Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję dobrej myszki do CS:GO!

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrej myszki do GAMINGU (Profesjonalnego grania w gry!)

Cześć!

Szukam dobrej myszki do gamingu. Gram w CS:GO, a więc potrzebuje bardzo dobrej myszki. :)

Podkładkę już mam, tylko że myszkę do kitu. Gdy ruszam bardzo szybko myszką to traci ona wykrywanie podłoża, wariuje i ostatecznie celownik wędruje w górę, nie tam gdzie chce.

Posiadam aktualnie:
- Podkładka: A4TECH X7 Gaming.
- Myszka: A4TECH N-708X.

Poszukuję MYSZKĘ KOMPUTEROWĄ z:

- 3 przyciskami (Do wybierania Molotov'a, Flasha i Smoke'a - może być więcej, ale byleby były 3),
- Niskim DPI, taka żeby minimalne DPI zaczynało się od 100/200/300 (Ten kto gra w CS'a wie o co chodzi),
- Bardzo dobrym sensorem, ponieważ bardzo często trzeba wykonywać gwałtowne ruchy, bardzo szybkie (Np.: Trzeba się obrócić o 180* albo szybki ruch w góre i w bok, a z aktualną nie mogę tego zrobić.
- Cena do 100zł. Marginalnie 150 - ale jednak wolałbym do 100zł.

PS: Waga myszki nie gra roli. :)

Pozdrawiam,
S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Profesjonalna do 100 zł bez przycisków logitech g100s. Z 3ma przyciskami ciężko znaleźć profesjonalną myszkę z dobrym sensorem (a może taka jest?)

Opublikowano

"Niskim DPI, taka żeby minimalne DPI zaczynało się od 100/200/300 (Ten kto gra w CS'a wie o co chodzi),"

DPI 100? Ty wiesz o czym piszesz? :D

EMPTY :C

Bywalec
Opublikowano

Szukam dobrej myszki do GAMINGU (Profesjonalnego grania w gry!)

Cześć!

Szukam dobrej myszki do gamingu. Gram w CS:GO, a więc potrzebuje bardzo dobrej myszki. :)

Podkładkę już mam, tylko że myszkę do kitu. Gdy ruszam bardzo szybko myszką to traci ona wykrywanie podłoża, wariuje i ostatecznie celownik wędruje w górę, nie tam gdzie chce.

Posiadam aktualnie:

- Podkładka: A4TECH X7 Gaming.

- Myszka: A4TECH N-708X.

Poszukuję MYSZKĘ KOMPUTEROWĄ z:

- 3 przyciskami (Do wybierania Molotov'a, Flasha i Smoke'a - może być więcej, ale byleby były 3),

- Niskim DPI, taka żeby minimalne DPI zaczynało się od 100/200/300 (Ten kto gra w CS'a wie o co chodzi),

- Bardzo dobrym sensorem, ponieważ bardzo często trzeba wykonywać gwałtowne ruchy, bardzo szybkie (Np.: Trzeba się obrócić o 180* albo szybki ruch w góre i w bok, a z aktualną nie mogę tego zrobić.

- Cena do 100zł. Marginalnie 150 - ale jednak wolałbym do 100zł.

PS: Waga myszki nie gra roli. :)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Coś tam kojarzysz, że w internetach pisali niskie DPI = dobre DPI, ale jednak luki w pamięci.

Nie ma co Ci tego tutaj tłumaczyć, poczytaj dokładniej co piszą w internetach. 

Co do twoich przycisków i zmieniania granatów - używanie myszki do zmiany broni/granatów jest bezsensowne i uwierz mi, że jest to złe przyzwyczajenie.

Jak już ktoś wyżej pisał - nie ma sensownych myszek które miałyby te twoje 3 dodatkowe przyciski, radziłbym Ci odpuścić sobie taką głupotę i kupić ww. logitecha (do 100 zł), albo kinzu v2/v3 (do 150 zł).

Opublikowano

Niższe DPI = lepsze granie w CS. (W każym razie dla większośći)

Kiedyś grałem na o wiele wyższym DPI (Teraz mam 400) i grałem średnio. Zmieniłem na to 400 i gram 3 razy lepiej. :)

"Niskim DPI, taka żeby minimalne DPI zaczynało się od 100/200/300 (Ten kto gra w CS'a wie o co chodzi),"

DPI 100? Ty wiesz o czym piszesz? :D

Nie wiem, czy wiesz ale takie jest. Albo chodziło Ci o to, że to masakra z czymś takim grać - w to wierze, ale od tego można czułość regulować w Cs'ie.

Coś tam kojarzysz, że w internetach pisali niskie DPI = dobre DPI, ale jednak luki w pamięci.

Nie ma co Ci tego tutaj tłumaczyć, poczytaj dokładniej co piszą w internetach. 

Co do twoich przycisków i zmieniania granatów - używanie myszki do zmiany broni/granatów jest bezsensowne i uwierz mi, że jest to złe przyzwyczajenie.

Jak już ktoś wyżej pisał - nie ma sensownych myszek które miałyby te twoje 3 dodatkowe przyciski, radziłbym Ci odpuścić sobie taką głupotę i kupić ww. logitecha (do 100 zł), albo kinzu v2/v3 (do 150 zł).

Jak dotąd używam tylko przycisków do zmieniania granatów i dobrze mi się z tym gra (Nie musze zmieniać miejsca palców odpowiadających za ruch po mapie). Tyle, że brakuje mi jednego na Smoke'a. :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R

Emm. Osobiście jestem użytkownikiem Steelseries Rival, którą serdecznie polecam.

W x-kom z kodem rabatowym EXPLOZJA możesz ją kupić za 159zł (normalnie kosztuje +\-200zł) 

Możesz w niej za pomocą programu ustawić jakie ci się żywnie podoba DPI, ma 2 przyciski boczne i ma bardzo dobry sensor :)

.

Opublikowano

@TheRyuuzaki

A ten program nie jest czasami wykrywany jako cheat, czy coś?

Ostatnio za coś takiego (Tylko i wyłącznie taki programik) mój kuzyn zgarnął za to VAC'a.

Na turnieju niezbyt byłbym wiarygodny z powodu VAC'a. :D

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R

Najwyraźniej źle się wysłowiłem, mój błąd.

Jest to sterownik do myszki :) (Steelseries Engine 3) jest on do pobrania na stronie Steelseries (po zakupieniu myszki w pudełku jest kartka z instrukcją i linkiem do pobrania tego sterownika) Więc VAC nie ma prawa i nie wykrywa go jako cheat.

.

Opublikowano

@TheRyuuzaki

Rozumiem już.  Dzięki. Zastanowię się nad Twoją propozycją.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Bywalec
Opublikowano

Próg "niskości" DPI to właśnie 400, mniej się nie opłaca.

A to czy ktoś woli wyższe (~1000), czy niższe (~500) zależy po prostu od jego peryferii, dodatkowo dochodzi sensitivity w grze.

Co do granatów - jeżeli się wyuczysz to nawet nie zauważysz kiedy te granaty zmieniasz, jeżeli zaś będziesz robił to myszą to po prostu stracisz na reakcji i dokładności (odczujesz to kiedyś, gwarantuje Ci to).

Co do myszek - jak już wcześniej pisałem logitech g100s, kinzu v3.

Z droższych mogę polecić Deathaddera 2013.

Rival - również bardzo dobra myszka jednak jak masz stosunkowo małą rękę to odradzam.

No i oczywiście żadna myszka z wyższej półki nie ma tych twoich przycisków na granaty, jeżeli szukasz sprawdzonej myszki z dobrym sensorem to te przyciski musisz sobie odpuścić.

Ewentualnie Razer Naga - 10 bocznych przycisków, chociaż ja osobiście w cs'a nie chciałbym nią grać.

Opublikowano

@cola! gadasz głupoty, jak tak to graj na myszce za 10zł z chujowym sensorem pix artem który będzie ci gubił sensor co "szybszy" ruch - https://www.youtube.com/watch?v=DGhLEziPxz4Do 100 zł jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest logitech g100s, ewentualnie a4techy z sensorami laserowymi (lecz tu już trzeba liczyć na farta że sensory nie będą podmieniane na c*****e pix arty, bo z tego znana jest firma)

Opublikowano

@cola! gadasz głupoty, jak tak to graj na myszce za 10zł z chujowym sensorem pix artem który będzie ci gubił sensor co "szybszy" ruch - https://www.youtube.com/watch?v=DGhLEziPxz4Do 100 zł jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest logitech g100s, ewentualnie a4techy z sensorami laserowymi (lecz tu już trzeba liczyć na farta że sensory nie będą podmieniane na c*****e pix arty, bo z tego znana jest firma)

Blazing A9 ma A3050 (optyczny) czyli ten sam sensor co Kinzu V3

A4Tech Blazing A9

CM Xornet

Logitech G100s

Nic innego w tym budżecie nie widzę.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Myslę że taka mi wystarczy :) http://www.ceneo.pl/8442681

Nie mówiłbym tak bez powodu prawda ? Gra mi się lepiej niż na większości tych ogromnych myszek z kablem półmetrowym co mi się plącze zawsze. Cała reszta to skill i posiadanie dobrego dnia.

Opublikowano

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Bywalec
Opublikowano

Myslę że taka mi wystarczy :) http://www.ceneo.pl/8442681

Nie mówiłbym tak bez powodu prawda ? Gra mi się lepiej niż na większości tych ogromnych myszek z kablem półmetrowym co mi się plącze zawsze. Cała reszta to skill i posiadanie dobrego dnia.

Za polecenie komuś myszki bezprzewodowej do cs'a i to za 40 zł powinni Ci dać dożywotni zakaz pisania w tym dziale. xD

Pierwsza i najważniejsza rzecz - nigdy nie kupuj myszek bezprzewodowych do gier FPS.

Druga, równie ważna rzecz - będziesz grał na myszce która będzie się najzwyczajniej w świecie gubiła - nigdy nie wyrobisz sobie dobrze pamięci mięśniowej.

Opublikowano

Blazing A9 (nie AL9), do 100 zł się wyrobisz+dostaniesz całkiem przyzwoitą, wygodną i szybką myszkę. Ma dwa programowalne przyciski z boku, sensor Avago 3050 i metalowe ślizgacze.

A za resztę możesz kupić psc za 5 euro. Same korzyści.

ŁutututummL5fkp.jpg?1 Tssssss       

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...