Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Numer Potwierdzenia

NPPr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moje konto zostało nie dawno skradzione i mam pytanie (Zanim zaczniesz hejtować, wiedz, że tego pytania bynajmniej jak ja szukałem nie było nigdzie w google). Czy pomoc techniczna steam uzna, że jestem właścicielem konta po pokazaniu screenshota maila z zakupu gry, na którym jest moja nazwa konta, email, data zakupu i numer potwierdzenia zakupu?

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Witam. Moje konto zostało nie dawno skradzione i mam pytanie (Zanim zaczniesz hejtować, wiedz, że tego pytania bynajmniej jak ja szukałem nie było nigdzie w google). Czy pomoc techniczna steam uzna, że jestem właścicielem konta po pokazaniu screenshota maila z zakupu gry, na którym jest moja nazwa konta, email, data zakupu i numer potwierdzenia zakupu?

przynajmniej* 

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2347-qdfn-4366&l=polish

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Kurde bo ja mam taki problem, że żadnej gry pudełkowej nie kupywałem, co sprowadza się do tego że wszystkie gry jakie kupiłem, były kupywane przez steam store. Swoją drogą uważam, że Steam robi wielki błąd, skoro taka osoba jak ja kupuje wszystkie produkty bezpośrednio na steamie, co jest "głównym" sklepem steam oraz środkiem zarobku, to nie dostaje takowa osoba, żadnego dowodu zakupu jedynie mail, który wysyła automat. Jeżeli nie uznają "mojego" konta za moje, to nie wiem po co ten numer potwierdzenia...

NPPr

Opublikowano

Kurde bo ja mam taki problem, że żadnej gry pudełkowej nie kupywałem, co sprowadza się do tego że wszystkie gry jakie kupiłem, były kupywane przez steam store. Swoją drogą uważam, że Steam robi wielki błąd, skoro taka osoba jak ja kupuje wszystkie produkty bezpośrednio na steamie, co jest "głównym" sklepem steam oraz środkiem zarobku, to nie dostaje takowa osoba, żadnego dowodu zakupu jedynie mail, który wysyła automat. Jeżeli nie uznają "mojego" konta za moje, to nie wiem po co ten numer potwierdzenia...

No a czym płaciłeś? Pewnie PSC, a to są własnie wady (zaleta w innych przypadkach) prepaidów, że zbytnio nie ma dowodów na to, że to Ty płaciłeś. xD

Opublikowano

No a czym płaciłeś? Pewnie PSC, a to są własnie wady (zaleta w innych przypadkach) prepaidów, że zbytnio nie ma dowodów na to, że to Ty płaciłeś. xD

Właśnie zgadłeś PSC :/, jedynym ratunkiem w moim przypadku jest ten numer potwierdzenia

NPPr

Opublikowano

no ja Ci za dużo nie pomogę :p możesz do nich napisać z tym numerem, ale czy odzyskasz to nie wiem. :P też kiedyś odzyskiwałem konto, też kupuję w sklepie steam, ale płacę kartą i konto odzyskałem szybko :p 

Opublikowano

no ja Ci za dużo nie pomogę :p możesz do nich napisać z tym numerem, ale czy odzyskasz to nie wiem. :P też kiedyś odzyskiwałem konto, też kupuję w sklepie steam, ale płacę kartą i konto odzyskałem szybko :p 

Ja im wysłałem maila z screenshotem z zakupu w tym przypadku Warbanda z tymi informacjami co zamieściłem w temacie. Ale no cóż, jedyne co mogę robić to czekać :l

NPPr

Opublikowano

@ref

Odświeżam temat ponieważ przeszukując pocztę w poszukiwaniu czegoś co mogłoby pomóc mi odzyskać konto napotkałem starego maila gdzie mój znajomy wysłał mi prezent w postaci gry, gdy otworzyło mi tego linka pojawił mi się adres strony steam gdzie kazano mi się zalogować, ale co ważniejsze na tym adresie, na samym końcu znalazłem jakiś kod i to 16-o cyfrowy być może to jest CD-KEY tej gry, w dodatku również znalazłem maila, z listem za podziękowanie za doładowanie konta steam. Nie wiem sprawdzcie sami i mi odpowiedzcie, czy to jest CD-KEY:

OjndKia.png

Przepraszam za duży rozmiar obrazka, ale w takim tylko widać ten adres

NPPr

Opublikowano

nie, to nie jest klucz

Wiesz wiem, jak wygląda klucz, ale miałem nadzieje, że to jednak jest klucz. No nic dzięki 

NPPr

Opublikowano

@ref + temat do zamknięcia.

Jednak się okazało, że numery potwierdzenia mają znaczący wpływ na odzyskanie konta, dla tych co mają taki sam problem jak ja miałem, mówie, że jeżeli masz na emailu ważne maile typu, doładowanie konta, zakup gry na steam store, prezenty od przyjaciół, to zrób screena z ważnymi informacjami.

-widoczny email

-nazwa konta w mailu

-numer potwierdzenia

-data potwierdzenia

+ musisz napisać flamastrem numer zgłoszenia do pomocy technicznej steam

Nie chcę aby ktoś przeżywał to samo więc, tu udzielam moje wskazówki do tego samego problemu co ja.

Jak pisałem temat do zamknięcia :)

NPPr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...