Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus w CS:GO

Corragi0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od zainstalowania nowych sterowników do karty graficznej w csie pojawiają mi się różne takie syfy typu to: http://scr.hu/2mry/ckzgp. Problem występuje tylko w menu, skanowałem kompa mbamem, adwcleanerem, ccleanerem i nic nie wykryto. W przeglądarkach jest wszystko ok. Wie ktoś jak tego gówna się pozbyć?

Opublikowano

Btw. ostatnio coś stało się z adwcleanerem (albo to z moim antywirusem[Kaspersky]).

Po przeskanowaniu kompa adwcleanerem, mój antyvirus zaczął wariować, i usuwać wszystkie wprowadzone dane do rejestru przez adwcleaner, oraz zaczął wykrywać w tym wirusa.

Ogólnie tak jak @Smoguś mówi spójność plików powinna pomóc.

Zawsze możesz poprosić o sprawdzenie logów OTL, przez osoby które się tym zajmują.

@Polski_Sebek

Jeżeli jest to pojedynczy, niezbyt szkodliwy wirus to format się nie opłaca..

.

Opublikowano

Btw. ostatnio coś stało się z adwcleanerem (albo to z moim antywirusem[Kaspersky]).

Po przeskanowaniu kompa adwcleanerem, mój antyvirus zaczął wariować, i usuwać wszystkie wprowadzone dane do rejestru przez adwcleaner, oraz zaczął wykrywać w tym wirusa.

Ogólnie tak jak @Smoguś mówi spójność plików powinna pomóc.

Zawsze możesz poprosić o sprawdzenie logów OTL, przez osoby które się tym zajmują.

@Polski_Sebek

Jeżeli jest to pojedynczy, niezbyt szkodliwy wirus to format się nie opłaca..

bo adwcleaner nie jest tak dobry jak się wydaje, wystarczy tylko poświęcić troszke czasu na OTL i problem z głowy ;)

graphic.png
Opublikowano

@Smoguś Ten skan też nic nie wykrył

Zapomniałem dodac, że również w przeglądarkach np. Włączam komputer, odpalam nową kartę np. z facebookiem i się wyświetla jakaś dziwna reklama, sklep z przedmiotami za dolary, jakieś syfy. Na stronie głownej steam ( pobranym steamie ) po włączeniu też jest takie coś, natomiast jeżeli to odświeżę to już więcej się nie pojawia.

Opublikowano

A z jakiej strony brałeś sterowniki ? Jak nie z oficjalnej no to masz problem. ADWCleaner, spróbój może coś Kasperskym. Avasta nawet nie próbuj bo to gówno. Najlepsza opcja to hard reset czy cofnięcie cie do czystego windowsa. 7 i 8 ma taką opcję tyle że w 8 chyba musisz wciskac f3 podczas uruchamianai kompa a w 7 jest w panelu sterowania jakos pod haslem przywracanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...