Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy s2 aktualizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego ten telefon nie dostał aktualizacji? Przynajmniej ja jej nie mam. Jak miałem takie g*wno lagnięte to miał tam nowszego androida niż ten. 

Nigdy nie robiłem żadnej aktualizacji przez USB a chciałbym mieć ten nowy android 5.0. Proszę o pomoc, jak to zrobić, jak bardzo jest trudne i jakie są zagrożenia? Gwarancji nie mam już i tak.

gnYrBkB.png

Opublikowano

Wejdź na XDA Developers i pobierz sobie ROM dla swojego telefonu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

nie rób sobie żartów, S3 nawet nie dostał kit kata a Ty chcesz aktualizować to padło do lolipopa? wgraj sobie jakiegoś custom roma. 

Właśnie chciałbym sobie wgrać tego custom roma, moje pytanie brzmi: Jak to zrobić? Wiem że trzeba coś pobierać, może znacie jakieś poradniki gdzie wszystko będzie opisane? Nigdy tego nie robiłem i dlatego się trochę boję że mi coś padnie. Jak jest z tym bootloaderem? Znalazłem jakiś kod, wpisałem i nic. Nie mogę sprawdzić czy takie coś mam czy nie.

Takie pytanie, czy jak już będę miał tego moda czy coś to będę mógł pobierać aplikacje na wyższe wersje? Czy to tylko nakładka? 

Zależy mi na tym bo nie mam snapchata a chciałbym mieć. Nie działa pobieranie wcześniejszych wersji. 

gnYrBkB.png

Opublikowano

Na swoim telefonie masz ROM - czyli tak jakby system z jakąś tam wersją. Custom ROM'ów masz mnóstwo z różnymi wersjami systemu. Także możesz sobie wgrać 5.0 o ile ktoś taki ROM stworzył. 

Jeżeli nie potrafisz się z tym obchodzić to chyba najlepszy telefon do sprawdzenia swoich umiejętności bo na chwile obecną jest to trup. 

lownfast

Opublikowano

Niestety s2 jeden z lepszych samsungów nie dostał updatów od kilku miesięcy to już truposz pod tym względzie !

Możesz pokombinować ale ostrzegam to oznacza zabawę z rootem telefonu a to może 

skończyć się tragicznie dla twojego telefonu :x

Opublikowano

Niestety s2 jeden z lepszych samsungów nie dostał updatów od kilku miesięcy to już truposz pod tym względzie !

bez przesady.. to już trzeba być żeby zbrickować smartfon. 

lownfast

Opublikowano

Na swoim telefonie masz ROM - czyli tak jakby system z jakąś tam wersją. Custom ROM'ów masz mnóstwo z różnymi wersjami systemu. Także możesz sobie wgrać 5.0 o ile ktoś taki ROM stworzył. 

Jeżeli nie potrafisz się z tym obchodzić to chyba najlepszy telefon do sprawdzenia swoich umiejętności bo na chwile obecną jest to trup. 

Dzięki za wytłumaczenie. 

Niestety s2 jeden z lepszych samsungów nie dostał nawet 4.4 a co dopiero lolipopa :)

Jak sprawdzić czy ma się tego bootloadera?

Trudne jest rootowanie telefonu? Tyle co słyszałem od kolegi to nie.

gnYrBkB.png

Opublikowano

Jak sprawdzić czy ma się tego bootloadera?

Trudne jest rootowanie telefonu? Tyle co słyszałem od kolegi to nie.

Nie jest trudne tylko trzeba trochę poczytać/pooglądać. Poza tym nie słuchaj tego kolegi bo próbuje być specjalistą a sam przed chwilą zakładał temat jaki telefon ma wybrać bo nie wie. 

lownfast

Opublikowano

Nie jest trudne tylko trzeba trochę poczytać/pooglądać. Poza tym nie słuchaj tego kolegi bo próbuje być specjalistą a sam przed chwilą zakładał temat jaki telefon ma wybrać bo nie wie.

Ty za to nim jesteś :D.

Wpisz w dialerze

*#*#7378423#*#*

i powiedz co napisane jest w linijce o bootloaderze.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ty za to nim jesteś :D.

Wpisz w dialerze

*#*#7378423#*#*

i powiedz co napisane jest w linijce o bootloaderze.

Nic mi się nie wyświetla. Wpisuję kod i przy ostatnim znaku znika ale nic się nie pojawia.

gnYrBkB.png

Opublikowano

Nic mi się nie wyświetla. Wpisuję kod i przy ostatnim znaku znika ale nic się nie pojawia.

Więc rootuj.

http://bartoszpiatkowski.pl/szybki-sposob-na-root-poradnik-jak-w-kilka-chwil-zrootowac-samsunga-galaxy-sii-z-supersu/

Wrzucasz w recovery paczkę supersu, czytaj temat który podałem.

Samsungi jest bardzo łatwo odratować, Bogu dzięki za Odina.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Pajac ... Zachowujesz się jak totalny kretyn specjalista pieprzony ... Twoje zachowanie jest conajmniej dziecinne . Specjalista pff jak napisałeś 600 postów które nic nie wnoszą to gratki ..

Frajerek który myśli że wie wszystko Mogę ci podać kilka osób przy których jesteś marnym chłopaczkiem .

Obrażałeś to zostałeś obrażony.

Opublikowano

Pajac ... Zachowujesz się jak totalny kretyn specjalista pieprzony ... Twoje zachowanie jest conajmniej dziecinne . Specjalista pff jak napisałeś 600 postów które nic nie wnoszą to gratki ..

Frajerek który myśli że wie wszystko Mogę ci podać kilka osób przy których jesteś marnym chłopaczkiem .

Obrażałeś to zostałeś obrażony.

A Ty zostałeś obrażony banem.

Co do tematu - bootloader na pewno masz. Możesz zrootować telefon za pomocą metody Chainfire'a. ROM wgraj sobie najlepiej CyanogenMod, wtedy będziesz miał przyzwoitą prędkość działania.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...