Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier.

TheTigeRR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam dylemat między laptopami do gier. Budżet ogranicza się przy 4000zł (+/- 200 zł) i naskakuje pytanie jakie laptopy polecacie? Zastanawiam się nad Lenovo Y50-70 z:

Procesorem Intel Core i5-4210H 2.9 GHz (3.5 Turbo)

Kartą graficzną NVIDIA GeForce GTX960m z 4GB pamięci GDDR5

Pamięcią ram 8GB

Dyskiem SSHD 1TB + 8GB SSD. Cena z systemem ok 3700zł bez 3200. Boli mnie fakt iż chłodzenie jest bardzo dziwnie położone. Dokładnie pod laptopem. Doradźcie mi coś. Z góry dziekuje.

Opublikowano

W każdym laptopie chłodzenie jest na spodzie, a niby gdzie, na matrycy? Trochę logiki, ciągnie powietrze ze spodu i wywala bokiem. Laptop jest dość cienki i dlatego ma problemy z odprowadzaniem ciepła więc długie granie w bardzo wymagające gry odpada (chyba że masz podstawkę chłodzącą z dobrze rozstawionymi wentylatorami to trochę wydłuży to rozgrywkę) Poza tym laptop bardzo w porządku, Matryca lepsza od starszej wersji z gtx860. Tu masz za 3,5k z i7. Wydajniejszy ale za to się trochę mocniej grzeje. No i byś musiał kość 8gb dokupić bo 4gb to mało, a 12 spokojnie by wystarczyła na kilka lat.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

W każdym laptopie chłodzenie jest na spodzie, a niby gdzie, na matrycy? Trochę logiki, ciągnie powietrze ze spodu i wywala bokiem. Laptop jest dość cienki i dlatego ma problemy z odprowadzaniem ciepła więc długie granie w bardzo wymagające gry odpada (chyba że masz podstawkę chłodzącą z dobrze rozstawionymi wentylatorami to trochę wydłuży to rozgrywkę) Poza tym laptop bardzo w porządku, Matryca lepsza od starszej wersji z gtx860. Tu masz za 3,5k z i7. Wydajniejszy ale za to się trochę mocniej grzeje. No i byś musiał kość 8gb dokupić bo 4gb to mało, a 12 spokojnie by wystarczyła na kilka lat.

Na matrycy może i nie, ale i tak jest specyficznie położone. Większość laptopów ma chłodzenie albo z tyłu albo po bokach a tutaj jest ono od spodu. Nie wiem jakim cudem ma uciekać powietrze oraz jakim ma być do niego dostarczane.

Zastanawiałem się nad jeszcze 1-nym laptopem. Jest to Acer Aspire V15 Nitro Black Edition niestety z wersją 960m 2gb oraz z dyskiem HDD i znacznie wyższą ceną.

Czekam na wasze propozycje laptopów do gier do 4200 zł :) oraz komentarze na temat tych laptopów.

Opublikowano

http://www.x-kom.pl/p/243306-notebook-laptop-15%2C6-acer-vn7-591g-i5-4210h-8gb-1201000-7hp64x-gtx860m.html Dobra cena, dodatkowo 120GB SSD i wolny slot na kolejną kość ram. Niska rozdzielczość matrycy, co dla mnie jest zaletą bo mniej obciąża kompa a różnica nie jest zauważalna na tak małym ekranie, no i windows. Tu masz wersję bez ssd oraz systemu: http://www.x-kom.pl/p/218871-notebook-laptop-15%2C6-acer-vn7-591g-i5-4210h-8gb-1000-gtx860m.html

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

http://www.x-kom.pl/p/243306-notebook-laptop-15%2C6-acer-vn7-591g-i5-4210h-8gb-1201000-7hp64x-gtx860m.html Dobra cena, dodatkowo 120GB SSD i wolny slot na kolejną kość ram. Niska rozdzielczość matrycy, co dla mnie jest zaletą bo mniej obciąża kompa a różnica nie jest zauważalna na tak małym ekranie, no i windows. Tu masz wersję bez ssd oraz systemu: http://www.x-kom.pl/p/218871-notebook-laptop-15%2C6-acer-vn7-591g-i5-4210h-8gb-1000-gtx860m.html

Ten laptop to inna wersja wyżej wymienionego przeze mnie modelu (V15 Nitro). Przy takich parametrach jakie są jest on względem tego Lenovo y50-70 cena jest zawyżona. Czekam dalej na propozycje lapków :)

Opublikowano

W tej cenie lenovo y50-70 z intel core i7 4720hq i 960 4gb, 8 gb ram, full hd, oraz dysk ssd.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...