Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać za dystansowa

piotrx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chciałbym kupic jakaś postac dystansową (adc ? )

zainteresowała mnie sylwana  kto grał prosze kilka słow o niej :) system ucieczki ma ale jak z dmg i rozgrywką :)

myślałem też na valla bądz nova ale to chyba trudniejsza postac

z góry dziękuje

Opublikowano

Sylvanas fajna postać do pushowania , dmg też ma fajny :D

Valla łatwa postać i tania. Dmg również robi :D

No tier 1 Jaina oraz Kael. Oby dwie postacie kręcą dobry dmg. 100% pick w hl

Jeżeli tania postać to Reynor wyciągniesz nim ok 50-70k dmg w statystykach :)

Sylvanas tak jak mówisz ma dobry system ucieczki dmg kręci też ładny a szczególnie po wybraniu talentu Cold Embrace na 16 lvl. Ulti (Wiling Arrow) posiada silence które przydaje się TF. Według mnie nie jest trudną postacią do ogarnięcia. Przejmowania kampów tą postacią to istna bajka :) Ograna Sylvanas może pushować i nabijać lvl drużynie jak i poharatać wrogów swoim dgm :) Szczerze polecam ją :) 

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Sylwana jest specjalistką, ma określoną rolę w drużynie. Po nerfie troche osłabła, jednak dalej jest bardzo fajna. Tutaj masz poradnik oraz kilka słów o niej: http://www.mpcforum.pl/topic/1434273-sylwana-mroczna-pani/ 

Odnośnie zaś Valli jest to typowa postać do zadawania dmg. Obecnie build pod Q pozwala na "one shota" postaci, które są squishy. Jest mobilna, łatwa i dosyć przyjemna do gry, a tym samym zbalansowana dzięki czemu nie otrzymuje zbyt wiele nerfów i wiele się w niej nie zmienia. ^^

Jeżeli tania postać to Reynor wyciągniesz nim ok 50-70k dmg w statystykach  :)

Raynor nie jest najlepszym wyborem. Może wyciągnie taki dmg ale jest to dosyć "pusty dmg", który nie wnosi za wiele. Ani nie one shotuje, ani nie wnosi nic dla drużyny prócz stania i atakowania za marne ilości. Jedynie jego ult, który zonuje jest dobry. :P 

Opublikowano

Co do Reynora nie zgodzę się aby dmg był pusty. Jasne ,że nie wykręci takiego dmg jak Jaina, Kael to zrozumiałem inna budowa postaci. Nie chcę się kłócić która postać jest dobra która nie bo prawda jest taka ,że jeżeli masz skilla w danej postaci to możesz zdziałać więcej niż Jaina czy Kael. Moim zdaniem Reynor odradza się, bo coraz częściej jest brany w hl jak i na turniejach 

Z tego co pamiętam Valla na 80% robiła się tutaj pod basic attack

734421441210441263278.png

Co do stania i atakowania za marne wartości nie zgadzam się różnica ataku Valli a Reynora na basic attac to może z 10-20 hp (Valla build pod Q)

Opublikowano

narazie testowałem sobie sylwane szkoda ze w grze nie moge jej sprawdzic  lekkie wątpilowści mam ;D

jeszcze zeratula ogarnełem ze spoko postać moze być

Opublikowano

Zeratul jest spoko ale jest to melee assasin , dobra kontra na Kaela i Jaine. Jego atuty to niewidzialność i blink, cechy te powodują ,że zeratul może uciec z prawie każdej sytuacji oraz jest bardzo przydatny do dobijania postaci :)

Opublikowano

Zeratul jest spoko ale jest to melee assasin , dobra kontra na Kaela i Jaine. Jego atuty to niewidzialność i blink, cechy te powodują ,że zeratul może uciec z prawie każdej sytuacji oraz jest bardzo przydatny do dobijania postaci :)

Zeratul nie jest niewidzialny, Zeratul jest postacią, która się maskuje i zawsze jest widoczna. Trzeba po prostu się przyglądać, a to, że postacie maskujące się (Zera, Nova) działają na niskich ligach to właśnie przez taki błąd - gracze uważają je za niewidzialne. 

Odnośnie Zeratula - jest świetny, kiedy rozumiesz jego mechanikę, jednak jest postacią trudną. Na niskim elo ugrasz nim coś raczej zawsze, jednak już wyżej możesz mnie problemy jeśli nie będziesz umiał nim dobrze grać. Nie polecam na początek gry. 

Opublikowano

ok dzięki

narazie gram szybkie mecze i jeszcze sie musze zastanowic jaka postac kupic

bo gold wolno leci ;D

jeszcze myślałem o 

-johanna w grze jej nie widziałem

-kharazim

-arthas

Opublikowano

Johanna i Arthas to są postacie tanky, generalnie musisz przyjąć jak najwięcej dmg i jak najwięcej zrobić. Obie postacie mają bardzo fajne CC i są łatwe do gry. 

Kharazim to dosyć nowa postać. Polecam zainwestować w tańsze i łatwiejsze na początek typu - Valla, Jaina, Arthas. :P 

Opublikowano

ok dzięki

narazie nie sprawiają mi postacie jakiegoś problemu mam keriggan i jestem zadowlony z niej

spróbuję zagrac sylwaną kupie zobaczymy :) coś mnie kusi :D

bardzo dziękuje za pomoc ;)

Opublikowano

W angielskim opisie passywki zeratula znajduje się słowo invisible czyli niewidoczny , synonimem słowa niewidoczny jest niewidzialny  :)  A więc myślę ,że  nazwanie tego pojęcia niewidocznym  jest dopuszczalne. Jasne,że można Nove i Zeratula łatwo rozpoznać po ruchu powietrza. Na niskim MMR nowi gracze mają problem lecz na wyższym MMR czy jak ty nazwałaś  ligach problem ten zanika. Nie mów mi ,że na wyższych ligach (masz na myśli hl ?) nie znajdziesz Zeratula który myśli ,że jest niewdziany/ma maskowanie to może wszystko.... Ranga to tylko MMR a MMrE nie jest równy umiejętnością.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...