Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki sasori czy można przenieść z Hamachi na Dedyka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy mając serwer hamachi na plikach by Sasori moge przejść na serwer dedykowany nie tracąc tego co dodałem na serwer ? Chodzi mi o mapy moby i wszystko, kupuje sobie BSD na dedyku i co ? Jak to mniej więcej wygląda może to ktoś opisać ? 

Opublikowano

Co tu opisywać? Pliki zostają i owe pliki przenosisz na dedyka, jeżeli masz zapisane pliki to nic nie stracisz z ­hamachi :).

Jeżeli chcesz by dosłownie wszystko przeszło z dedyka wrzucasz też bazę i po problemie.

W sumie nie ma nic w tym skomplikowanego ani nic.

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Nie mam technika sam jestem technikiem swojego serwera, no kurde co tu dużo mówić miałem wiele serwerów na hamachi pare jeszcze mam na kompie chciałbym zrobić serwer 4fun dla znajomych około 20 osób ale na dedyku żeby nie zaczynać od zera chce przenieść to co już mam i tyle, dzięki za poradnik myślę że skorzystam. Postaram się sam to ogarnąć zrobiłem serwer na hamachi to może i dedyka też mi się uda z tego zrobić

Opublikowano

Oo no muszę to przemyśleć, dobry pomysł podrzuciłeś bo faktycznie nie jestem za tym żeby kase w błoto rzucić choć na 20 osób to dedyk też dużo nie wyjdzie( jakby rozłożyć koszty na wszystkich ) ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oo no muszę to przemyśleć, dobry pomysł podrzuciłeś bo faktycznie nie jestem za tym żeby kase w błoto rzucić choć na 20 osób to dedyk też dużo nie wyjdzie( jakby rozłożyć koszty na wszystkich ) ;)

:-P ale zawsze te wszystkie osoby zaoszczędzają :-P

jl2xm7.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
cd /usr/home/ && tar cfv Nazwa_pliku.tar.gz mt2

Tam gdzie masz 'mt2' to zmień na taka którą masz w ścieżce  /usr/home

Nazwa_pliku - Zmieniasz na swoją np ;  pliki_serwerowe.tar.gz

Przy pakowaniu, usuń wszystkie pliki o nazwie game.core ;-)  " Najlepiej odczekaj 15minut po wyłączeniu Serwera.

Tak samo Robisz z bazą Mysql , tylko zmieniasz Folder Docelowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...