Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone i iCloud

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chcę zakupić iPhone niestety używany, ale mam obawy:

czy jeśli kupię używny iPhone który jest opisany "bez blokady iCloud" to jak z tym kontem? Czy mogę założyć jakoś nowe, czy mogę ściągać aplikację i korzystać normalnie z telefonu?

Opublikowano

Na chwilę obecną istnieje kilka blokad które są w stanie uprzykrzyć Ci życie :)

Najważniejsze z nich to oczywiście iCloud i simlock.

Z simlock-iem można sobie poradzić poprzez kartę r-sim ale moim zdaniem warto zainwestować trochę więcej aby mieć (wiele osób narzeka na takie rozwiązanie).

Ostatnia z blokad to urozmaicenie ze strony Apple- na każde urządzenie tej firmy przypadają 3 darmowe "aktywacje" konta iCloud co oznacza, że jeśli telefon który kupujesz miał już trzech właścicieli lub też pierwszy właściciel był nad wyraz wylewny możesz mieć problem z aktywacją :)

W czym przeszkadza nam brak aktywacji?

W praktyce możemy używać telefonu, korzystać z różnych funkcjonalności (w tym również z iTunes) jednak nie mamy dostępu do maila, opcji "znajdź mój telefon", chmury i innych związanych z iCloud-em opcji :)

W wypadku takiej blokady jedyne co pozostaje to odszukanie "dawcy" (osoby która aktywowała mniej niż 3 konta na swoim urządzeniu apple) i użyczeniu takiej aktywacji :)

07be881a3e09b3d3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...