Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Xperia Z - Allegro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem a mianowicie chciałbym kupić  Xperie Z oto z tej aukcji  http://allegro.pl/oryginalny-sony-xperia-z-3-kolory-gwarancja-24m-ce-i5590465570.html telefon jest sprowadzany z Hong Kongu i to mnie tu właśnie martwi co o tym sądzicie ? Kupować ? nie kupować ? Na tej aukcji natomiast http://allegro.pl/oryginalny-sony-xperia-z-3-kolory-gw-24-pl-i5564779535.html telefon jest niby ten sam ale  Wysyłany z Krakowa i jego cena jest dużo wyższa, napiszcie co o tym myślicie o tym z góry dziękuje ;D 

Opublikowano

Telefony z Hong Kongu czy innych miejsc w Azji, to najczęściej podróbki/modele oryginalne ale uszkodzone przy transporcie etc., mimo zapewnień sprzedawcy o super stanie najczęściej posiadają jakieś wady, a do tego potrafią iść przez dobre 2-3 miesiące (kolega zamawiał galaxy s3 i czekał 2 miesiące z groszami). Nie jestem do końca pewien, ale również paczka z takim telefonem może zostać oclona podczas transportu i do zapłaty dojdzie Ci sumka, która pewnie zrówna cenę z tym z Krakowa lub uczyni ją nawet wyższą. Reasumując nie daj się nabrać na telefony z chin i kupuj tylko od Polskich sprzedawców, bo w razie jakiejś niezgodności z opisem aukcji możesz sprawę skierować do sądu, a z pozwaniem gościa, który siedzi sobie w Chinach życzę powodzenia.

Opublikowano

Jak chcesz coś takiego zamawiać to tylko przez aliexpress i przy uzgodnieniu ze sprzedającym brać jako gift (omija się cło, zakup wtedy jest opłacalny)

Gwarancja serwisowa, nie producenta, jak coś się stanie wysyłasz telefon do chin czy w inne zakątki azji.

W ile to ci przyjdzie zagadka, niektórym po tygodniu przychodzi, niektórzy ponad miesiąc czekają. 

Jest to telefeon refurbished

Nie opłaca się

­

Opublikowano

@Panty  Cła na telefony nie ma. Wysyłanie jako gift nic nie daje, czasem dostaje się VAT (będzie musiał wysłać rachunek, ile zapłacił), czasem nie.

Te telefony refurbished omijaj. To są jakieś porozbijane telefony, złożone na tanich częściach, byle jakoś działało i wyglądało ,,jak nowy". Często zdarza się, że nie działa GPS, Bluetooth, głośnik. Ja bym nie ryzykował.

W Chinach warte kupna są tylko i wyłącznie telefony nowe, ale nie przez pośredników allegro tylko na aliexpress, DHGate itd.

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem a mianowicie chciałbym kupić  Xperie Z oto z tej aukcji  http://allegro.pl/oryginalny-sony-xperia-z-3-kolory-gwarancja-24m-ce-i5590465570.html telefon jest sprowadzany z Hong Kongu i to mnie tu właśnie martwi co o tym sądzicie ? Kupować ? nie kupować ? Na tej aukcji natomiast http://allegro.pl/oryginalny-sony-xperia-z-3-kolory-gw-24-pl-i5564779535.html telefon jest niby ten sam ale  Wysyłany z Krakowa i jego cena jest dużo wyższa, napiszcie co o tym myślicie o tym z góry dziękuje ;D 

Telefony ODNAWIANE, są odnawiane jak sama nazwa wskazuje ALE:

1. Nie wiadomo CO odnawiano w telefonie

2. Nie wiadomo Z JAKICH PRZYCZYN to robiono

3. No i najważniejsze, na jakie CZĘŚCI WYMIENIONO.

Jeśli byłoby to na dobry częściach robione, to cena nie byłaby tak niska.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Możliwe są dodatkowe koszty. Dlatego tez lepiej kupić drożej i bezpieczniej :) Telefony z Chin, ogólnie z zagranicy są podróbami i nie sądzę że chciałbyś korzystać z jakiegoś szajsa

Opublikowano

Telefony z Hong Kongu czy innych miejsc w Azji, to najczęściej podróbki/modele oryginalne ale uszkodzone przy transporcie etc., mimo zapewnień sprzedawcy o super stanie najczęściej posiadają jakieś wady, a do tego potrafią iść przez dobre 2-3 miesiące (kolega zamawiał galaxy s3 i czekał 2 miesiące z groszami). Nie jestem do końca pewien, ale również paczka z takim telefonem może zostać oclona podczas transportu i do zapłaty dojdzie Ci sumka, która pewnie zrówna cenę z tym z Krakowa lub uczyni ją nawet wyższą. Reasumując nie daj się nabrać na telefony z chin i kupuj tylko od Polskich sprzedawców, bo w razie jakiejś niezgodności z opisem aukcji możesz sprawę skierować do sądu, a z pozwaniem gościa, który siedzi sobie w Chinach życzę powodzenia.

Gościu, pomyśl troche ile taka wielka firma ma do stracenia, oszukując klientów? Zbierze się takich paru/parunastu sprawa w sądzie i gościu traci cały majątek..

@top Nie polecam, lepiej wziąć z Polski, bo jak dowalą Ci cło, to wyjdzie tyle samo albo nawet i więcej.. 

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...