zostają na końcówkę na egzamin wewnętrzny, więc cię raczej nie kantują.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Aż 2 godziny teraz na to zostawiają? ^_^ Mi egzamin wewnętrzny zrobili na przedostatniej godzinie, która mi została do wyjeżdżenia. Potem już tylko godzinka powtórzenia i wio na egzamin państwowy. 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

no na tej karcie to pizda pisze 1.5 i 2 i tyle, czasami olowikiem obok pisze 3 .. co mi sie nie podoba bo sie spoźnia zawsze a jak juz konczymy jazde to wcześniej ..

podpisywałem ale pytałem a przypadkiem nie tyle godzin? ona zaczeła swoje logiczne myślenie o czym nie miałem pojecia wgl zaczeła swoje morały prawić.. i tyle..

cieszy ryja, pali co mnie w*****a i pierdoli 3 po 3 ..

Powiedziała że 1.5 godziny zostawi mi przed egzamin ale nie wiem czy państwowy czy wewnętrzny.. bo o wewnętrznym ani razu nie wspomniała

Mówisz, że brakuje ci 2h? Masz kartę jazd którą powinieneś podpisywać po każdej jeździe.

Podpisuje raz na jakiś czas tą pieprzoną kartę co też mnie denewuje

Opublikowano

Po 1 to zmien insktruktora na faceta. Wiem o tym co potrafia robic kobiety podczas jazdy, przegladanie sie w lusterku jak wygladaja, oczywiscie sa wyjatki. Samo prawko jest w sobie proste , gorzej z ludzmi jezdzacymi . Sa tacy ludzie ktorzy kompletnie nie patrza w lusterka. Jedziesz 150 na godzine a typ ci przed macha wyskakuje bez kierunkowskazu i jeszcze zwalnia przy wyprzedzaniu na lewym nosz k***a. Musisz miec oczy szeroko otwarte i przewidywac co kto moze wykombinowac za chwile. Reszta to juz idzie automatycznie , sama jazda czysta praktyka. Aha i pelen luz , ty prowadzisz nie samochod.

Opublikowano

Ja jeździłem z kobietą ( instruktorką ) i było spoko wszystko ;p , Nie podpisywałem żadnej kartki po jeździe , nawet się tym nie interesowałem . Wsiadałem do auta i jeździłem . Jeśli coś było źle , sama mi powiedziała / zapytała się lub ja się pytałem ; zeszyt na kolana i wszystko mi wytłumaczyła, narysowała co jak ; wytłumaczyła dlaczego tak a nie inaczej . Zero chamstwa , wyzywania , ryczenia itp. itd. , wszystko na spokojnie .

Widocznie trafiłeś na prawdziwą " Panią " z miasta xD

Opublikowano

Paliwo etc to tam pikuś, u mnie z 30 godzin praktyki  poszło 10 godzin na sam dojazd do miasta w którym zdawany jest egzamin, to jest dopiero porażka bo 10 godzin jeżdżenia poza miastem i przez praktycznie godzine ciśnięcie 70 km/h mija się kompletnie z nauką, jasne raz czy dwa można ale nie 10.. Teoria za pierwszym, praktyka za 4 przy czym była to kompletnie loteria, nie tyle ze względu na moje umiejętności bo z 4 razów jeden raz był ewidentnie mój błąd, zaś dwa specjalne bo inaczej tego nie można nazwać wymuszenie błędu (podyktowanie polecenia z 2 km przed miejscem w którym miało to się stać, sorry nie znam do końca tego miasta bo tam nie mieszkam ... ) drugi na rondzie niemiec turysta włączył kierunek że zjeżdża ale jak kto na mój los się rozmyślił pojechał prosto, a 4 raz egzaminator był na tyle spoko że widział umiejętności jazdy i sam egzamin w mieście trwał zaledwie 20 minut a ogólnie 34 gdzie z tego co wiem minimum to 40 także..  B) Warto wspomnieć że owy egzaminator dopiero co zaczął pracę w tym zawodze chyba a bynajmniej w tej miejscowości i nie był przeżarty pazernością na kase i ból innych ponieważ patrzył pod kątem tego jakby to on zdawał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...