Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Car audio

Mizzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano forumowicze. 
Mianowicie składam sobie jakieś nie wielkie car audio i licze na pomoc amatorów takich zabaw. 

Otóż, możecie polecić jakieś głośniki na przód 165mm i głębokość montażowa tak do 65 mm? Najlepiej odseparowane, nie drogie i żeby z nich bass walił zebym mógł wyrwać jakąś pod remizą (just kidding).

Radio fabryczne Blaupunkta, w instrukcji jest napisane że moc to 4x40 W, nie w chodzi w gre zmiana. Nie mówcie mi że budowanie car audio powinienem zacząć od zmiany tego radia. Wiem to, ale wiem że na tym radiu też da sie co nieco wycisnąć.

Liczę na waszą pomoc.

Jeżeli zły dział to prosze o przeniesienie.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Musisz wygłuszyć drzwi jak chcesz zmieniać głośniki z przodu bo zmiana nic nie da, radio fabryczne też słabizna 

Opublikowano

@arabb

Nie powiedział bym. Założyłem ostatnio na przymiarke Helixy b 6x blue i grały naprawdę fajnie bez wygłuszania drzwi na radiu fabrycznym :). Prawdą jest jednak, że wygłuszenie drzwi jakąś matą daje dużo, a nawet bardzo dużo, lecz skoro dało się osiągnąć porządany efekt bez wygłuszania to po co? Mogę wygłuszyć tylko wtedy jak kupie głośniki a bass połamie mi tylko połowe żeber a nie wszystkie. ;)

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

@arabb

Nie powiedział bym. Założyłem ostatnio na przymiarke Helixy b 6x blue i grały naprawdę fajnie bez wygłuszania drzwi na radiu fabrycznym :). Prawdą jest jednak, że wygłuszenie drzwi jakąś matą daje dużo, a nawet bardzo dużo, lecz skoro dało się osiągnąć porządany efekt bez wygłuszania to po co? Mogę wygłuszyć tylko wtedy jak kupie głośniki a bass połamie mi tylko połowe żeber a nie wszystkie. ;)

Przymocuj kolumne głośnika na dachu samochodu. Basy i dzwiek z*******e #potwierdzone_info :makka:

Opublikowano

Posiadam pioneer mvh-170ub do tego głośniki także pioneer 165mm w drzwiach. Dobrą jakość dźwięku i czysty bass otrzymałem dopiero po wygłuszeniu drzwi. Co do głośników to polecam Hertz DSK 165.3 lub Powerbass S-60C. A jeśli chcesz żeby bass łamał żebra to zainwestuj w porządny wzmacniacz i skrzynię bassową. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...