Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win7 Home 64, a stary kod

megatronek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam zamiar kupić Win7 Home 64, widziałem na allegro za 130zł. Kolega mi powiedział ,że nie opłaca się kupować bo ze starego laptopa mogę wziąć klucz i użyć go na komputerze, że kupując lapka kupiłem od razu kod i mogę go używać wiele razy na różnych komputerach/lapkach. Chciałym się dowiedzieć czy to jest prawda, a jeśli tak to mogę pobrać pirata z neta i wklepać ten kod i będzie już legalny ? prosiłbym o wytłumaczenie

Opublikowano

Nie, nie możesz go używać wiele razy, możesz go użyć tylko  wyłącznie na jednym urządzeniu. Na każdym innym niż laptop system będzie nielegalny

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Licencja OEM przypisana jest do konkretnego sprzętu. Jak masz sticker na laptopie to ten system może być zainstalowany tylko na nim.

Klucze za 130zł to czysty wałek. Za tyle możesz OSX kupić ;).

416231423689480320491.png

Opublikowano

Okej, dzięki za wypowiedzenie się panowie ;) Na moim miejscu co byście zrobili ? za resztę kasy zarobionej kupujecie legalny system, czy na nie legalnym + kasa zostaję ;D To ile może kosztować taki system ? 300zł ?

ZachowaniePodłe - możesz mi kolego wytłumaczyć czemu to jest wałek ? dlatego ,że jest tani ? i o co chodzi z tym OSX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...