Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana eq między serwerowa

wele1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie

W teraźniejszych czasach powstaje mnóstwo ciekawych serwerów ,które rywalizują o graczy. Jednak często problemem przeciągania graczy na inny serwer jest to, że zaczęli grać juz na innym serwerze i nie chce się nikomu zaczynać rozgrywki od tzw 0 przez co serwery tracą mnóstwo graczy którzy chcieliby zagrać na serwerze.

Wymiany itemami między serwerami są bardzo ryzykowne i nielubiane przez graczy gdyż wiążę się to bardzo często z oszustwem i utratą wszelkiego ekwipunku. Gm nie zawsze może kontrolować wymiany, gdyż graczy jest zbyt dużo. Wychodzę tu z inicjatywą. Założyłem właśnie konto na yt oraz w planach mam założenie pewnej "firmy" zajmującą się wymianą itemami między serwerami Metin2 a w przyszłości nawet między grami. O sobie mogę powiedzieć tyle że jestem doświadczonym graczem który metinem interesuje się od samego powstania i obserwuję wszelkie udoskonalenia tej gry z podziwem.

Mój pomysł jest bardzo prosty a zarazem bardzo skuteczny. W następujących podpunktach chciałbym zaprezentować działanie wymiany między serwerowej którą mogę zaproponować.

1) Gracz lub gracze chcący wymienić swój ekwipunek wysyłają e-mail z następującymi wiadomościami na adres [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

a)Nick obu postaci biorących udział w transakcji (łącznie 4 nicki)

b)Ekwipunek który ma zostać wymieniony

c)Serwery między którymi ma zostać zawarta zamiana

2) W e-mailu zwrotnym otrzymują datę i godzinę wymiany oraz nick osoby która ma przeprowadzić wymianę

3) W podanym dniu spotykają się wszystkie osoby na obu serwerach(2 osoby wymieniające oraz 1 osoba z firmy changeintemmt2

4) Na obu serwerach itemy zostają przesłane na konto osoby z changeintemmt2 a następnie zostaje to sprawdzone z eq podanym w e-mailu.

5) Jeżeli wszystko się zgadza osoba z changeintemmt2 przekazuję drugiej osobie eq.

6) Następnie serwer zdobywa kolejnego gracza który nie musi zacząć od "0" a jego rozgrywka dzięki dodatkowym dopalaczom stanie się bardziej ciekawa i wciągająca.

A co w przypadku oszustwa?

Oszustwo jest wręcz niemożliwe! Osoba z changeitemmt2 trzyma na swoim koncie tak długo itemy dopóki nie otrzymam takich przedmiotów od obu graczy jakich oczekiwali. W razie nie otrzymania od jakiegoś gracza przedmiotów lub przedmiotów innych niż wymienione w e-mailu eq zostaje zwrócone właścicielowi który nie ponosi żadnych strat.

Co można zyskać korzystając z tych usług?

1)Changeitemmt2 gwarantuje 100% bezpieczeństwa przy wymianach między serwerowych. Sam byłem świadkiem wymian nieuczciwych które zniechęcają osobę tracącą eq do gry a przez co wy tracicie kolejnego gracza. Lecz jeżeli przy dobrze działających serwerach wymiany między nimi będą płynne ilość graczy może wzrosnąć o dobre kilkaset graczy.

Co oczekuję w zamian?

Jako że jest to mój początkowy pomysł nie mam żadnych oczekiwań związanych z korzyści materialnych zarówno gotówkowych jak i przedmiotów w grze. 

Jakie cele ustalamy sobie jako changeintemmt2?

Mamy zamiar w przyszłości współpracować z graczami innych gier przez co rynek między grami będzie otwarty na wszelkie zamiany przedmiotów bez żadnego ryzyka. Podsumowując, mój pomysł jest bardzo prosty a zarazem gwarantuje bezpieczeństwo wymian pomiędzy serwerami a serwer zdobywa przez to nowych graczy. Bo pomimo wielu ulepszeń, gracze oczekują przede wszystkim uczciwości na serwerze.

Na dniach powstanie filmik na yt pokazujący przykładowy przebieg wymiany który w razie zainteresowania prześlę.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Ta sama wiadomość przyszła na fp Vesterisa. Firma, która ma się zająć serwerami, które w świetle prawa są nielegalne, ciekawe.

Już skomentowałam ten pomysł odpisując na fp, jednak powiem jeszcze raz. Wątpię, że coś takiego się przyjmie. GM od tego jest, żeby takimi rzeczami się też zajmować, a nie przyjmować "firmę".

xdnXBJo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...