Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ping?

Atai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jest jakiś działający sposób na zmniejszenie pingu?

Neta mam 10mb/s, kompa dobrego, dużo miejsca na dysku, nie zaśmiecony, wirusów brak itd itd...

Używałem jakichś komend na zmniejszenie pingu które w rezultacie nic nie dały xD

Nawet jeśli w opcjach gry ustawię ping 60 to i tak dochodzi do 100.

Sprawa wygląda tak, że na serwerach społecznościowych (polskich) mam ok 40-50.

Da się jakoś ustawić, aby łączyło mnie tylko do serwerów na których będę miał lepszy ping?

Opublikowano

uF0W0tc.png

Uroki mieszkania w małym miasteczku blisko Czech (lepszego neta nie dało się wziąć bo i tak prędkość byłaby podobna do tej).

Tak czy inaczej na serwerach prywatnych mam mały ping ;)

Jakieś porady?

Generalnie to najbardziej chodzi mi o to

"Da się jakoś ustawić, aby łączyło mnie tylko do serwerów na których będę miał lepszy ping?"

Opublikowano

Nie, chyba że użyjesz jakiegoś tam blockera który blokuje serwery volvo z zakresu IP (na gamebanana jest takie cuś). Ale podobno miało to w sobie trojana i groziło VAC'em (nw. ile prawdy - pogłoski)

Ostrzegam Cię że jeśli zablokujesz takowe IP grając premad'em będzie dłużej wyszukiwało gier, może ich nawet nie znaleźć.

Ping 40-50 na serwerach Polskich jest dość wysokim pingiem, Ja mieszkając za granicą na serwerach Warszawskich posiadam 45-55.

graphic.png
Opublikowano

Tak, ale zgadujac neta masz lepszego ode mnie :/

Nie powinno grozić VAC'em bo z tego co pamiętam chyba da się to zrobić bez żadnych programów. Czyli oprócz tego nic nie da się zrobić?

Opublikowano

Jak chcesz mieć mniejszy ping na mm'ach to ustaw w opcjach gry max ping jaki masz mieć z serwerami, tylko nie ustawiaj za niskiego bo Ci wgl. serwera nie znajdzie.

Opublikowano

Jak chcesz mieć mniejszy ping na mm'ach to ustaw w opcjach gry max ping jaki masz mieć z serwerami, tylko nie ustawiaj za niskiego bo Ci wgl. serwera nie znajdzie.

Przeczytaj temat jeszcze raz, a następnie pierdolnij się w łeb ;)

Opublikowano

Po co takie ostre słowa ? :)

Off skype ts i przeglądarki oraz inne programy poza cs .

Jak używasz wifi przejdz na połączenie przewodowe .

Zapora off coś da ale nie polecam ...

I niestety mam ten sam problem i nic nie da się więcej zrobić mi to obniżyło ping o 10-15

Opublikowano

Wyłączenie przeglądarek/programów nic nie daje. Lecę przez kabel, a zapora off. Czemu takie ostre słowa? Wyraźnie napisałem że to nic nie daje...

Opublikowano

Przeczytaj temat jeszcze raz, a następnie pierdolnij się w łeb ;)

No i po co te przekleństwa, nwm. chciałeś pokazać swoją buraczaną stronę ? Nie wnikam, co do pingu to powiem Ci tak, że to ty powinieneś "pierdolnąć się w łeb" skoro korzystasz z usług jakiegoś gównianego dostawcy, który nie potrafi utrzymać stabilnego pingu. Aj przepraszam, twoi rodzice korzystają z usług tego dostawcy, bym zapomniał, dlatego postaraj się poprosić rodziców o zmianę internetu, może się zgodzą. :)

Opublikowano

No i po co te przekleństwa, nwm. chciałeś pokazać swoją buraczaną stronę ? Nie wnikam, co do pingu to powiem Ci tak, że to ty powinieneś "pierdolnąć się w łeb" skoro korzystasz z usług jakiegoś gównianego dostawcy, który nie potrafi utrzymać stabilnego pingu. Aj przepraszam, twoi rodzice korzystają z usług tego dostawcy, bym zapomniał, dlatego postaraj się poprosić rodziców o zmianę internetu, może się zgodzą. :)

No wybacz, ale to, że jesteś ślepy to już nie moja wina ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Spróbuj przeinstalować CS przeskanować system Dobrym anty wirusem oczyścić dysk sprawdzić spójność plików :D powinno pomóc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...