Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z reklamami

Hejter Natan

Pytanie

Opublikowano

Siemka mam windows 7 ultimate nie mam prawie zadnych plikow na kompie bo niedawno mialam formata , sprawa wyglada tak ze mam pare programow aby i chyba niechaca jakis syf pobrałam mimo iż pobierała z zaufanych stron ;/  otóż otwieraja mi sie same nieraz nawet 3 zakładki z reklamami nie wiem jak temu zaradzić wkurza to bo zazwyczaj są to jakieś reklamy głosowe z filmikem np jak zarobić miliony itd lub reklamy gier...

Tutaj skan otl Prosze o pomoc dam duzo like

Extras.Txt

OTL.Txt

xmMfHrm.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na telefon i z telefonu tutaj. Jeśli nie masz jak, to przeinstaluj sterowniki karty siecowej w komputerze. To powinno pomóc. Jeśli nie/nie masz już sterowników/nie wiesz jakie, to podaj model laptopa.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Usunęli mi sterowniki sieci i nie mam jak ich zrobić... Bo Internetu nie zdobędę na lapku bez sterowników...

Sterowniki zawsze aktualizowalam programem Samsung uptade.. A laptop Samsung NP550P5C-S03PL co mi tonda

ze dasz sterownik skoro go nie pobiorę na lapki bez neta..

Przechlapane bo jutro w pracy musze używać tego laptop.

A przez telefon raczej nic nie zgram bo mam Windows phone

xmMfHrm.png
Opublikowano

Nie masz kabla, żeby podłączyć telefon pod USB do komputera ? Albo kogokolwiek z telefonem z wifi co ma kabel ?

Ewentualnie przez bluetooth(ten laptop powinien posiadać).

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Retro PC:

Opublikowano

Nasal nie dziala jest sterownik karta sieciowa jest wszedzid net dziala na drugim lapku tez I na telefonie a po tym fixie co dales na tym lapki nie pisze ze trwa identyfikowanie.. (livebox..) brak dostepu do internet I tak ciagle

#edit zrobiłam przywracanie systemu internet już działa ale przywrociła system do wczoraj i problem z reklamami nadal istnieje ponownie ;//// a wczoraj kurcze już było ok zrestartowałam kompa i przestał internet działać

xmMfHrm.png
Opublikowano

Odinstaluj:

Max Uninstaller version 3.6

globalupdate Helper

oraz chińskie programy(jeśli nie wszystko się da, nie przejmuj się, to normalne, przejdź dalej)

Przeskanuj komputer za pomocą MBAM - https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

Wykonaj logi FRST -  http://www.mpcforum.pl/topic/1364875-logi/ (OTL jest już nieco przestarzały)

Retro PC:

Opublikowano

Odinstaluj:

Max Uninstaller version 3.6

globalupdate Helper

oraz chińskie programy(jeśli nie wszystko się da, nie przejmuj się, to normalne, przejdź dalej)

Przeskanuj komputer za pomocą MBAM - https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

Wykonaj logi FRST -  http://www.mpcforum.pl/topic/1364875-logi/ (OTL jest już nieco przestarzały)

problem w tym ze te chinskie programy to jakis zjebany antywirus ktory tak jakby sam sie wjebal w system i nie wiem jak to usunac bo jak proboje przez panel sterowania pisze ze jest wlaczany itd , jestem kobietą (pisze z kolegi konta na forum) i nie zabardzo sie znam kolego

@Edit 

za chwile dam logi z  FRST I prosze abyś oblukał :)

@Edit masz tu te scany z frst i prosze o pomoc w usunieciu tego syfu chinskiego oraz tych walonych reklam jestem w sttanie nawet zapłacić kolego 

Addition.txt

FRST.txt

Shortcut.txt

xmMfHrm.png
Opublikowano

To po prostu przeskanuj MBAM(usuń wszystko co wykryje) i daj logi FRST. Resztą się postaram zająć.

(PS. Staraj się używać innego słownictwa)

Retro PC:

Opublikowano

Pobierz fixlist.txt - http://www.speedyshare.com/9ukqf/fixlist.txt wklej w tym samym folderze, co FRST. Uruchom FRST i naciśnij "fix".

Wrzuć fixlog.txt

Retro PC:

Opublikowano

Pobierz fixlist.txt - http://www.speedyshare.com/9ukqf/fixlist.txt wklej w tym samym folderze, co FRST. Uruchom FRST i naciśnij "fix".

Wrzuć fixlog.txt

Dziękuje jesteś wielki chyba działa bo od chwili żadnych reklam a normalnie już z 10 bym miała :D 

Maly problem :/ zrobiłam fix jak kazalas i nie działa mi teraz Internet pisze brak dostępu.... I pisze z telefonu na ktorym działa wiec cos zle mi dales jak to naprawić ?

xmMfHrm.png
Opublikowano

Wrzuć fixlog.txt który się utworzył po naprawie.

Przeinstaluj sterowniki karty sieciowej.

Retro PC:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...