Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Ostatnio w moim tablecie rozwaliła się matryca, teraz potrzebuję czegoś nowego. Mam obecnie telefon LG L5, jednak wolałbym coś większego. Chcę na nim oglądać filmy, ale nie powinien być to tablet. Chcę dość duży telefon. W gry nie gram. System dowolny, ale musi być dostęp do Dailymotion (na Androidzie na 100% jest). Marka dowolna, nie mam nic przeciwko telefonom GoClever, Manta, Lark itd. Kolega ma smartfon GoClevera i jest zadowolony, więc myślę o tym telefonie w pierwszej kolejności.

Znalazłem takie sprzęty:

GoClever Quantum 500

GoClever Quantum 2 400

Maxcom MS505

myPhone Funky

Opublikowano

Może być używany? Moto G nawet byś znalazł, na Amazonie widziałem nawet za 150$ za nową. Musiałbyś trochę dołożyć do nowej :v

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

GoClever Quantum 400 odradzam, miałem i nie byłem zbyt zadowolony. Te same błędy, co w jego starszej wersji).

Co do Quantum 500 to jest to nowszy model, w którym postarali się już bardziej i tego mogę doradzić.

A co do innych marek to nie polecam ani manty, Lark'a, ani tym podobnych firm, bo są słabo zoptymalizowane, co skutkuje zacinaniem systemu i wgl.

Natomiast mogę polecić Kruger&Matz. Jednak w twojej cenie to tylko Move za 250zł jest (czyli odpowiednim GoClever Quantum 400). Natomiast za 400zł, nie całe, jest już Soul (4.5 cala, 1GB ramu, procesor 4-rdzenie) i to już jest dobra bryła, którą mogę polecić.

Ale najpierw zanim coś kupisz, powiedz, czemu chcesz zmienić tego LG. Moja dziewczyna ma identyczny i mogę ci pomóc go zrootować i wgrać nowy system (Cyanogen mod 12.1), co zwiększa wyniki w antutu (z oryginalnych 2.2k, do ponad 4k). Sam robiłem i naprawdę jest różnica.

I druga rzecz, zanim kupisz, pomyśl czy potrzebny ci nowy, skoro można używany kupić, ale firmowy, z o wiele lepszym wsparciem i z łatwą możliwością zmiany systemu, co też da mu drugie życie (dobrym przykładem jest Samsung Galaxy S2, który naprawdę jest dobrym telefonem).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja polecam telefon My Phone Luna. Spoko sprzęcik. Ekran duży. Ale trochę droższy chyba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...