Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IRC Section 6050W

Just Diego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na tym koncie w tym roku stworzono już 200 ofert(y). Zanim będziesz w stanie sprzedawać lub wystawiać więcej niż 200 przedmiotów w jednym roku kalendarzowym, musimy uzyskać od ciebie pewne informacje. Nie dotyczy to kupowania. FAQ, aby uzyskać więcej informacji na temat tego wymagania.

Zgodnie z sekcją 6050W ustawy Internal Revenue Code amerykański urząd skarbowy (IRS) wymaga od nas stwierdzenia, czy jesteś mieszkańcem Stanów Zjednoczonych czy cudzoziemcem, zanim zezwolimy ci na sprzedaż większej liczby przedmiotów niż 200 sztuk na Rynku Społeczności w pojedynczym roku kalendarzowym. Jeśli jesteś mieszkańcem Stanów Zjednoczonych lub cudzoziemcem, IRS wymaga również od nas twojego numeru ubezpieczenia społecznego i numeru TIN. Zwróć uwagę, że nie jest konieczną rzeczą wysyłanie tych informacji do IRS zgodnie z sekcją 6050W ustawy Internal Revenue Code, jeśli nie sprzedasz więcej niż 200 przedmiotów ORAZ zysk netto nie będzie większy niż 20 000$ w pojedynczym roku kalendarzowym. Więcej informacji znajdziesz w FAQ Rynku Społeczności.

Aby zweryfikować status swojego obywatelstwa oraz, jeśli to jest wymagane, zweryfikować swoje informacje podatnika, odpowiedz poniżej.

Jestem obywatelem lub stałym mieszkańcem w Stanach Zjednoczonych. 

Nie jestem obywatelem ani stałym mieszkańcem Stanów Zjednoczonych.

Gdy podam którąś z tych opcji musze podać dane osobowe, czy jeżeli to zrobie, to od każdego sprzedanego przedmiotu będzie przychodził mi podatek w realnym życiu, czy jak to jest?

Opublikowano

Dzięki za rozjebanie oczu tym tekstem na czarnym tle <3

Mój kuzyn ostatnio miał takie coś, wybrał opcję ,że nie jest obywatelem, podał dane i wszystko załatwione.

Podatek pobierałoby tylko dla obywateli Stanów Zjednoczonych, a ,że ty nim nie jesteś nie masz o co się martwić.

Oczywiście mogę się mylić, więc radziłbym poczekać aż ktoś bardziej doświadczony w tej dziedzinie się wypowie :D

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...